Győzelem az elődöntő első meccsén

Szárszó Lajos - 2017. március 22. 20:17

Hatalmas küzdelemben aratott 10-9-es sikert a BVSC elleni bajnoki elődöntő első mérkőzésén a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Az Euroliga küzdelmek után, valamint a Len Kupa négyes döntője között a DUE-Maarks Graphics együttese megkezdte az elődöntő párharcot, mégpedig a BVSC-Zugló Diapolo együttese ellen. A valamelyik csapat két győzelméig tartó sorozat első ütközetének a szemsérülést szenvedett Gurisatti Gréta nélkül vágott neki a DUE-Maarks Graphics együttese. Kasó védte a legelején Kisteleki lövését, majd Szilágyi szerezte meg a meccs első gólját (1:0). Vályi Vanda hatalmas találatára Gyöngyösi válaszolt, majd ismét Kasónak kellett bravúrt bemutatnia, míg a túloldalon a felső léc mentett (2:1). Leimeter büntetőből egyenlített (2:2), de Vályi Vanda pontos lövéssel vette vissza a vezetést (3:2). A negyed utolsó percében kimaradt egy hazai emberelőny, ennek ellenére minimális vezetéssel mehettünk a rövid pihenőre. A folytatásban Koncz szerencsés, egy hazai védőn megpattant góllal egyenlített (3:3), a vezetést azonban ismét sikerült visszavennünk, ezúttal Szilágyi volt ellenállhatatlan (4:3).

Ennek nem örülhettünk sokáig Kisteleki találata miatt (4:4), majd miután kimaradt két támadásunk, felcsillant a BVSC előtt az előnyszerzés lehetősége, de azzal nem tudtak élni Petrovics Mátyás tanítványai. Ismét Szilágyi vállalkozása volt sikeres (5:4), majd sajnálhattuk, hogy Gyöngyössy kiállítását nem tudtuk gólra váltani. A nagyszünet után fontos lett volna kettőre növelni előnyünket, mely Vályi Fanny remek centerezése után sikerült is (6:4). Leimeter ismét ötméteresből lőtte közelebb a vasutas csapatot (6:5), erre azonban Menczinger nagyon okos, egyben szemfüles találattal válaszolt (7:5). Mi több, Vályi Vanda háromra növelte előnyünket (8:5), mely megnyugtatónak tűnt, de Takács gondoskodott arról, hogy ne tudjunk hátradőlni (8:6).

A meccs védését mutatta be ekkor Kasó Orsolya, aki a hosszú alsóból varázsolta ki a labdát, míg a túloldalon Bolonyai mutatott be remek védést. Az utolsó nyolc perc gyönyörű Horváth góllal indult, arra azonban azonnal válaszolt Máté (9:7). A hazaiak csattanós, felső lécről kifelé vágódó labdájával megúsztak a vendégek, akik Leimeter találatával szűkítették a két együttes közötti távolságot (9:8), ezzel minimálisra csökkentve hátrányukat. Ekkor azonban Garda keze sült el jókor, hiszen már csak négy perc volt hátra a meccsből (10:8). Takács keze nem remegett meg fontos pillanatban (10:9), majd 48 másodperccel a vége előtt Horváth harcolt ki büntetőt, melyet Szilágyi a kapufára lőtt. Ekkor fokozódtak a csúcspontjára az izgalmak, hiszen a maradék időt a BVSC végigtámadta, de az egyenlítés a remek, önfeláldozó hazai védekezésnek köszönhetően nem jött össze. Ezzel a győzelemmel lépéselőnybe kerültek az egyetemisták, akik már az április 1-jei visszavágóra koncentrálhatnak.

DUE Maarks Graphics – BVSC-Zugló 10-9 (3-2, 2-2, 3-2, 2-3)

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 1, Somhegyi Noémi, Mc Hunu Hlengiwe, Vályi Vanda 3, Vályi Fanny 1. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Brezovszki Gerda, Horváth Brigitta 1, Huszti Dóra, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC: Bolonyai Flóra – Farkas Kata, Kisteleki Dóra 1, Takács Orsolya 2, Máté Zsuzsanna 1, Leimeter Dóra 3, Gyöngyössy Anikó 1. Cserék: Doroszlai Vanda - Utassy Kata, Koncz Laura Hanna 1, Besszer Eszter, Pócsi Bianka, Kele Nikolett, Varga Viktória. Edző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

Visszahozta Dunaújvárosba a bronzcsatát a DFVE

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.