Végül biztos győzelem Szentesen

Szárszó Lajos - 2017. március 4. 17:20

Nagyot küzdött a házigazda, de végül a DUE-Maarsk Graphics csapatának 13-9-es sikerével ért véget női vízilabdázóink szentesi mérkőzése az alapszakasz utolsó fordulójában.

A Szentes vendégeként zárta a már biztos második DUE-Maarsk Graphics női első osztályú vízilabda csapata a bajnoki alapszakaszt. Mihók Attila tanítványai ettől függetlenül a győzelemért utaztak a Tisza-parti városba, hiszen ez a találkozó volt a főpróbája a Sabadell elleni Euroliga visszavágó mérkőzésnek. Bár ha a DUE erre meccsre nevezett játékosait nézzük, akkor azt vehettük észre, hogy a mieink vezetőedzője ezúttal több játékosnak is pihenőt adott. A találkozót a Dunaújváros jól kezdte, hiszen már az első akcióból Gurisatti Gréta talált be Lekrinszki kapujába (0:1), ezt azonban gyorsan egalizálta Kövér-Kis Réka (1:1). Miután Vályi Fanny lövését blokkolták a szentesi védők, perceken keresztül a kapukra kevésbé veszélyes mezőnyjátékot láthattunk, majd Gurisatti centerből vette vissza a vezetést (1:2). Ez most sem tartott sokáig, mivel Garda szabálytalansága után ötméteresből Mihály Kinga egyenlített (2:2). Az utolsó percben igazi gólparádét láthattunk, hiszen Szilágyi Dorottya büntetőből, Mihály szép hazai akció végén, majd egy másodperccel a dudaszó előtt Horváth Brigitta szabaddobásból volt eredményes (3:4).

Úgy tűnt, hogy a második nyolc percben megléphetünk a Brávik Fruzsinával felálló Szentestől, hiszen Menczinger Kata kettőre növelte előnyünket (3:5), ám még mielőtt ezt komolyabban átgondolhattuk volna Kövér-Kis büntetőből szépített, majd két kimaradt DUE akció után Rybanska egyenlített (5:5). Így minden kezdődhetett elölről. Ebből a szakaszból a mieink jöttek ki jobban, hiszen először Gurisatti harcos megoldása emberelőnyhöz juttatta a mieinket, melyet Horváth Brigitta váltott gólra (5:6), majd két kitűnő Kasó Orsi védés után Menczinger ismét kettőre növelte előnyünket (5:7). A második félidőt három kihagyott támadással és egy szép Kasó védéssel indítottuk, viszont Ziegler kiállítása után már kapusunk is tehetetlen volt, így Mihály egy gólra hozta fel a hazaiakat (6:7). Ráadásként ismét jött az ezen a meccsen szokásosnak mondható egyenlítés, ezúttal Kövér-Kis Réka volt eredményes (7:7).

A vezetést szinte azonnal visszavehettük volna, de a Szilágyi - Lekrinszki büntetőpárbajt ezúttal a hazai kapus nyerte. Szerencsénkre a labda nálunk maradt, így csak visszavettük az előnyt, Garda emberelőnyből lőtte a nyolcadik gólunkat (7:8). És ha már a szokásos forgatókönyvet említettem, nos, ismét ez következett, vagyis a kétgólos DUE előny. Ezúttal Szilágyi három másodperccel a dudaszó előtt volt eredményes (7:9). Az utolsó nyolc perc legelején ismét a mieink kettese szerzett gólt (7:10), majd kinyílt a dunaújvárosi gólzsák, hiszen Horváth, majd Menczinger is eredményes volt (7:12), ezzel a vége előtt négy perccel végleg eldőlt a győztes kiléte. Kövér-Kis és Rybanska faragtak a hátrányon (9:12), de a vége előtt Horváth ismét eredményes volt (9:13), ezzel a DUE-Maarks Graphics együttese magabiztosan nyerte az alapszakasz utolsó meccsét.

Hungerit Szentes - DUE Maarks Graphics 9-13 (3-4, 2-3, 2-2, 2-4)

Hungerit Szentes: Lekrinszki Gina – Hevesi Anita, Brávik Fruzsina, Farkas Tamara, Urvári Lili, Kövér-Kis Réka 4, Pantovic Jovana. Cserék: Füsti Molnár Janka – Szabó Krisztina, Sebők Zsófia, Mihály Kinga 3, Tóth Csenge, Rybanska Natasa 2, Makai Edit Blanka. Vezetőedző: Tóth Gyula.

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 3, Gurisatti Gréta 2, Horváth Brigitta 4, Vályi Vanda, Vályi Fanny. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) - Huszti Dóra, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána. Vezetőedző: Fülöp Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.