A döntőbe jutás a tét

Szárszó Lajos - 2017. március 22. 8:00

A BVSC elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnoki elődöntő két nyert mérkőzésig tartó párharcát ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga küzdelmek után, valamint a Len Kupa négyes döntője között a DUE-Maarks Graphics együttesének igen fontos mérkőzései következnek, hiszen az újvárosi hölgyek a magyar bajnokság elődöntőjében a BVSC-Zugló ellen szállnak vízbe. A valamelyik csapat két győzelméig tartó párharcának első ütközetére ma este 19 órakor Dunaújvárosban kerül sor, majd a visszavágót április elsején Budapesten rendezik. Ami biztos, hogy rendkívül izgalmas, kiélezett találkozókat hoz majd a két gárda összecsapása, hiszen ez így zajlott a bajnokság során is, nem is beszélve a Magyar Kupáról, ahol pont a BVSC ütötte ki a mieinket a döntőbe jutástól.

Azóta azonban komoly fordulatot vett a két csapat közötti párharc, hiszen Menczinger Katáék azt követően minden mérkőzésen legyőzték Takács Orsolyáékat. De, mint tudjuk, a rájátszás meccseken mindez nem számít, hiszen a döntőbe jutás mindösszesen kettő, maximum három találkozón múlik. Ezért van óriási jelentősége már az első összecsapásnak, hiszen egy győzelem bármelyik félnek nagy lendületet adhat. Sajnos az első összecsapásról biztosan hiányozni fog együttesünk kiválósága, Gurisatti Gréta, aki az egyik edzésen súlyos szemsérülést szenvedett, négy öltéssel kellett összevarni könnycsatornáját, ám egyelőre úgy tűnik, hogy sérülése ellenére csak a párharc nyitómeccsét kell kihagynia.

Gurisatti Gréta nem játszhat az elődöntő első meccsén! (Képek: DO-archív)

Felmerül a kérdés, hogy mi döntheti el a párharcot, hiszen mindkét együttesben több válogatott, kiváló játékos található. Természetesen a napi forma, a csapatok felkészültsége, motiváltsága, na meg az, hogy ki ront kevesebbet, ki használja ki jobban az emberelőny adta lehetőségeket döntő lesz most is. Viszont ami ennél fontosabb kérdésnek tűnik, hogy vajon a DUE kiheverte-e a Sabadell elleni Euroliga kudarcot, és tudott-e azokból a hibákból tanulni, melyek azt a vereséget okozták? Minderre természetes módon a mérkőzésen kapjuk meg a válaszokat, melyet remélhetőleg sok néző a helyszínen tekint majd meg, mely Garda Krisztina szerint is nagy segítséget adna számukra:

- Mivel ezen a héten nem volt meccsünk, így volt időnk arra, hogy az edzéseken többet ússzunk, keményen kondizzunk, és átbeszéljük a BVSC elleni taktika egy részét. A ma esti bajnoki elődöntőn mindenképpen nyerni szeretnénk, már csak azért is, mert Dunaújvárosban, a mindig nagyszerű hazai közönségünk előtt lesz a mérkőzés, ahol biztosan sokan fognak nekünk szurkolni.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.