Dunaújváros Hetilap

Lakástűz - Jutalmat kaptak az életmentők

2017. január 12. (csütörtök) 12:19 - Molnár Emese

Elismerésben részesült Földi Zoltán és Hernádi Lajosné, akik kimentették az égő lakásból az ott tartózkodó édesanyát és hétéves gyermekét. A két életmentő polgárt személyesen köszöntötte Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán.

Példaértékű cselekedetnek lehettünk tanúi az év elején. Egy Bartásági úti lépcsőház harmadik emeleti lakásában tűz ütött ki. A bent tartózkodó, a füsttől már félájult állapotban lévő édesanya és hétéves gyermeke segítségére a két szomszéd, Földi Zoltán és Hernádi Lajosné sietett. Először Földi Zoltán betörte a bejárató ajtó kisablakát, ám ekkor kilépett Hernádi Lajosné, akinek volt kulcsa a lakáshoz, hiszen sokszor vigyáz a gyermekre. A füsttel teli lakásba Földi Zoltán bement, és kihozta az anyát és a gyermeket.

A két életmentő polgárt személyesen köszöntötte Cserna Gábor polgármester csütörtökön a Városházán. A polgármester felidézte, két évvel ezelőtt a Bánki iskola 11. osztályosainak testnevelésóráján hirtelen rosszul lett egy diák, akinek társai kezdték meg az újraélesztését, és mentették meg így az életét. Mint azt Cserna Gábor elmondta, polgármestersége alatt a Barátsági úti tűzeset volt a második olyan példaértékű cselekedet, amikor is az életmentő segítség civil polgároktól, társaktól érkezett. Cserna Gábor valamennyi dunaújvárosi polgár nevében megköszönte a segítséget Földi Zoltánnak és Hernádi Lajosnénak, majd egy-egy oklevelet és tárgyjutalmat adott át nekik. Az ajándék pedig egy óra volt, ahogy annak idején a Bánki iskolás diákok is órát kaptak, annak jelképeként, hogy életmentő cselekedetükben az időnek, a percnek, a pillanatnak milyen óriási szerepe volt. Ezen kívül százezer forint pénzjutalomban részesült Földi Zoltán. Cserna Gábor azt is elmondta, hogy egy kormányrendelet értelmében, polgármesteri jogkörben Életmentő Emlékéremre lehet felterjesztéseket beadni, és ezt ő már meg is tette Földi Zoltán kitüntetése érdekében.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás!