Győzelem és továbbjutás a kupában!

2017. január 11. (szerda) 20:56 - Szárszó Lajos

Remek teljesítményt nyújtva győzte le az Újpestet, így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong együttese. Azariék két harmad után már négy góllal vezettek, s bár  vége izgalmas volt, végül megérdemelt, 5-2-es sikernek örülhettek.

Csak a győzelem volt elfogadható az Acélbikáknak az UTE elleni Magyar Kupa mérkőzésen ahhoz, hogy továbbjussanak a legjobb négy közé. Mindezt ráadásul a rendes játékidőben. Ez egyáltalán nem tűnt könnyű feladatnak, hiszen a két csapat idei összevetése alapján az Újpest volt a jobb csapat. Mindezt tetézte, hogy Szilassy Zoltán együttesének szüksége volt a győzelemnek ahhoz, hogy odakerüljenek a már biztos négyben lévő Debrecen, DVTK és MAC mellé. Így két motivált együttes csatáját várhattuk a Dunaújváros Jégcsarnokban, ahol a mieinknél bemutatkozhatott az új igazolás, Hudec Stanislav is, akinek még időben megérkeztek a papírjai. Becze, majd Török lövéseivel melegítették be az ellenfél kapusát, Ágostont a mieink, majd a tempó felvétele után Kovács kampózta meg Odnogát, így hamar emberelőnybe kerültünk. Ezt villámgyorsan sikerült kihasználni, amikor egy szép kombináció végén Dansereau lőtt a hálóba (1:0).

Ez megadta a találkozó alaphangját, hiszen az Újpestnek azonnal taktikát kellett váltania. Hegyi, majd Dósa próbálta közelről betuszkolni a pakkot a kapunkba, melyeket Duschek remekül hárított. A bekapott gól után érezhetően felpörgette ritmusát Szilasssy Zoltán együttese, így kontrákból tudtunk Odnoga és Lencsés révén veszélyesek. Ladygin tesztelte Ágoston kapust a 10. percben, majd egy perc múlva Kaskov passzát a hosszú oldalon érkező Becze szép lövő csel után vágta a hálóba (2:0). Kiválóan kezdtünk tehát, de ekkor még nagyon sok idő volt hátra. Tóth próbálta betenni a korongot a hazai kapu bal alsó sarkába, majd Gröschl került a büntetőpadra, miután Dansereaut akasztotta meg. Ropet gyalulta a palánkba Dansereaut - akit enyhe agyrázkódással kísértek az öltözőbe -, így öt a három ellen folytattuk a találkozót, sajnos eredmény nélkül. Fordulás után nem sokat kellett várnunk az újabb hazai találatra, melyet Cseter szinte lehetetlen, nulla szögből szerzett (3:0).

Ez már megnyugtató előnynek tűnt, melyre nem ült rá a DAB, hanem továbbra is próbálta irányítani, kézben tartani az összecsapást. Az Újpest továbbra sem találta a ritmusát, sorban kapták a kiállításokat, így Turbucz, majd Kiss ült le a padra. Ezt Cseter büntette, aki Ágoston lábai között talált a hálóba (4:0). Becze távoli, nagy erejű lövését védte a vendég kapus, majd szerencsénk volt Tóth lövésénél, hiszen a korong a kapuvasról kifelé pattant. A lüktetővé vált meccsen Ladygin kiállítását sikerült kivédekeznünk, melyet nagyban Duschek Dávidnak köszönhettünk, aki több távoli lövést hatástalanított. Ezt követően sem nyugodhattunk meg, hiszen Beczét küldték ki akadályozásért két percre, melyet megint kivédekeztünk, viszont ismét hátrányba kerültünk, mert a padról visszatérő Becze teljesen feleslegesen ütött oda Benknek. Nagy nyomás alatt volt ekkor csapatunk, hiszen hatodik perce védekeztünk emberhátrányban, mégis sikerült kihúznunk kapott gól nélkül ezt a szakaszt. Németh szólóval indult a harmadik húsz perc, de csatárunk túlságosan alányúlt a korongnak, amely kapu fölé szállt. Azari korongszerzése után Cseter lövését fogta Ágoston, majd a lilák örülhettek, hiszen Nemes passzát Frolik értékesítette (4:1).

