Hajrávereség a Pénzügyőrtől

Szárszó Lajos - 2017. március 26. 15:21

Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el a bajnokságban a DPASE labdarúgó csapata, mely az utolsó percekben kapott gólokkal kapott ki 2-0-ra a Pénzügyőrtől.

A hetedik helyezett Pénzügyőr vendégeként lépett pályára az NB III 24. fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, akik nem a legjobb előjelekkel vették fel a harcot budapesti ellenfelükkel szemben, hiszen a Dobos Barna által irányított csapat bukta a legutóbbi két bajnokiját. A játékosokban természetesen megfogalmazódott, hogy a mai összecsapáson mindenképpen a legjobbjukat kell nyújtaniuk ahhoz, hogy visszataláljanak arra az útra, melyet az ősz folyamán tapostak ki maguknak. Ez azonban nem tűnt egyszerű feladatnak, viszont a Dunaújváros komolyan készült a fővárosi összecsapásra, ezzel együtt arra, hogy pontokat, de legalábbis pontot raboljanak ellenfelüktől, akik legutóbb idegenben verték 2-1-re a sokáig listavezető Szigetszentmiklós gárdáját.

Nem ugrott egymásnak a két csapat az első félidő legelején, így egyenrangú mezőnyjátékot láthatott a közönség. Mivel a védelmek stabilan, fegyelmezetten működtek, ezért a dunaújvárosi csatárok átlövésekkel próbálkoztak, de azok sajnos nem okoztak komolyabb veszélyt. Úgy tűnt, hogy ezzel az állással a hazaiak is kibékültek, hiszen tőlük komolyabb akciót nem láthattunk, így gól nélkül zárult az első 45 perc. A folytatásban is maradt az egyenrangú mezőnyjáték, különösebb gólveszély nélkül, majd a Pénzügyőr egy szöglet utáni szituációból megszerezte a vezetést. A 81. percben jártunk már, amikor jól tekeredett középre a hazai sarokrúgás, melyre Vaszócsik mozdult ki kapujából, aki a labdát le is húzta a levegőből, mely a kapunk előterében lepattant, és arra érkezett Karvalics, aki azt közvetlen közelről kotorta a hálóba (1-0).

Képek: DO-archív

A hátrányban lévő Dunaújváros ekkor mindent megtett az egyenlítés érdekében, de Pénzügyőr védelmét nem sikerült feltörni, ráadásul a rendes játékidő legvégén 11-eshez jutottak a hazaiak. Azt Feil Máté magabiztosan értékesítette, ezzel végleg eldöntve a találkozó végkimenetelét (2-0). Dobos Barna csapata legközelebb április 1-jén hazai pályán a Dunaharaszti ellen javíthat.  

Pénzügyőr SE – Dunaújváros PASE 2-0 (0-0)

Pénzügyőr SE: Hajdu Gergely - Buzás Viktor, Luczek Dávid (Horváth Krisztián a 85. percben), Biró József, Laurinyecz Ákos (Varga-Sebestyén Benjámin a 68. percben), Feil Máté, Sztrunga Zsolt, Szigeti Attila, Karvalics Bence, Rabatin Norbert (Nagy Bendegúz a 68. percben), Szabó Balázs. Vezetőedző: Vatai Attila.

DPASE: Vaszócsik Viktor - Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás, Dobos Áron, Dorogi Renátó (Hajdók Gábor a 85. percben), Tóth Tibor (Király Bence a 76. percben), Szepessy Róbert, Blatt Pál (Tóth Ákos Károly a 86. percben), Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.