Kijutott az Eb-re a junior válogatott

2017. március 19. (vasárnap) 7:41 - spigott

Második selejtezőjét is simán nyerte, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kijutott az eb-re a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar női junior kézilabda válogatott.

A házigazda macedónok elleni tizenöt gólos sikert követően Feröer-szigetek együttese ellen lépett pályára szombaton este a magyar női junior kézilabda válogatott az Európa-bajnoki selejtező második csoportmérkőzésén. Ugyan együttesünk ellenfele simán nyerte első mérkőzését, egyértelműen a mieink voltak az összecsapás esélyesei, s a két dunaújvárosi játékossal, Hornyák Bernadettel és Klujber Katrinnal felálló magyar csapat már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát.

Klujber Katrin tizenkét gólig jutott! (kép: DO-archív)

Fiataljaink harminc percnyi játékot követően ugyanis már 20-10-re vezettek, s a folytatásban sem adtak esélyt ellenfelüknek, hiszen tetemes előnyük tudatában sem vettek vissza a tempóból. A térfélcsere utáni időszakot ugyanis 21-6-ra, míg a mérkőzést végül 41-16-re nyerte a Hajdu-csapat, mely az utolsó forduló eredményeitől függetlenül kijutott a szlovéniai U19-es Európa-bajnokságra. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia tehetségei közül ezúttal Klujber Katrin volt igazán elemében, s összesen tizenkét gólig jutott, míg Hornyák Bernadett három találattal vette ki a részét a továbbjutást jelentő győzelemből.

Magyarország – Feröer-szigetek 41-16 (20-10)

Magyarország: Bínó, Hlogyik, Suba (kapusok), Faluvégi, Fodor 5, Giricz, Háfra 4, Hornyák B. 3, Klujber 12, Márton 3, Pásztor 1, Román 1, Sallai 4, Szabó K. 4, Tóvizi 4. Szövetségi edző: Hajdu János.

A rovat további hírei: Sport

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2017. április 29. (szombat)

Magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Dabas-Gyón vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB 3. Közép Csoportjának 29. fordulójában. Dobos Barna együttese már az első félidő végén két góllal vezetett, s végül ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert.

Fontos tudnivalók a Fradi-meccs előtt

Fontos tudnivalók a Fradi-meccs előtt

2017. április 29. (szombat)

Várhatóan több ezer fővárosi szimpatizáns érkezik május 7-én a Ferencváros második számú labdarúgó csapatának dunaújvárosi vendégjátékára.

Kötelező a győzelem!

Kötelező a győzelem!

2017. április 29. (szombat)

A tabella utolsó helyén szerénykedő Kispest ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Fontos siker idegenben

Fontos siker idegenben

2017. április 28. (péntek)

Nagy csatában aratott 4-3-as győzelmet a Swietelsky Haladás otthonában a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a felsőházi rájátszás negyedik fordulójában.

Elmaradt a szép búcsú

Elmaradt a szép búcsú

2017. április 28. (péntek)

Becsülettel küzdött, de utolsó mérkőzését is elveszítette a magyar jégkorong válogatott a kijevi Divízió I/A-s világbajnokságon.

Magyar-Székely Gálameccs - Véghajrá előtt

Magyar-Székely Gálameccs - Véghajrá előtt

2017. április 28. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezik meg hétfőn este a magyar és a székely jégkorongozók jótékonysági gálamérkőzését a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, ahol a remények szerint telt ház előtt, remek hangulatban csaphatnak össze egymással a csapatok.

Újra idegenben a DPASE

Újra idegenben a DPASE

2017. április 28. (péntek)

A tabella 16. helyén álló Dabas-Gyón vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.