Bachrathy Kornél a pályán és azon kívül is a Gorillákért dolgozik

doszerk - 2017. január 19. 16:00

Már a kezdetektől a csapatot erősíti, de az elmúlt években már nem csak a pályán, a pályán kívül is rengeteget tesz a Dunaújváros Gorillaz együtteséért Bachrtahy Kornél.

Bachrathy Kornél már tíz éve, a Dunaújváros Gorillaz alapításakor a csapathoz tartozott, s azóta nemcsak a pályán, hanem az egyesület elnökeként a pályán kíüvl is rengeteget tesz azért, hogy amerikai futballistáink minél sikeresebbek legyenek. A kiváló sportemberrel a Gorillák honlapja készített interjút a régmúltról, de már a jövőt is fürkészve, ebből szemezgetünk most a sportág helyi szerelmeseinek.

Mióta vagy a keretben?

- Az első edzésen én is ott voltam 40-50 másik sráccal együtt, azóta minden meccsen pályára tudtam lépni a Gorillaz 10 éves szereplése óta. Előbb kezdtem játszani, mint nézni az amerikai focit, eltartott egy darabig míg megértettem miről is van szó, de azóta töretlen a szerelem és nyugodtan mondhatom, hogy megfertőzte a családot is. Ma már legfőbb szurkolómmal és támogatómmal, feleségemmel Bettyvel nem az a kérdés esténként milyen filmet nézzünk, hanem hogy NFL, vagy NCAA (egyetemi) meccs legyen-e a menü.

A csapat elnökeként hogyan ítéled meg az elmúlt évtizedet?

- Szerettem az első néhány évet, mikor még "csak" edzésre jártam és meccsezni, de nem kellett foglalkoznom a klub dolgaival. Eleinte elég félelmetes volt olyan játékosokkal szembenézni edzéseken, mint Tóth-Pál Jani, Balyi Laci, Forgács Krisztián, vagy Miklós István, hogy csak néhányat említsek a Gorillaz félelmetes védőjátékosai közül, de mind hozzájárultak ahhoz, hogy csapatként és egyénileg is jobbak legyünk. Ahogy haladt az idő, játékosok és csapatvezetők hagyták abba a sportágat különböző okok miatt, így szerepet vállaltam az ügyek intézésében, később pedig az elnöke lettem a Dunaújváros Amerikai Futball Sportegyesületnek. Nem kerülték el a hullámvölgyek a csapatot, de túléltünk mindent és közben élveztük amit csinálunk. Szerencsére mindig remek játékosaink voltak a keretben, kiváló edzőnk is van, amikor anyagilag voltunk bajban volt aki felkarolt, így a Divízió I. meghatározó csapata tudtunk lenni az utóbbi évtizedben. A folyamatos sikerek, a rengeteg győztes meccs, az 5 döntő és a 3 bajnoki cím mindenért kárpótolt. Közben pedig legalább ennyire fontos volt, hogy kiváló hangulatban teltek az évek, remek srácokat, harcostársakat, barátokat ismerhettem meg. Az pedig a hab a tortán, hogy mindkét öcsémmel játszhattam együtt, ráadásul Daninak még ma is dobálhatom a labdát.

Nagyot lép 2017-ben a Gorillaz, a Divízió I. megnyerése után nekivág a csapat a Hungarian Football League-nek. Mit vársz a szerepléstől?

- Nem volt már miért maradnunk az osztályban, a hatodik Divízió I. döntő lehetősége már aligha motiválta volna a srácokat. Szerencsére megkaptuk azt az anyagi támogatást az Önkormányzattól és más szponzoroktól, hogy neki tudjunk vágni a nagyobb erőpróbának és a játékosainkban is érzem az erőt, képesek leszünk helyt állni. A kihívás fontos a sportban, nagyon várjuk az összecsapásokat a ország legjobb csapatai, játékosai ellen. A legutóbbi döntőnkön több mint 500 nézőnk volt a Stadionban, idén reméljük még többen lesznek és kialakulhat egy szurkolói bázisunk, ismertebbek lehetünk Dunaújvárosban. Ráadásul a Digi Sport élő közvetítéseiben is megmutathatjuk magunkat a szezonban (10 meccs kerül képernyőre), így izgatottan várjuk az idényt.

Képek: DO-archív

Mivel lennél elégedett a 6 csapatos mezőnyben?

- Szeretném ha legalább két meccset meg tudnánk nyerni az ötből, ez az elvárásom magunkkal szemben újoncként. Ez már az a határ, amikor reális lehet a rájátszásba jutás, ha elérnénk az nagy siker lenne a csapatnak.

Milyen egyéb terveitek vannak?

- Azt gondolom kritikus lesz az utánpótlás képzésünk mennyisége és minősége. Egyre komolyabb elvárásoknak kell megfelelnünk elitcsapatként, ennek egyike a kellő számú utánpótlásjátékos. Szerencsére idén már lesz lehetősége a fiataloknak és a kezdő felnőtteknek a Divízió II-ben szerepelni, a felnőtt csapatunkba is sok játékost adó Budapest Eagles második számú gárdájában. Így ők is jobban fejlődhetnek, az őszi junior bajnokságban is el kell majd indítanunk csapatunkat. Flag focisaink egyre többen vannak, Topor Imre és Takács Attila személyében megtaláltuk azokat az utánpótlás edzőket, akiket régóta kerestünk, így stabilizálódhat a helyzet ezen a téren. Igyekszünk minél több támogatót megnyerni, a csapat, a sportág mellé állítani őket. Bízom abban, hogy meghatározó regionális csapat lehet a Gorillaz a jövőben és állandó bajnokesélyessé válhat a legjobbak között is.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.