Az egyenlítés reményében

Szárszó Lajos - 2017. február 21. 8:00

Mindenképpen győznie kell a Szolnok elleni bajnoki negyeddöntő második mérkőzésén a Dunaferr SE csapatának ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási reményeit.

Izgalmas találkozó előtt áll a Dunaferr SE röplabda csapata, mely ma este 18 órától a bajnokság rájátszásának második körében a Szolnok együttesét fogadja. Mint tudott, a Dunaferr a két győztes mérkőzésig tartó párharc első ütközetét Szolnokon 3:0 arányban elvesztette, bár a simának tűnő végeredmény nem tükrözi a játék valódi képét, hiszen mindhárom szettben volt esélye a győzelemre a Dunaferr gárdájának is. Az ok, amiért Gulyás Ferenc vezetőedző fiai örülhettek a legvégén, annak volt köszönhető, hogy mentálisan ők jobban bírták a szettek hajráit.

Az azonban várható tőlük, hogy a sikerért ma este is mindent meg fognak tenni, mivel számukra az előző szezon hatalmas csalódás volt, mivel akkor nem sikerült a legjobb nyolcba kerülniük, s végül a kilencedik helyen zártak. Így a nyáron komoly erősítésbe fogtak, leigazolták többek között Krupánszki Olivért, Rása Alexet, Török Rolandot valamint egy brazil légióst, Hummes Specht Iurgent is, és ilyen kerettel nyilvánvalóan nem csak a nyolcba kerülés a céljuk. Őket azonban csak úgy állíthatja meg a dunaújvárosi együttes, ha sokkal kevesebbet hibázik, főként a végjátékokban, mint tette azt a legutóbbi összecsapáson.

Képek: DO-archív

- A rájátszás első mérkőzésén – összegezte az esélyeket Tomanóczy Tibor vezetőedző – a szettek végjátékában sajnos rossz döntéseket hoztunk. Hiába volt nálunk több alkalommal az előny, azzal nem tudtunk élni, ráadásul az egyéni hibáinkat azonnal pontra váltotta a Szolnok. Nekünk a hazai összecsapáson mindenképpen győznünk kell ahhoz, hogy életben tartsuk továbbjutási reményeinket, de ez csak úgy valósulhat meg, ha türelmesek leszünk, és a végjátékok alkalmával nem remeg meg a kezünk. Biztos vagyok abban, hogy az első találkozót Gulyás Ferencék is hasonlóan kielemezték, mint azt mi tettük, így nagyon szoros csatát hoz majd a második, a továbbjutásról döntő összecsapás.

A találkozó esélyese az idei Magyar kupa birtokosa, a Szolnok csapata, de azt, hogy az esélyesség győzelmi kényszerrel párosul-e, és ettől megremeg-e a kezük, arra a választ ma este kapjuk meg.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.