Dunaújváros Hetilap

Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

2017. március 2. (csütörtök) 10:50 - Molnár Emese

Ötszáz millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, megkezdik a kézilabdacsarnok és az elektromobilitással kapcsolatos feladatok előkészítését- többek között ezekről döntöttek a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

A kormány a stadionfejlesztési programjának részeként arról határozott korábban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion felújítására összesen 900 millió forintot biztosít: az első ütemre 400, a második ütemre 500 millió forintot. Kormányhatározat okán először a második ütem megvalósítására fog sor kerülni. A rendkívüli közgyűlésen a koncepciótervek, engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről határoztak a képviselők. Ebből a pénzből a Magyar Labdarúgó Szövetség minimum „C” kategóriás stadionokra vonatkozó előírásainak megfelelően végeznek felújításokat, többek között egy főépület megépítését tartalmazza, és hozzá a szükséges kiszolgálóegységeket.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól, hogy működését fent tudja tartani a várható TAO-források beérkezéséig. A közgyűlés biztosította a felnőtt jégkorongcsapat számára a kölcsönt, a visszafizetési határidőt 2018. január 31-i dátummal jelölték meg.

A DV N Zrt. végezte a Városháza tér és a Római városrész megújulását célzó projektek tervezését és kivitelezését. A cég megküldte a tulajdonos önkormányzat számára a projektek tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen arról is határoztak a képviselők, hogy újabb, a kormány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával kapcsolatos feladatokkal is megbízzák a céget. Ilyen például az elektromobilitással összefüggő feladatok végrehajtása, a dunaújvárosi labdarúgó stadion fejlesztésének második üteme, és a Dunaújvárosi Kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítése.

Az utóbbi időben egyre több szervezési, előkészítői feladatot jelent a hivatal számára a különböző fejlesztési projektek, a Modern Városok Program beruházásai. Emiatt szükség van még egy hivatali autó beszerzésére, amelyet jóvá is hagytak az ülésen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész értékesítésére, valamint Dunaújváros víziközműveinek üzemeltetése kérdésében a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés megszüntetésére vonatkozóan.

A rovat további hírei: Közélet

Átadták a megbízóleveleket az új képviselőtestület tagjainak

Átadták a megbízóleveleket az új képviselőtestület tagjainak

2019. október 22. (kedd)

Múlt héten csütörtökön jogerőre emelkedett az önkormányzati választás eredménye. Ennek folyományaként ma az új képviselőtestület tagjai átvették megbízólevelüket dr. Hanák Tamástól, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettesétől. Részletek a D+ TV Híradójában.

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

Novemberben érkezik a nyugdíjprémium és a nyugdíjkiegészítés

2019. október 22. (kedd)

Novemberben érkezik a minden eddiginél magasabb összegű nyugdíjprémium és az egyszeri nyugdíjkiegészítés, egy átlag nyugdíjas novemberben összesen 30 ezer forinttal kaphat többet, mint az előző hónapokban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Ingatlanpiaci körkép

Ingatlanpiaci körkép

2019. október 22. (kedd)

A 2019-es év első őszi hónapjában több Fejér megyei település ingatlanpiaci átlagára is meghaladta a  300, sőt egyes esetekben még a 400 ezer Ft/m²-t is. Ehhez képest a dunaújvárosi ingatlanpiac szeptemberi átlagárai jóval a alul maradtak, alig érték el a 250 ezer Ft/m²-t.

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

Újabb családtámogatási intézkedések várhatók

2019. október 21. (hétfő)

A családtámogatási rendszer bővülése és újabb gazdaságvédelmi program várható az Országgyűlés őszi ülésszakában – jelentette ki a Fidesz alelnöke, egyben önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Halálos vasúti baleset Nagyvenyimnél

Halálos vasúti baleset Nagyvenyimnél

2019. október 21. (hétfő)

A nagyvenyimi vasúti kereszteződésben egy autó és egy vasúti munkagép ütközött. A balesetben az autó sofőrje életét vesztette.

Változik a vonatközlekedés rendje október 23-án

Változik a vonatközlekedés rendje október 23-án

2019. október 21. (hétfő)

Az ünnepnaphoz igazodik a vonatközlekedés rendje: október 22-én a munkanapi, 23-án az ünnepnapi, 24-én a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. október 20. (vasárnap)

Egy csokorban a hét legfontosabb eseményei a D+TV hétvégi hírösszefoglalójában.