Egy ide, egy oda

spigott - 2017. április 16. 8:49

A DFVE serdülői kikaptak, az ifik viszont fölényesen nyertek a női vízilabdázók korosztályos bajnokságának legutóbbi fordulójában.

Miközben a felnőttek a LEN Kupa négyes döntőjére készültek, a DFVE női vízilabdázóinak serdülő és ifjúsági együttese a bajnokságban igyekezett újabb pontokat szerezni a közelmúltban. A dunaújvárosi fiatalok a BVSC gárdáját látták vendégül a Fabó Éva Sportuszodában, ám ezúttal csak az ifjúságiak számára hozott sikerélményt az utánpótlás bajnokságok legutóbbi fordulója. A hetedik helyen álló serdülők az első félidőben még jól tartották magukat az esélyesebb fővárosiak ellen, hiszen ekkor még csak három góllal álltak jobban a vendégek, ám a fordulás után egyértelművé tette a BVSC, hogy jelenleg előrébb tart, mint a mieink, s könnyed, 11-4-es sikerrel erősítette meg harmadik helyét a bajnoki tabellán, míg a dunaújvárosi vízilabdázók maradtak a tabella hetedik helyén.

Képek: DO-archív

Az ifikre is nehéz feladat várt, ugyanis a vendég fővárosiak éppen egy hellyel mögöttük, a negyedik pozícióból várták a két csapat rangadóját, mely végül szintén nem hozott túl nagy csatát, ám erről most leginkább a mieink tehettek. A végül hat gólig jutó Brezovszki Gerda vezérletével ugyanis a mérkőzés minden negyedét megnyerték a dunaújvárosi ifik, akik kiütéses, 16-6-os győzelmet aratva tartották meg harmadik helyezésüket a bajnoki tabellán, így továbbra is élnek az esélyeik arra, hogy az alapszakasz hajrájában megelőzzék a még előttük álló szentesieket.

Eredmények

Serdülők
DFVE – BVSC 4-11
(0-2, 1-2, 1-2, 0-3)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge, Huszti Vanda, Velics Flóra, Deményi Kamilla.

Ifjúságiak
DFVE – BVSC 16-6
(3-1, 5-1, 3-0, 5-4)
Gólszerzőink: Brezovszki Gerda 6, Mchunu Hlengiwe 4, Vályi Vanda 3, Sajben Nikolett 2, Dorak Kriszta Kata 1.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.