Dunaújváros Hetilap

Előkészületi fázisban az új kézilabdacsarnok

2017. március 2. (csütörtök) 10:50 - Molnár Emese

Ötszáz millió forintból fejlesztik a labdarúgó stadiont, megkezdik a kézilabdacsarnok és az elektromobilitással kapcsolatos feladatok előkészítését- többek között ezekről döntöttek a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen.

A kormány a stadionfejlesztési programjának részeként arról határozott korábban, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Stadion felújítására összesen 900 millió forintot biztosít: az első ütemre 400, a második ütemre 500 millió forintot. Kormányhatározat okán először a második ütem megvalósítására fog sor kerülni. A rendkívüli közgyűlésen a koncepciótervek, engedélyezési és kiviteli tervek elkészítéséről határoztak a képviselők. Ebből a pénzből a Magyar Labdarúgó Szövetség minimum „C” kategóriás stadionokra vonatkozó előírásainak megfelelően végeznek felújításokat, többek között egy főépület megépítését tartalmazza, és hozzá a szükséges kiszolgálóegységeket.

A Dunaújvárosi Jégkorong Kft. 30 millió forint kölcsönt kért az önkormányzattól, hogy működését fent tudja tartani a várható TAO-források beérkezéséig. A közgyűlés biztosította a felnőtt jégkorongcsapat számára a kölcsönt, a visszafizetési határidőt 2018. január 31-i dátummal jelölték meg.

A DV N Zrt. végezte a Városháza tér és a Római városrész megújulását célzó projektek tervezését és kivitelezését. A cég megküldte a tulajdonos önkormányzat számára a projektek tavalyi évre vonatkozó beszámolóját. A rendkívüli közgyűlésen arról is határoztak a képviselők, hogy újabb, a kormány és az önkormányzat közötti együttműködési megállapodás végrehajtásával kapcsolatos feladatokkal is megbízzák a céget. Ilyen például az elektromobilitással összefüggő feladatok végrehajtása, a dunaújvárosi labdarúgó stadion fejlesztésének második üteme, és a Dunaújvárosi Kézilabdacsarnok fejlesztésének előkészítése.

Az utóbbi időben egyre több szervezési, előkészítői feladatot jelent a hivatal számára a különböző fejlesztési projektek, a Modern Városok Program beruházásai. Emiatt szükség van még egy hivatali autó beszerzésére, amelyet jóvá is hagytak az ülésen.

Zárt ülésen döntöttek a képviselők a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-ben levő üzletrész értékesítésére, valamint Dunaújváros víziközműveinek üzemeltetése kérdésében a Mezőföldi Regionális Víziközmű Kft.-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződés megszüntetésére vonatkozóan.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

D+ Híradó: Magyarok kenyere és DLSZ évzáró

2019. július 15. (hétfő)

Búza a rászorulóknak, interaktív gyermekkönyvtár, előrébb lépett a DLSZ - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

MEKH: Tovább csökkentek a lakossági fogyasztók rezsiköltségei

2019. július 15. (hétfő)

A korábbi 4%-os értékről 3,4%-ra mérséklődött egy átlagos háztartás villamosenergia- és földgázköltsége 2019 júniusában, olvasható a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legújabb, júniusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatában.

Hittantábor a Balatonnál

Hittantábor a Balatonnál

2019. július 15. (hétfő)

Nyári tábort szervezett a dunaújvárosi római katolikus plébánia általános iskolás gyermekeknek.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. július 14. (vasárnap)

Rendelőfelújítások, rock-esküvő, kézilabdás szurkolói ankét, kinevezés, holttestet találtak, buszöböl felújítás - egy csokorban a hét legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

Minden magyar ember asztalán legyen kenyér

2019. július 13. (szombat)

Szombaton tartották városunkban azt a Búzaösszeöntési ünnepséget, amivel kezdetét vette az idei Magyarok kenyere elnevezésű jótékonysági akció. Ennek célja, hogy lisztet és kenyeret juttassanak el minden rászorulónak.

Buszmegálló kell!

Buszmegálló kell!

2019. július 13. (szombat)

A felújítás alatt álló Vasmű út Építők útja felőli végében kialakítanak egy ideiglenes buszmegállót - áll Cserna Gábor polgármester hivatalos közösségi oldalán.

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

D+ Híradó - Albérlet, kinevezés

2019. július 12. (péntek)

Nem árt biztosítást kötni az albérletekre, új főigazgató a DSZC élén, mozgalmas nyár a könyvtárban- egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.