Kupaelődöntőre készül a Kohász

spigott - 2017. március 31. 18:03

A Ferencváros elleni elődöntővel kezdi meg a Magyar Kupa négyes döntőjének küzdelmeit szombaton délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Rettentően kemény hete van a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesének, mely a Siófok és a Budaörs elleni bajnoki sikereket követően hétvégén már a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében lép pályára. György László tanítványai szombaton délután 16 óra 10 perctől a Ferencváros ellen húznak szerelést a sorozat elődöntőjében, s bár az esélyek nem feltétlenül mellettük szólnak, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy eleve lemondanának a bravúr lehetőségről. A fővárosi zöld-fehéreket nem kell különösebben bemutatni a sportág szerelmeseinek, évek óta a közvetlen élmezőnyt jelentik idehaza, ráadásul a 2016/2017-es szezonban a nemzetközi színtéren is kiválóan szerepelnek, s bizony reális továbbjutási reményekkel várják a címvédő CSM Bukarest elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőt is.

Elek Gábor csapatával az idei szezonban egy tétmérkőzésen találkoztunk eddig, s a fővárosban lejátszott januári bajnokin a tabella második helyén álló Fradi örülhetett a 27-23-as sikernek. Tisztában van az erőviszonyokkal együttesünk szakvezetése is, mely túl sokat nem készülhetett a kupahétvégére, ám György László vezetőedző bízik abban, hogy felszabadult, jó játékot nyújtanak tanítványai a kupadöntő mindkét napján.

"Mindössze másfél napunk van arra, hogy a Magyar Kupával foglalkozzunk, így érthetően túl sok újdonságot nem lehet már beiktatni, jobbára a taktikai feladatok tudatosítására és a játék csiszolására elég ez a csekély idő. A Fradi egy nagyon jó csapat, nem véletlenül jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, szóval rettentően nehéz feladat vár ránk szombaton.

Képek: DO-archív

Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, nem mi vagyunk a továbbjutás esélyesei, ám ez jelenthet előnyt is, mert mindenfajta nyomás nélkül, felszabadultan játszhatunk, ugyanakkor arra is figyelnünk kell, hogy vasárnap már egy újabb meccs vár a csapatra, szóval az erőnket is be kell osztanunk. Ezzel együtt viszont az is nagyon fontos lesz, hogy holnap olyan tempóban, olyan felfogásban kézilabdázzunk, amiből vasárnap tovább tudunk építkezni, vagyis nem lazítunk, nem dőlünk hátra, becsülettel végigküzdjük a Fradi elleni meccset, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő" – fogalmazott a DKKA vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.