Dunaújváros Hetilap

Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

2017. március 2. (csütörtök) 10:50 - Molnár Emese

Ötszáz millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, megkezdik a kézilabdacsarnok és az elektromobilitással kapcsolatos feladatok előkészítését- többek között ezekről döntöttek a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

A kormány a stadionfejlesztési programjának részeként arról határozott korábban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion felújítására összesen 900 millió forintot biztosít: az első ütemre 400, a második ütemre 500 millió forintot. Kormányhatározat okán először a második ütem megvalósítására fog sor kerülni. A rendkívüli közgyűlésen a koncepciótervek, engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről határoztak a képviselők. Ebből a pénzből a Magyar Labdarúgó Szövetség minimum „C” kategóriás stadionokra vonatkozó előírásainak megfelelően végeznek felújításokat, többek között egy főépület megépítését tartalmazza, és hozzá a szükséges kiszolgálóegységeket.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól, hogy működését fent tudja tartani a várható TAO-források beérkezéséig. A közgyűlés biztosította a felnőtt jégkorongcsapat számára a kölcsönt, a visszafizetési határidőt 2018. január 31-i dátummal jelölték meg.

A DV N Zrt. végezte a Városháza tér és a Római városrész megújulását célzó projektek tervezését és kivitelezését. A cég megküldte a tulajdonos önkormányzat számára a projektek tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen arról is határoztak a képviselők, hogy újabb, a kormány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával kapcsolatos feladatokkal is megbízzák a céget. Ilyen például az elektromobilitással összefüggő feladatok végrehajtása, a dunaújvárosi labdarúgó stadion fejlesztésének második üteme, és a Dunaújvárosi Kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítése.

Az utóbbi időben egyre több szervezési, előkészítői feladatot jelent a hivatal számára a különböző fejlesztési projektek, a Modern Városok Program beruházásai. Emiatt szükség van még egy hivatali autó beszerzésére, amelyet jóvá is hagytak az ülésen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész értékesítésére, valamint Dunaújváros víziközműveinek üzemeltetése kérdésében a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés megszüntetésére vonatkozóan.

A rovat további hírei: Közélet

Nyárias idő, finom illatok - Ilyen volt az idei Parázs Varázs

Nyárias idő, finom illatok - Ilyen volt az idei Parázs Varázs

2019. május 26. (vasárnap)

Lezajlott a dunaújvárosiak kedvenc programja, a Parázs Varázs. A szombati össznépi sütögetésre ismét több ezren érkeztek és összesen 320 asztalon készültek a finomságok.

Rendkívüli nyitvatartás

Rendkívüli nyitvatartás

2019. május 26. (vasárnap)

Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitvatartás van ma a kormányablakokban, okmányirodákban.

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

Minden, amit a Családi Hétvégéről tudni kell

2019. május 26. (vasárnap)

Itt a legnagyobb és a legjobban várt városi nagyrendezvény, a Családi Hétvége. Csokorba szedtük a legfontosabb információkat. Programok, koncertek, időrend, hasznos tudnivalók egy helyen. Mindenki érezze jól magát, mutatjuk a táncrendet és az "étlapot".

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

Dolgoznak a melegvíz szolgáltatás helyreállításán

2019. május 25. (szombat)

A DVCSH tájékoztatása szerint szinte az egész város területén akadozik a melegvíz szolgáltatás csőtörés miatt. A cég szakemberei nagy erőkkel dolgoznak a hiba elhárításán, várhatóan délutánra újra lesz melegvíz a háztartásokban.

Beindult a Családi Hétvége

Beindult a Családi Hétvége

2019. május 25. (szombat)

Négy nagykoncerttel startolt el a 2019-es Családi Hétvége az Alsó Duna-parton. Az időjárás kegyes volt a látogatókkal, a legnagyobb buli pedig a Follow the Flow koncertjén volt, a legjobb muzsikát pedig a Zorall tolta.

Kilencvenévesen is jó kedélyű

Kilencvenévesen is jó kedélyű

2019. május 24. (péntek)

Pető János világéletében kedves természetéről volt híres, főleg a Barátság városrészben, ahol éveken át dolgozott az ABC-ben, ez pedig kilencven éves korában sem változott meg.

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

D+ Híradó - Konferencia és sportnap

2019. május 24. (péntek)

Vasárnap választás, konferencia a városházán, sportnap az ovisoknak - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.