Idegenben is sikerre tör a DPASE

spigott - 2017. február 25. 13:00

Pakson is a három bajnoki pont megszerzésének reményében lép pályára vasárnap délután a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III-as pontvadászat 20. fordulójában.

Jól sikerült a DPASE labdarúgóinak tavaszi rajtja, hiszen Dobos Barna fiatal együttese több helyzetet kialakítva győzte le hazai pályán a Mórahalom gárdáját, s mivel a forduló előtt még a mieink előtt álló pécsiek csak 1-1-es döntetlent értek el Hódmezővásárhelyen, így a mieink feljöttek a bajnoki tabella harmadik helyére. Ahhoz azonban, hogy ezt a pozíciót megtartsák, netán még közelebb kerüljenek a Szigetszentmiklós és a Budafok csapataihoz, ezen a hétvégén is nyernie kellene a dunaújvárosiaknak, akik vasárnap délután kettő órától a Paks második együttesének otthonában lépnek pályára.

A mieink jó emlékeket őrizhetnek a két gárda őszi összecsapásáról, melyen 5-0-s győzelmet arattak, ám az is igaz, hogy akkor a paksiak első csapatából alig volt visszajátszó, míg holnap több olyan játékos is feltűnhet az ellenfélnél, mely az NB I-es keret tagja is. Nem ígérkezik tehát könnyűnek a mieink vasárnapi fellépése, már csak azért sem, mert ellenfelük jelenleg a hatodik helyen áll a tabellán, s lemaradása mindössze kilenc pont a DPASE-hez képest, ráadásul hazai környezetben mindent el fog követni azért, hogy visszavágjon a Dunaújvárosban elszenvedett komoly zakóért.

Képek: DO-archív

Mint azt Dobos Barna vezetőedző korábban elmondta, nagyon sok múlik majd az idei szezonban azon, hogy idegenben miként tudják ráerőltetni akaratukat az éppen aktuális ellenfélre. Együttesünk éppen azért erősítette meg a télen játékoskeretét, hogy taktikailag is legyen válasza a vetélytársak lépéseire, s ennek első igazán komoly felmérőjét láthatják majd holnap a sportág dunaújvárosi szerelmesei.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.