Dunaújváros Hetilap

Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

2017. március 2. (csütörtök) 10:50 - Molnár Emese

Ötszáz millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, megkezdik a kézilabdacsarnok és az elektromobilitással kapcsolatos feladatok előkészítését- többek között ezekről döntöttek a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

A kormány a stadionfejlesztési programjának részeként arról határozott korábban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion felújítására összesen 900 millió forintot biztosít: az első ütemre 400, a második ütemre 500 millió forintot. Kormányhatározat okán először a második ütem megvalósítására fog sor kerülni. A rendkívüli közgyűlésen a koncepciótervek, engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről határoztak a képviselők. Ebből a pénzből a Magyar Labdarúgó Szövetség minimum „C” kategóriás stadionokra vonatkozó előírásainak megfelelően végeznek felújításokat, többek között egy főépület megépítését tartalmazza, és hozzá a szükséges kiszolgálóegységeket.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól, hogy működését fent tudja tartani a várható TAO-források beérkezéséig. A közgyűlés biztosította a felnőtt jégkorongcsapat számára a kölcsönt, a visszafizetési határidőt 2018. január 31-i dátummal jelölték meg.

A DV N Zrt. végezte a Városháza tér és a Római városrész megújulását célzó projektek tervezését és kivitelezését. A cég megküldte a tulajdonos önkormányzat számára a projektek tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen arról is határoztak a képviselők, hogy újabb, a kormány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával kapcsolatos feladatokkal is megbízzák a céget. Ilyen például az elektromobilitással összefüggő feladatok végrehajtása, a dunaújvárosi labdarúgó stadion fejlesztésének második üteme, és a Dunaújvárosi Kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítése.

Az utóbbi időben egyre több szervezési, előkészítői feladatot jelent a hivatal számára a különböző fejlesztési projektek, a Modern Városok Program beruházásai. Emiatt szükség van még egy hivatali autó beszerzésére, amelyet jóvá is hagytak az ülésen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész értékesítésére, valamint Dunaújváros víziközműveinek üzemeltetése kérdésében a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés megszüntetésére vonatkozóan.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

D+ Híradó - Fejlesztés, köszöntés

2019. március 20. (szerda)

Ideje a tavaszra felkészíteni autóinkat, Darusín alapkőletétel, szépkorút köszöntöttek  - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ötven éve Dunaújvárosban

Ötven éve Dunaújvárosban

2019. március 20. (szerda)

Ötven évvel ezelőtt érkezett városunkba Hack Ferenc Béla. A Kohász egykori vezető edzője, az edzésmódszertan atyja szerdán töltötte be a kilencvenedik életévét.

Virágos Dunaújvárosért 2019

Virágos Dunaújvárosért 2019

2019. március 20. (szerda)

Az önkormányzat ismét meghirdeti a Virágos Dunaújvárosért versenyt. Idén nyolc kategóriában várják a városlakók, cégek, szervezetek nevezéseit.

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

A fűtési főszezon után is bőségesen maradt földgáz a tárolókban

2019. március 20. (szerda)

Az idei tél átlaghőmérséklete 1,8 Celsius fok volt, a tárolókban 1,7 milliárd köbméter földgáz maradt, ami extrém hideg esetén is elég lenne a valódi tavasz érkezéséig - ismertette Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán. 

Vége a látogatási tilalomnak

Vége a látogatási tilalomnak

2019. március 20. (szerda)

Tegnap az ÁNTSZ feloldotta az általuk elrendelt látogatási tilalmat Fejér megye összes egészségügyi intézményében.

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

Alapkőletétel a huszadik születésnapon

2019. március 19. (kedd)

Húsz éves fennállását ünnepelte kedden a Darusín Kft, melynek központi telephelyén egy Kutató Fejlesztő és Oktató Központ alapkövét tették le Cserna Gábor polgármester jelenlétében.

D+ Híradó - Étkeztetés, témahetek

D+ Híradó - Étkeztetés, témahetek

2019. március 19. (kedd)

 Ingyenes szünidei étkeztetés, témahetek a Dózsában és az Aranyban, hazai pályán nyertek a futsalosok - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.