Egyenlített az Újpest

Szárszó Lajos - 2017. február 20. 20:34

Hatalmasat küzdött, kétgólos hátrányból is talpra állt, ám végül 3-2-es vereséget szenvedett az UTE elleni MOL Liga negyeddöntő ma esti mérkőzésén a DAB jégkorong csapata. A négy győzelemig tartó párharc így 2-2-re áll, folytatás szerdán Újpesten.

Mivel a legutóbbi párbajt az Újpest nyerte a MOL Liga rájátszásának harmadik körében, mégpedig nem a legtisztább körülmények között, így a négy győzelemig tartó párharcban 2-1-re szépítettek Szilassy Zoltán tanítványai. A negyedik ütközet előtt ettől függetlenül jó érzés volt tudni, hogy az előny még mindig a mieinknél volt, de abban is biztosak voltunk, hogy kőkemény meccs vár ránk. Sajnos nem állhatott a csapat rendelkezésére Kaszkov, hiszen a kiváló orosz hokis végleges kiállítást kapott, de tudtuk, hogy vele, vagy nélküle egyaránt nehéz hatvan perc vár ránk. Hatalmas lendülettel indult a derbi, melynek legelején Nagy Richárd ütött sistergős felső vasat.

Az Újpest irányította ekkor egyértelműen az összecsapást, így Duschek Dávidnak többször kellett hárítania, míg a túloldalon Sila csak szemlélője volt a meccsnek. Cstere próbálta megtörni ezt a szakaszt távoli lövéssel, majd a játékvezetők Beczét állították ki, aki a palánk mellett szabályosan ütközte le ellenfelét. Ezt szinte azonnal gólra váltotta Frolik (0-1), aki a kapu előtti pakkot vágta a kapuba. Sajnos a folytatásban sem tudott a vendégek fölé kerekedni a DAB, míg az UTE Sikorcin és Frolik révén több alaklommal veszélyeztetett. Hruby, majd Azari tesztelte Silát, így végre odaértünk a vendégek kapujához, viszont ekkor már a 15. percben jártunk. Úgy tűnt viszont, hogy ez felébresztette a Bikákat, hiszen Becze is tesztelte a lilák portását, majd válaszként Frolik hagyott ki egy ordító lehetőséget. Még mielőtt azonban a szünetre mehetünk volna Huba szánta el magát egy távoli lövésre, mely utat talált a hazai kapuba (0-2).

Frolik áthúzódó büntetésével folytatódott a második harmad, mely idő alatt a DAB kétszer vette célba Sila kapuját, de a hálóőr szépen hárította a lövéseket. Ladygin próbálkozott a kék vonalról, de a korong középre tartott, melyet „lenyelt” az UTE portása. Benk kiállítása miatt újabb előnybe kerültek a hazaiak, de gólig nem jutottak el. Magabiztosan őrizte kétgólos előnyét a vendég gárda még kettős emberhátrányban is, melyet ismét nem tudott kihasználni a hazai csapat, amely Magossi kiállítása miatt emberhátrányban zárta a harmadot. Miután ezt kivédekezték Azariék, Csányi ült le kettő percre, aki, miután leülte büntetését, szólóból növelhette volna csapata előnyét, de Duschek bravúrral védett. Ezt követően fiataljaink, Török és Nagy tesztelték Silát, majd a túloldalon Benk tette ugyanezt kapusunkkal.

Ezek a percek egyébként Duschekről szóltak, aki meccsben tartotta csapatát. Miután Csányi szólója fölé szállt Becze indult előre szép cselekkel, akinek maradt ereje a lövésre is, amely a kapuban kötött ki (1-2), ezzel szépített a DAB. Hat perccel a vége előtt ráadásul ismét ő vált főszereplővé, hiszen egészen a kaputól indult előre, majd miután végigvitte az akciót, ki tudott egyenlíteni (2-2). Már-már reménykedhettünk a fordulatban is, de ez sajnos nem sikerült, mivel Nemes távolról vette be a hosszú alsót (2:3). Az utolsó másfél percben kapusát mezőnyjátékosra váltotta a DAB, de az egyenlítés nem sikerült, melynek az UTE örülhetett, akik viszont a négy győztes mérkőzésig tartó párharcban 2:2-re egalizáltak. Folytatás szerdán, de már a fővárosban.

DAB - UTE 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Dansereau, Cseter, Azari, Hudec (1), Ladigin (1), Becze 2, Török, Borbás, Lencsés, Lévai, Németh (1), Odnoga, Nagy M., Magosi, Tanka. Vezetőedző: Heikki Malkia.

UTE: Sila - Huba 1 (1), Kiss, Nemes 1, Pápa (1), Tóth (1), Nagy N., Hegyi, Benk, Hebar (1), Ropret (2), Kovács, Nagy R., Sikorcin, Frolík 1, Csányi, Dósa, Turbucz, Szalma, Dömötör, Gröschl. Vezetőedző: Szilassy Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.