A bronzért játszik a Kohász

spigott - 2017. április 1. 17:49

Jól küzdött, de négygólos, 33-29-es vereséget szenvedett a Ferencváros elleni Magyar Kupa elődöntőben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely vasárnap délután háromnegyed kettőtől a Debrecen elleni találkozón szerezheti meg a sorozat harmadik helyét.

A Magyar Kupa elődöntőjében lépett pályára ma délután a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely a Ferencváros ellen mérette meg magát a kecskeméti négyes döntő második összecsapásán. Az elődöntők első mérkőzése nem hozott nagy csatát, hiszen a Győr nagyon simán, 34-14-re legyőzte a Debrecent, így a mieink összecsapásán az volt tét, hogy melyik gárda lesz az ellenfele a címvédőnek a sorozat fináléjában. Ugyan a Fradiból a hét közben térdsérülés miatt kiesett Zácsik Szandra, így is a fővárosiak voltak az esélyesek, ám a mieink azt ígérték, hogy mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el a fővárosi zöld-fehérek ellen.

A mérkőzés első percei ezzel együtt nem alakultak jól a mieink számára, hiszen az első két gólt a Fradi szerezte, s bár innen még visszajött egálra a Kohász, az 5. és a 10. perc között sorozatban rontotta el támadásait, s a gyors indításokból pillanatok alatt meglépett hárommal a fővárosi csapat (5-2). Kovács Anna egy kihagyott hetes után szerencsére megtalálta jó lövőformáját, sorozatban háromszor talált be Szikorának, de egyenlíteni nem sikerült, mert Klujber is kihagyott egy büntetőt, s a csapkodó játékot megelégelve Elek Gábor időt is kért a 14. percben (7-6). A játékrész második felében sajnos nagyon visszaesett a mieink támadójátéka, s hiába kért időt György László, fokozatosan nőtt a két gárda közti különbség, s a 24. percben már hattal ment a Fradi (15-9). A játékrész hajrájában szerencsére összekapta magát együttesünk, melyből Szalai, Kovács és Vincze volt eredményes úgy, hogy közben a Fradi nem tudott betalálni, így a szünetre ismét "lőtávolba" került a Kohász (18-15).

Képek forrása: kohaszkezi.hu (Turcsán Fruzsina felvételei)

A második felvonásban meglehetősen sok hibával játszott mind a két csapat, így a 40. percig beállt a szünetben is meglévő két-háromgólos különbség (20-17). György László az első tíz perc végén kért időt, hogy még nagyobb összpontosításra sarkallja játékosait, ám támadásban továbbra is nagyon sokat hibázott a DKKA, így pedig nem lehetett esélye arra, hogy még szorosabbá tegye a mérkőzést (25-20). Érezte is ezt György László, aki a véghajrában becserélte csapatunk fiataljait, s ők nem is vallottak szégyent, Kemény, valamint Nick is bombagólokkal köszönt be a válogatott Bíró Blankának, s hatról ismét csak négyre csökkent a mieink hátránya (28-24). Az utolsó percekben pontosabbá vált a fővárosiak játéka, s ismét elléptek hattal, s bár a Kohász a lefújásig becsülettel küzdött, végül 33-29-re kikapott a fővárosiaktól. A vereség mellett sajnos még Kemény Dóra súlyosnak tűnő sérülése miatt szomorkodhattak a DKKA drukkerei, akik holnap a háromnegyed kettőkor kezdődő Debrecen elleni bronzmérkőzésen vigasztalódhatnak.

FTC – DKKA 33-29 (18-15)

DKKA. Csapó – Rácz-Vincze 3, Micijevic 1, Cifra 1, Szalai 4, Kovács 10, Klujber 2. Csere: Pálinkás (kapus), Kudor 2, Takács D. 1, Nick 1, Grosch 2, Gindeli, Kemény 2. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.