Egy pontot ért a jó hajrá

spigott - 2017. február 26. 16:12

Az első félidőben még hátrányban volt, de Király Bence találatával egy pontot megmentett paksi bajnokiján a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A hatodik helyezett Paks II. otthonában lépett pályára ma délután kettő órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat 20. fordulójában. Ugyan a két gárda őszi mérkőzésén a mieink nagyon simán, 5-0-ra nyertek, kimondottan nehéz találkozó várt ma délután a Dobos-csapatra, mely ezzel együtt a győzelem reményében várta második tavaszi mérkőzését. Ahogy várható volt, a házigazdák több olyan játékost is lejátszattak ezúttal, akik az NB I-es keret tagjai, így összesen öt olyan labdarúgó is pályára lépett a paksiaknál, aki az idei szezonban már több élvonalbeli meccsen is szerepelt.

Kép: DO-archív

Ezzel együtt igen küzdelmes összecsapást vívott egymással a két alakulat, s ugyan a paksiak és a mieink is jól megszervezték védelmüket, a 14. percben mégis megszerezte a vezetést a házigazda Jelena Richárd révén (1-0). Együttesünk igyekezett hamar válaszolni, ám nehezen tudott helyzetbe kerülni a támadásokat jól megszűrő hazai védelem mellett, így az első felvonás paksi előnnyel ért véget. A térfélcsere után igyekezett feljebb tolni védekezését a DPASE, mely lényegesen több időt töltött ellenfele térfelén, mint az első félidőben, de egészen a véghajráig ez sajnos nem vezetett eredményre. A 85. percben szerencsére megtört a jég, mert Király Bence megszerezte a mieink egyenlítő találatát, s így legalább az egyik pontot sikerült elhozni a Paks otthonából.

Paksi FC II. – DPASE 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Jelena a 14., illetve Király a 85. percben

Paksi FC II.: Rácz – Bagó, Bognár (Fejős 65.), Hanol (Luczek 89.), Jelena, Kesztyűs B. (Rácz 79.), Kesztyűs M., Nagy, Simon, Szalai, Vlasics. Vezetőedző: Osztermajer Gábor.

DPASE: Vaszócsik – Csendes, Pölöskei, Farkas, Ablonczy (Dorogi (46.), Csehi, Kercsó (Hajdók 69.), Blatt, Dobos Á., Szepessy R., Tóth T. (Király 78.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.