A csapatok között is első a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. április 8. 19:35

A hétvégén Kiskunfélegyháza ad otthont a tornászok Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyének, ahol az első napon egyéniben és csapatban is a Dunaferr versenyzői voltak a legjobbak.

A Kiskunfélegyházán megrendezendő Matolay Erik Nemzetközi Emlékversenyének első napján állt a szerekhez a Kovács Zsófia, Jakab Noémi, Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina alkotta Dunaferr tornászcsapat. A nemzetközi emlékversenyen több ország, például Ausztria és Szlovénia versenyzői is a szerekhez léptek. Háromszoros téttel bírt a verseny, hiszen ez az Országos Szuper Női Tornász Csapatbajnokság első fordulója is, továbbá a két nap összesítése után dől el a kolozsvári Eb-re utazó negyedik tornászhölgy személye. A felnőtt női mezőnyben a legjobb magyar tornászok, így a hétvégi Swietelsky Szer Ob-n két aranyat és egy ezüstöt begyűjtő olimpikon Kovács Zsófia, valamint a talajon aranyat szerző, szintén olimpikon Böczögő Dorina is a kiemelt résztvevők között szerepelnek.

Jakab Noémi számára viszont azért kiemelten fontos a rendezvény, mivel számára eldől, hogy ő, vagy vetélytársa, Al-Salty Dália utazhat Böczögő Dorina, Kovács Zsófia és Dévai Boglárka mellett az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra. A verseny mai napján került sor a felnőttek egyéni összetett versenyére, amely egyben selejtező volt a vasárnapi szerenkénti finálékra. A szombati versenynap végén az egyéni összetett mellett csapatban is hirdettek bajnokot, mégpedig a Matolayn a szokásos számítások alapján úgy, miszerint egy felnőtt, egy ifi és egy serdülő versenyző alkot egy együttest. A szuper csb első fordulójának eredménye is a nap végére alakult ki, hiszen a szabályok szerint legalább egy felnőtt versenyzőnek kellett szerepelnie egy klubban. Ebben a versenyben és az egyéni összetettben is fantasztikus dunaújvárosi sikerek születtek, hiszen Trenka János és Török Dániel edzők tanítványai szinte hiba nélkül mutatták be az összes, szám szerint 16 gyakorlatot, hiszen mind a négy versenyzőnek mind a négy szeren be kellett mutatnia gyakorlatát. Teljesen jogos volt tehát Trenka János öröme, aki azt is elmondta nekünk, hogy tanítványai ezt a sikert annak köszönhetik, hogy mind csapatban, mind egyéniben motiváltan, összeszedetten teljesítettek.

Csapattáraikhoz hasonlóan Kovács Zsófia és Jakab Noémi is remekelt szombaton! (Kép: DO-archív)

- Nagyon boldog vagyok, hiszen a mai napon igazi csapatként küzdöttek a lányok, akik erre a versenyre fejben már napok óta készültek. Mint azt a családjaiktól megtudtam, mindannyian azért izgultak, hogy a csapatnak teljes mértékben segítségére legyenek, hiszen nálunk nem volt kieső pontszám, mert az összetettben mind a négy gyermek eredménye számított. A kiemelkedő eredmény azért született meg, mert a 16 gyakorlatból 15 szinte hibátlanul sikerült. Ezért természetesen nagyon megdicsértem őket! Ezzel a teljesítménnyel az országos csapatbajnokság első fordulóját követően a Dunaferr áll az első helyen! Egyéniben Kovács Zsófia a napi eredmények alapján megnyerte az egyéni összetettet versenyt, míg Jakab Noémi a hatodik helyen zárt, melyek azért nagyszerű eredmények, hiszen ezen a versenyen több nemzet válogatottja is jelen volt. Az egyéni döntőkre holnap kerül sor, melyen jó esélyekkel indulunk. Azt azonban holnapra el kell felejtenünk, hogy ki hányadik helyen kvalifikálta magát, hiszen holnap mindenki tiszta lappal kezd.

A szerenkénti döntőkre a holnapi napon 1030-tól kerül sor. Jakab Noémi felemáskorláton és talajon, Miklós Dorina gerendán, míg Kovács Zsófia három szeren, ugráson, felemáskorláton és gerendán versenyez majd, mivel ő a talajversenytől visszalépett. Arról, hogy Jakab Noémi ott lesz-e a kolozsvári tornász Európa-bajnokságon leghamarabb hétfőn kapunk választ.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.