Dunaújváros Hetilap

Lakástűz - Jutalmat kaptak az életmentők

2017. január 12. (csütörtök) 12:19 - Molnár Emese

Elismerésben részesült Földi Zoltán és Hernádi Lajosné, akik kimentették az égő lakásból az ott tartózkodó édesanyát és hétéves gyermekét. A két életmentő polgárt személyesen köszöntötte Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán.

Példaértékű cselekedetnek lehettünk tanúi az év elején. Egy Bartásági úti lépcsőház harmadik emeleti lakásában tűz ütött ki. A bent tartózkodó, a füsttől már félájult állapotban lévő édesanya és hétéves gyermeke segítségére a két szomszéd, Földi Zoltán és Hernádi Lajosné sietett. Először Földi Zoltán betörte a bejárató ajtó kisablakát, ám ekkor kilépett Hernádi Lajosné, akinek volt kulcsa a lakáshoz, hiszen sokszor vigyáz a gyermekre. A füsttel teli lakásba Földi Zoltán bement, és kihozta az anyát és a gyermeket.

A két életmentő polgárt személyesen köszöntötte Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán. A polgármester felidézte, két évvel ezelőtt a Bánki iskola 11. osztályosainak testnevelésóráján hirtelen rosszul lett egy diák, akinek társai kezdték meg az újraélesztését, és mentették meg így az életét. Mint azt Cserna Gábor elmondta, polgármestersége alatt a Barátsági úti tűzeset volt a második olyan példaértékű cselekedet, amikor is az életmentő segítség civil polgároktól, társaktól érkezett. Cserna Gábor valamennyi dunaújvárosi polgár nevében megköszönte a segítséget Földi Zoltánnak és Hernádi Lajosnénak, majd egy-egy oklevelet és tárgyjutalmat adott át nekik. Az ajándék pedig egy óra volt, ahogy annak idején a Bánki iskolás diákok is órát kaptak, annak jelképeként, hogy életmentő cselekedetükben az időnek, a percnek, a pillanatnak milyen óriási szerepe volt. Ezen kívül százezer forint pénzjutalomban részesült Földi Zoltán. Cserna Gábor azt is elmondta, hogy egy kormányrendelet értelmében, polgármesteri jogkörben Életmentő Emlékéremre lehet felterjesztéseket beadni, és ezt ő már meg is tette Földi Zoltán kitüntetése érdekében.

A rovat további hírei: Közélet

Meg kell óvni zöld értékeinket

Meg kell óvni zöld értékeinket

2019. szeptember 18. (szerda)

A Dunaújvárosi Városvédők Egyesülete és Cserna Gábor polgármester egy jelképes akcióval közösen intézkedtek a Vasmű úti platánsor megóvásáról.

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

A rezsiutalványok több mint felét már kézbesítették

2019. szeptember 18. (szerda)

Meghaladta a 1,5 millió darabot az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok - közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel. 

Lezárják a Pince sort

Lezárják a Pince sort

2019. szeptember 18. (szerda)

Tájékoztatjuk a lakosságot és a közlekedőket, hogy  szeptember 19-től szeptember 30-ig a DVCSH rekonstrukciós munkákat végez az ivóvíz hálózaton, amely a Romai városrészt és a Óvárost összekötő "Pince sort" érinti. A munka végzés ideje alatt 7:00-14:00 óra között teljes útzár, utána félpályás útlezárás lesz, jelzőlámpás irányítás mellett.

Késnek a vonatok

Késnek a vonatok

2019. szeptember 17. (kedd)

Húsz-harminc percet késnek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs és a Budapest-Dunaújváros vonalon - közölte a Mávinform sajtóügyeletese kedd este az MTI-vel. Kavalecz Imre azt írta, azért lassabb a vasúti közlekedés, mert Százhalombattán meghibásodott a biztosítóberendezés.

Visszaáll a forgalmi rend

Visszaáll a forgalmi rend

2019. szeptember 17. (kedd)

A kivitelező DVG Zrt. tájékoztatása szerint, rövidesen befejeződnek a parkoló építésének munkálatai a Gábor Áron utcában.

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

"Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el"

2019. szeptember 17. (kedd)

Cserna Gábor polgármester meghívására városunkba látogatott Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár, aki hétfőn délután Védjük meg értékeinket címmel lakossági fórumot tartott a Városháza 'C' szárnyának érdeklődőkkel megtelt rendezvénytermében.

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

D+ Híradó - egészségnap, születésnap

2019. szeptember 16. (hétfő)

Piknikkel ünnepeltek a Tavasz utcában, ingyenes szűrővizsgálat a Petőfiben, családi nap a kőtárban - egy csokorban a nap legfontosabb eseményei a D+TV Híradójában.