A három pontért utaznak Szentesre

Szárszó Lajos - 2017. január 6. 7:55

Nagyszerű időszakon van túl a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics első osztályú női vízilabda csapata, mmelyre a közeljövőben nagy feladatok várnak.

Az újesztendő első összecsapására készül női szombaton délután négy órától első osztályú vízilabda csapatunk, mely ezúttal idegenben, a Szentes otthonában ugrik medencébe. Mihók Attila tanítványai nagyon várják már ezt az ütközetet, hiszen ezzel egy olyan időszak kezdődik el, amely mindannyiunk számára sok izgalmat tartogat. Ha sorjában nézzük, először itt a január 7-i, Szentes elleni bajnoki, melyet január 10-én a Szeged elleni meccs követ. Ezek a találkozók adják meg az alapot az Euroliga – január 13-14-15 – 2. fordulójának, melynek ezúttal Görögország, azon belül Piraeus városa ad otthont, ahol a mieinknek az Olympiacos Piraeus (görög), az UZSC Utrecht (holland), és a Lille UC (francia) csapatokkal kell megküzdeni a továbbjutást jelentő első két helyért. De térjünk vissza a legközelebbi, január 7-i meccshez.

Évek óta tudjuk, hogy a Szentes ellen, főként, ha otthon játszik, egy csapat sem mehet biztosra. A bajnoki alapszakaszban, október 22-én Dunaújvárosban játszottunk már ellenük, akkor Garda Krisztáék 14-9-es győzelmüknek köszönhetően itthon tartották a bajnoki pontokat. A tabellán elfoglalt pillanatnyi állás szerint a Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics tűnik esélyesebbnek, hiszen 22 ponttal a második, míg a Szentes 9 ponttal a negyedik helyen áll. A dunaújvárosi lányok karácsony előtt tíz napos pihenőt kaptak, majd az ünnepet követően, mint azt Mihók Attila nyilatkozta, 27-én álltak ismét munkába.

- Dunaújvárosban fogadtuk a francia bajnok Lille együttesét, akikkel hamarosan az Euroligában fogunk megküzdeni. Az ellenük történő felkészülést már hamarabb lekötöttük, mint ahogy a nemzetközi kupa sorsolása megtörtént. Nagyon jól sikerült ez az edzőtábor, melynek köszönhetően az intenzitást tekintve hamar visszarázódtunk a játékba. Ezt követően inkább a taktikai, és az erőnléti feladatokra fektettük a hangsúlyt. A munkánkat sajnos több játékos betegsége hátráltatta, de remélhetően hétvégére komplettek leszünk. A tegnapi edzésen kétkapuztunk, ma pedig a speciális, vagyis az emberelőnyös, emberhátrányos játékot gyakoroljuk. Nagyon várjuk már az év első meccseit, először a Szentes, majd a Szeged otthonában. Mindkét bajnoki összecsapás rendkívül fontos számunkra, mivel az eddigiek során megszerzett előnyünket ezeken a meccseken tudnánk stabilizálni. Szeretnénk hat ponttal zárni ezt a két összecsapást, így 11-én, szerdán, motiváltan, jó hangulatban utazhatnánk Athénba, az Euroliga 2. fordulójára.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.