A Szolnoké az első meccs

Szárszó Lajos - 2017. február 18. 20:39

Elsősorban a szettek végjátékában elkövetett hibái miatt szenvedett 3-0-s vereséget a Szolnok elleni bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén a Dunaferr SE röplabda csapata.

Tomanóczy Tibor legénysége a Szolnok vendégeként kezdte meg a bajnoki rájátszást a felsőházban. A két győzelemig tartó párharc az első labdamenetektől kezdődően a vártaknak megfelelően szoros, kiélezett csatát hozott. Jól indítottuk el a találkozót, hiszen az első szettben sokáig öt, hat pont előnyünk volt, de a záró szakaszban sajnos több hiba csúszott a játékunkba, így a legvégén fordítani tudott a hazai együttes (26:24). A második szett majdnem teljesen megegyezett az elsővel, hiszen ekkor is többször végig nálunk volt az előny. Igaz, ez a kettő, három pontos különbség nem volt elég ahhoz, hogy sikerüljön győzelemmel befejezni a játékot, mely ugyanúgy szoros küzdelemben ért véget, mint az előző (27:25).

A harmadik játék nem indult jól számunkra, hiszen elhúzott a Szolnok 11:4-re. Ebből a hullámvölgyből sikerült felállnunk, ezzel együtt előbb felzárkóznunk 16:15-re, majd 18-nál utolérni a házigazdákat. Ekkor ugyan elléptünk két ponttal, a végjáték azonban megint nem sikerült (25:18). A találkozóról összességében elmondható, hogy a végjátékokban összeszedettebben játszó, a Dunaferr hibáit kihasználó Szolnok ilyen arányban is megérdemelten győzött. A mieinknek javítási lehetőségük hazai pályán, kedden 18 órától lesz.  

Szolnok - Dunaferr SE 3:0 (26:24, 27:25, 25:18)

Szolnok: Rása Alex, Török Olivér, Rummes Specht, Varga Zoltán, Gönczi Imre, Krupánszki Olivér, Bene Róbert (libero). Cserék: Farkas Róbert (libero), Tóth Gábor, Varga Zoltán, Fülöp Péter, Szabó Antal Bence. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Dunaferr SE: Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Kiss Marcell, Szabó Péter, Gebhardt Norbert, Kholmann Norbert, Gebhardt Áron (libero). Cserék: Hartyányi Gergő (libero), Novokrescsenszkov Viktor, Csizmadia Tamás, Guzmics Richárd, Móró Ákos, Stefanovics Krisztián. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.