Sikeres évet zártak röplabdázóink

2016. december 14. (szerda) 19:19 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE röplabdázói is megtartották hagyományos évzárójukat, melyen értékelték az elmúlt esztendő teljesítményét, valamint meghatározták a 2017-es év céljait.

Jó hangulatú vacsorával zárta a 2015-16-os szezont, valamint az eddig magunk mögött hagyott 2016-os évet a Dunaferr SE Röplabda Szakosztálya. A rendezvényen részt vettek a fenntartók, támogatók, és természetesen a sikerek kovácsai, az edzők és a játékosok. Elfogadta a meghívást többek között Vass Zoltán, a Dunaferr SE Röplabda Szakosztályának elnöke, a Ferrobeton ZRT vezérigazgatója, a Dunaferr SE elnökségi tagja, Kovács Judit, a DVG Zrt. igazgatósági tagja, a Dunaferr SE elnökségi tagja, Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke, Hingyi László, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője, Engyel László szakosztályvezető, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, Bódis Tamás, a Sport 36, vagyis a Zeus sportszerek kizárólagos forgalmazójának kereskedelmi vezetője, Szili György, a Topo pizzéria és több helyi vállalkozás résztulajdonosa, Zsemberi János, a Best Body Gym vezetője, Kolics Gábor, a Hild Szakközépiskola igazgatója, Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ igazgatója, Uszkai Géza Kollégiumi igazgató, Lábadi Gabriella, a kollégium pedagógusa, és Szabóné Vida Andrea, a Dózsa György Általános Iskola testnevelője.

A megnyitóbeszéd után Tomanóczy Tibor vezetőedző foglalta össze az elmúlt szezon legfontosabb történéseit:
- Egyesületünk minden csapata nagyszerű munkát végzett. Alázattal, elkötelezetten, a röplabdától kapott szenvedéllyel tették dolgukat az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt! A remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapattá formálódott minden korosztályunk. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ezeket a sportolókat nap, mint nap hozzásegítették ahhoz, hogy részt tudjanak venni az edzéseken, mérkőzéseken. Szakosztályunk felismerte, hogy még közelebb kell, hogy kerüljön egymáshoz a szurkoló és a teljes csapat, így a nyár folyamán fejlesztésekbe kezdett. Az első lépés volt, hogy elindítottuk saját honlapunkat www.durop.hu néven, ahol nem csupán írásos információkkal, hanem élőképes tudósításokkal jelentkeztünk. Ennek megfelelően minden hazai NB I-es és Magyar Kupa mérkőzésünket élőben közvetítjük interneten, ami honlapunkról elérhető. Újabb lehetőségek nyíltak a Dunaújvárosban röplabdázni kívánó gyerekek számára azzal, hogy a Hild Szakközép Iskola mellett immár a Pannon Oktatási Központtal is sikerült megállapodni. Sportdiplomáciai sikerekkel is büszkélkedhetünk, hiszen májusban Engyel László szakosztályvezetőt beválasztották a Magyar Röplabda Szövetség elnökségébe, valamint a Magyar Diáksport Szövetségben is elnökségi tag lett, míg Vass Zoltán szakosztályelnök urat a Dunaferr SE hét tagú elnökségébe választotta meg a közgyűlés.

Ezt követően a vezetőedző a 2015-16-os évet értékelte:
- Az NBI-es csapatunk szezonkezdete nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, mivel az első győzelem csak hat mérkőzés után született meg. A sok edzésnek és a kitartó munkának, valamint a játékosok pozitív hozzáállásának köszönhetően elkezdtek jönni a győzelmek, ezzel együtt megjött a csapat önbizalma. Az alapszakasz második felétől a játék stabilizálódott, ekkor bravúrokat is tudtunk hozni, mely a végelszámolásban meg is mutatkozott. A négy közé kerülésért a Kazincbarcika ellen ugyan nem sikerült a bravúr, de a Pénzügyőr, majd a MAFC csapatát sikerült két vállra fektetni, így a 2014-15-ös évhez képest két helyet javított, így ötödik lett a fiatal NB I csapat, így a fejlődés már helyezésekben is mérhető volt.
A Magyar Kupa sorozatát is értékelte a vezetőedző, amely a nyolcad döntőben ért véget, mely szereplésnél az idei évben többre vágynak.

Az utánpótlás csapatok értékelését a junior csapattal kezdte Tomanóczy Tibor
- Junior csapatunk az Országos Junior Bajnokságban szerepelt, amely az alapszakaszban az első helyet szerezte meg. Az elődöntős csoportban az első helyen végeztünk, majd a kecskeméti négyes döntő minden mérkőzést magabiztosan nyertük, kivéve az aranymeccset, ahol a döntőben egy szettet vesztettünk el a házigazdák ellen. Ezek alapján megérdemelten lett a 2015-2016 szezon bajnoka a junior csapat! Az ifjúsági bajnokságot is remekül, hiszen a Kaposvár mögött a 2015-2016-os szezonban ezüstérmesek lettünk. A serdülők is remekeltek, akik az ifjúságiakhoz hasonlóan ezüstérmes helyen végeztek. A gyermek csapat ugyan a hatcsapatos országos döntőbe nem jutott be, de az állami támogatásnak köszönhetően rengeteget versenyeztek. A Mini csapat az országos mini tornán két különböző korosztályban indult. Miniben egy, a Szuper miniben 2 csapatot is elindítva, ahol a tavalyi évhez képest a fejlődés szemmel látható volt. Ezeket a korosztályokat az állami támogatásnak és a Vollé 2020 programnak köszönhetően havi rendszerességgel tudtuk versenyeztetni.