Mivel ekkor még több, mint negyed óra volt hátra, nagyon kellett a mieinktől a koncentráció, nehogy vérszemet kapjon az UTE. Sajnos újabb gólt szereztek a Szilassy tanítványok, ezúttal Benk járt túl Duschek eszén (4:2). Ekkor úgy tűnt, megfogta a Bikákat a gyors felzárkózás, nagyobb sebességre kapcsoltak az újpestiek, ezzel együtt izgalmassá vált a hajrá. Két soros játékra álltak át a vendégek, akik hatalmas nyomás alatt tartották a hazaiakat. Hebár, majd Benk bombáját hatástalanította kapusunk. Becze hagyta ki szólóját, bár közben védője megkampózta kissé, melyet nemes egyszerűséggel nem vettek észre a sporik. Se büntető, se két perc nem lett belőle! Tóth Gergőt viszont kitették két percre, így három és fél perccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk. Ezt nem sokáig élvezhettük, mert Ladygin hibázott, mely után az UTE kapusa helyett mezőnyjátékost küldött a jégre. Ez azonban most megbosszulta magát, mert Becze végleg eldöntötte a meccset, ezzel együtt a négy közé jutást a kupában (5:2). A Bikák taktikus, érett játékkal megérdemelten győztek a végletekig izgalmas mérkőzésen.

DAB – UTE 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)

DAB: Duschek Dávid - Lencsés Tamás (1), Hudec Stanislav, Lévai Máté, Hüffner Adrián, Hruby Gellért (1), Németh Péter, Becze Tihamér 2, Dansereau Keegan 1, Török Viktor (1), Ladygin Mykola (1), Kis Bálint, Léránt René (1), Odnoga Mátyás, Cseter Justin 2, Kaskov Danil (1), Azari Zsolt (3), Tanka Lőrinc. Edző: Heikki Malkia.

UTE: Ágoston Olivér    - Huba Peter, Nagy Nilan, Nemes Benjamin Zoltán (2), Szalma Zsolt, Benk András 1 (1), Dömötör Róbert, Kovács Attila, Dósa Krisztián, Hegyi Ádám, Gröschl Tamás, Pápa Márton, Virág Tamás, Tóth Gergő, Frolik Martin 1, Kiss Dániel, Csanyi Karol, Hebar Andrej, Turbucz Martin Zoltán, Ropret Anze (1), Pokornyi Dávid. Edző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Elmaradt a bajnokavatás

Elmaradt a bajnokavatás

2017. május 25. (csütörtök)

A Karmacsi Autó 1-0-s győzelmével ért véget a Zeus Osztály felsőházának ma esti rangadója, így az utolsó forduló előtt már a címvédő a bajnoki cím legnagyobb esélyese.

Sikeres utánpótlás

Sikeres utánpótlás

2017. május 25. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia junior és ifjúsági együttese is előkelő helyen fejezte be az NB I/B-s bajnokság idei kiírását.

Győzelem a helyosztón

Győzelem a helyosztón

2017. május 25. (csütörtök)

Az első félidő után még jelentős hátrányban volt, ám végül sima, 74-52-es sikert aratott a Fejér megyei felnőtt bajnokság utolsó helyosztóján a Dunaújvárosi Sárkányok U16-os kosárlabda csapata.

Biztos siker a nyitómeccsen

Biztos siker a nyitómeccsen

2017. május 25. (csütörtök)

A koszovói csapat elleni magabiztos, 3-0-s győzelemmel kezdte meg szereplését az észtországi világbajnoki selejtezőn a magyar férfi röplabda válogatott.

Győzött a Kohász az utolsó itthoni meccsen

Győzött a Kohász az utolsó itthoni meccsen

2017. május 24. (szerda)

Nagy csatában aratott 29-26-os győzelmet a Debrecen elleni hazai szezonbúcsúztatón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely háromgólos sikerével nagyot lépett a nemzetközi kupaindulást jelentő negyedik hely megszerzése felé. Galériával!

Dupla öröm a hétvégén

Dupla öröm a hétvégén

2017. május 24. (szerda)

A Dunaújváros PASE U19-es csapata kiütéses sikerrel, míg az U17-esek egy nagy csatában elért győzelemmel szerezték meg bajnoki címüket az NB III-as pontvadászatban.

Kállai Botond bajnoki címe

Kállai Botond bajnoki címe

2017. május 24. (szerda)

Kállai Botond aranyéremmel, míg Kovács-Seres Hunor egy szintén szépen csillogó ezüsttel térhetett haza a békéscsabai hosszútávúszó országos bajnokságról.