Nehéz meccs vár Budaörsön a Kohászra

spigott - 2017. március 29. 7:56

Idegenben, a tizedik helyezett Budaörs otthonában is a két bajnoki pont megszerzéséért száll harcba ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Meggyőző játékkal aratott fölényes, 35-21-es sikert a Siófok elleni szombati bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely tizenhét fordulót követően továbbra is a negyedik helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján. Sokáig azonban nem örülhetett biztos sikerének együttesünk, ugyanis ma már újabb találkozó vár a mieinkre, akik este hat órától Budaörsön lépnek pályára, egy várhatóan keménynek ígérkező összecsapáson. A házigazda budaörsiek ugyanis hiába állnak a táblázat tizedik helyén, a legutóbbi fordulóban nagyon simán, hét góllal tudtak nyerni Békéscsabán, s biztosak lehetünk abban, hogy mindent el fognak követni a mieink ellen is azért, hogy visszavágjanak az október derekán elszenvedett 40-22-es dunaújvárosi vereségért.

Tisztában van ezzel együttesünk szakvezetése is, s mint azt György László vezetőedző elmondta, nem szabad, hogy befolyásolja csapatát a házigazdák bajnoki helyezése, s a két pont megszerzéséhez ugyanazt a gyors és hatékony játékot kell nyújtaniuk, mint tették azt a Siófok ellen is.
"Ismét egy nehéznek ígérkező mérkőzés előtt állunk, egy jó formában lévő csapathoz látogatunk, mely a látottak alapján egy gyors, lerohanós játékot játszik, mindegy, hogy gól, vagy labdaszerzés után, de azonnal igyekeznek nyomás alá helyezni aktuális ellenfelüket, s rendezetlen védelem ellen sok gólt is szereznek. A védekezésük is agresszív, feltolják akár kilenc-tíz méterre is, s nehéz dolog elé állítják az átlövőket. Nekünk ezeket kell megoldanunk, igyekeztünk is felkészülni, tovább kell vinnünk azt a szemléletet és tempót, amit a Siófok ellen nyújtottunk, s ha ez sikerül, akkor eredményesek tudunk lenni a Budaörs ellen is. Fontos, hogy a helyzeteinkkel jól gazdálkodjunk, a visszarendeződést megoldjuk, s Pálos-Bognár Barbara szervező játékát is semlegesítsük. Nagyon fontos számunkra a ma esti mérkőzés, s mindent el fogunk követni azért, hogy elhozzuk a két pontot Budaörsről is" – fogalmazott együttesünk vezetőedzője.

Képek: DO-archív

Ahogy azt a csapatért szurkolók már megszokhatták az utóbbi időben, a sportstream.hu gárdájának, illetve akadémiánk média csapatának is köszönhetően újra élőképes közvetítés segítségével követhetjük végig az este hat órakor kezdődő összecsapást, melyet az alábbi linken érhetnek majd el a sportág szerelmesei.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.