Csúcsforma kell a győzelemhez

Szárszó Lajos - 2017. február 15. 12:04

Magyarország jelenlegi két legjobb csapatát láthatjuk ma este hét órától a Fabó Éva Sportuszodában, ahol a bajnoki címvédőt látják vendégül a DUE-Maarsk Graphics vízilabdázói.

A tegnap esti BVSC-Zugló Diapolo elleni győzelem után szűk 24 órával ismét a bajnokságban láthatjuk a DUE-Marks Graphics női vízilabda csapatát, mely a bajnoki címvédő, Magyar Kupa győztes, 2016-os Euroliga ezüstérmes, jelenlegi éllovas UVSE gárdáját fogadja. Menczinger Katáéknak nem volt sok idejük a regenerálódásra, de akár őt, akár a többiek profi hozzáállását ismerve tudjuk, ez a ma esti csúcsrangadón nem fog látszani rajtuk. Mint azt legutóbbi beszélgetésünk során a DUE vezetőedzője, Mihók Attila elmondta, ahhoz, hogy a legfényesebb érmet akasszák majd a nyakukba, a bajnoki döntőbe kell kerülni, és ott legyőzni a Keszthelyi Rita által vezérelt fővárosi együttest.

Ezek alapján a ma esti rangadót akár főpróbának tekinthetnénk, de ezzel a kijelentéssel csínján kell, hogy bánjunk, tudva az UVSE erejét. A ma 19 órakor kezdődő összecsapás esélyese az újpesti gárda, akik ellen csakis úgy érhet el sikert csapatunk, amennyiben azt a csúcsformát tudja hozni, mint az Euroliga mérkőzéseken, hiszen ismert, hogy a ma esti ellenfelünk három győzelemmel jutott tovább a rangos sorozatban. Ami bizakodásra adhat okot az az a játék, melyet a legutóbbi találkozókon láttunk a mieinktől. A remek védekező játékhoz kiváló kapusteljesítmények párosultak, melyet alaposan alátámaszt az, hogy a Szeged együttesében játszó Bujka Barbara nem tudott az újvárosi kapuba találni, majd a BVSC-t hat gólon tudták tartani Kasó Orsiék.

Képek: DO-archív

Természetesen az is ott van mindannyiunk emlékezetében, hogy az utóbbi egy év során a mi lányaink, míg nemzetközi szinten egyedül a Sabadell volt, akik le tudták győzni a lilákat. Így aki ott lesz a helyszínen olyan összecsapásnak lesz részese, amely bátran állíthatóan nemzetközi, annak is a legfelső szintjét jelenti. A ma este 19 órakor kezdődő rangadót a Kun György, Marjay Zsolt játékvezetői páros vezeti.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.