Fölényes magyar siker a Világligában

doszerk - 2017. február 21. 20:34

A magyar női vízilabda válogatott kedden a papírformának megfelelően fölényesen, 15-4-re legyőzte a francia csapatot, így szinte biztos, hogy ott lesz a sorozat júniusi, sanghaji Szuperdöntőjében.

Bíró Attila játékosai a kilátogató szurkolók jóvoltából fantasztikus hangorkánban ugorhattak vízbe a margitszigeti Hajós Uszoda 33 méteres medencéjében. Az első magyar támadás villámgyors góllal zárult, erre a franciák még rögtön válaszoltak, ezt követően azonban beindult a henger: a nagyszünetig sorozatban nyolc hazai gól született. A magyar együttes - amely két meghatározó játékosa, a kisebb sérüléssel bajlódó Bujka Barbara és Keszthelyi Rita nélkül szállt vízbe - a hatalmas előny ellenére sem állt le, minden vízbe ugró játékos maximális koncentráltsággal tette a dolgát, ezért a vendégeknek egészen a zárófelvonás közepéig várniuk kellett a második góljukra, pedig akkor már tizenkét találat volt a különbség. Az utolsó negyedet végül a franciák nyerték, de így is fölényes magyar győzelem született.

Gurisatti Gréta (labdával) három gólig jutott! (kép forrása: MTI - Koszticsák Szilárd felvétele)

"Sikerült magabiztos játékkal nyerni, tudatos elemeket gyakorolni és két fiatal játékosnak lehetőséget adni. Egy pillanatra sem engedtünk ki, szerencsére" - értékelt röviden az M4 Sport kamerái előtt Bíró Attila.
Az Európa-bajnok magyar csapat jelenleg nyolcpontos a B csoportban, ezzel az élen áll, s ha végül vissza is szorulna a második helyre, a másik csoport második helyezettje nagy valószínűséggel akkor sem rendelkezne nála jobb mutatókkal. A görög, az orosz és a holland trió közül a második helyezett nyolcnál biztosan nem szerez majd több pontot, a gólkülönbsége pedig minden bizonnyal rosszabb lenne. A világliga nyolccsapatos Szuperdöntőjébe Európából a két selejtezőcsoport győztese, illetve a jobb második kerül.

A franciák elleni sikerből alaposan kivették részüket a DUE-Maarsk Graphics női vízilbdázói, ugyanis Szilágyi Dorottya négy, Gurisatti Gréta három, Menczinger Kata és Horváth Brigitta két-két, míg Somhegyi Noémi egy alkalommal talált be az ellenfél kapujába, vagyis a tizenöt szerzett magyar gólból összesen tizenkettőt szállítottak a dunaújvárosi játékosok. (doszerk)

Női világliga európai selejtező:
B csoport:
Magyarország-Franciaország 15-4 (4-1, 5-0, 4-0, 2-3)
A magyar csapat gólszerzői: Szilágyi 4, Gurisatti 3, Csabai 2, Menczinger 2, Horváth 2, Somhegyi 1, Máté 1.

A csoport eddigi eredményei és további programja:
Olaszország-Franciaország 14-4
Franciaország-Magyarország 6-16
Magyarország-Olaszország 10-10 - ötméteresekkel 3-1
március 28.: Franciaország-Olaszország
április 18.: Olaszország-Magyarország

Az A csoport állása: 1. Görögország 4 pont, 2. Oroszország 3, 3. Hollandia 2
A B csoport állása: 1. Magyarország 8 pont, 2. Olaszország 4, 3. Franciaország 0

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.