Mint azt Tomanóczy Tibor kiemelte, a diákolimpián ismét remekeltek a fiúk. A Szücs Ákos és Szentirmai László testnevelő által versenyeztetett középiskolás csapat a Hild József Szakközépiskola színeiben az V-VI. korcsoportban az 1. helyen végzett. A középiskolások ezt követően Belgrádban, a Középiskolai Világbajnokságon szerepeltek, amely megmutatta, hogy nem vagyunk messze a világ élvonalától, melyet az elért 10. hely bizonyít. Az általános iskolákkal is jó a kapcsolat, ennek alapján - a tavalyi évhez hasonlóan - a Petőfi Sándor és a Dózsa György általános iskolákban tovább folytatják a röplabdás oktatást hétről hétre.

Tomanóczy Tibor örömmel számolt be az infrastrukturális fejlesztésekről
- Két dunaújvárosi iskolának tudtunk segíteni. A Dózsa György Általános Iskolában a tornaterem felújítására és röplabda állványok elhelyezésére 2.700.000 Ft-ot nyertünk, amit a következő évben kell valósítanunk, valamint a Hild József szakközépiskola tornatermének parketta felújítása megtörtént 1.000.000 Ft értékben. Az idei évre a Petőfi Sándor Általános iskola a Magyar Diáksport Szövetségtől 500.000 Ft értékű röplabdás felszerelés csomagot kapott, melyet november végétől az iskola diákjai már használatba is vették.
Nagy büszkeség, hogy a csapatban nem csupán jó sportolók, hanem jó tanulók is vannak, melyet bizonyít, hogy az idei évben is büszkélkedhetnek jó tanuló jó sportoló röplabdázókkal, akiket a Magyar Diáksport Szövetség tüntetett ki. A vezetőség gratulált Szabó Kornélnak, Hartyányi Gergőnek, és Móró Ákosnak, valamint edzőjüknek, a Hild estnevelőjének, Szűcs Ákosnak, aki Fejér megye diáksportjáért díjazásban részesült. Azt is megtudtuk, hogy a Magyar Röplabda Szövetség díjazottja a 2015-2016 bajnoki évben, vagyis az év utánpótlás edzője Tomanóczy Tibor lett!

Az értékelés befejezésekor szó esett az idei bajnokságról és Magyar Kupáról is.
- Az NBI-es csapat keretéből – összegzett a vezetőedző -, vagyis az elmúlt bajnoki idényben 5. helyet megszerző felnőtt csapatból egy játékos távozott, ami a szakosztály életében nem mondható szokványosnak. Öröm, hogy az elmúlt évek tendenciája, az elvándorlás megállni látszik, mely bizakodással tölti el a szakosztályvezetést. Legfontosabb feladatnak a 2016/17-es bajnoki szezonban a fiatal és tehetséges játékosok tovább fejlődése mellet nem kevesebb, mint valamelyik éremnek a megszerzését tűztük ki. Ezt a komoly célkitűzést a játékosokkal közösen hozta meg a vezetés, pluszban, a Magyar Kupában is szeretne előre lépni a csapat, és bekerülni a négyes döntőbe. A junior, ifjúsági, serdülő csapataink kiválóan kezdték el ezt a szezont, akik a bajnokság alapszakaszában rendre győzelemmel térnek haza. Bízunk a hasonlóan jó folytatásban.

Az értékelés végén jutalmazták a szakosztály szerint legjobbaknak bizonyult játékosokat

Legjobb felnőtt játékosok: Hatvany Zsolt és Gebhardt Áron
Legjobb junior játékos: Gebhardt Norbert
Legjobb ifjúsági játékos: Bohnicsek Szilveszter
Legjobb serdülő játékos: Móró Ákos

A rovat további hírei: Sport

Szoros meccsek az Aranyban

Szoros meccsek az Aranyban

2019. január 22. (kedd)

Kiélezett, izgalmas csatákat hoztak a városi futsal bajnokság hetedik fordulójának hétfő esti mérkőzései az Arany iskola tornatermében.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2019. január 22. (kedd)

Idegenben, a kiesés elől menekülő Mosonmagyaróvár vendégeként lép pályára szerdán este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Tartják előttünk az előnyüket

Tartják előttünk az előnyüket

2019. január 21. (hétfő)

Az olasz válogatott legyőzte Hollandiát, így továbbra is hibátlan mérleggel, négy pont előnnyel vezeti a női vízilabda világliga B csoportját, melyben a magyarok a második helyen állnak és már bejutottak az Európa Kupa hatos döntőjébe.

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját.