Két hatodik hellyel zárt ma Kovács Zsófia

Szárszó Lajos - 2017. április 22. 15:18

A Kolozsváron zajló tornász Európa-bajnokság egyéni összetett ezüstérme után ma a szerenkénti döntőben szurkolhattunk Kovács Zsófiának, aki ugrásban és felemás korláton is a hatodik helyen fejezte be a kontinensviadal mai küzdelmeit. Holnap gerendán folytatás, Zsófi indul!

Kovács Zsófia a tegnapi bravúros szereplését követően ma a szerenkénti döntőkben szerepelt. Két szeren szurkolhatunk a Dunaferr SE tornászának, aki felemáskorláton 14.366 pontos gyakorlat után az 5., míg ugrásban, 14.174 ponttal a hatodik helyen jutott az egyéni fináléba. Ezen a szeren Zsófival együtt a magyar színeket képviselte a szombathelyi Dévai Boglárka, így a két magyar lány egymást segítve mutathatta be ugrás gyakorlatait. A lányok ugráson kezdtek, amely a fiúk nagyon magas színvonalú talaj egyéni döntőjét követte. Boglárka negyedikként, míg Zsófi hatodikként lépett a szőnyegre. Két különböző típusú ugrást kellett bemutatnia mindenkinek, melyeket kilenc bíró értékelt, és azok átlaga után derült ki a végleges sorrend. Boglárka nagyon szép ugrások után adta át egy öleléssel a stafétát Zsófinak. Ezt követően a Dunaferr tornásza szinte szárnyakat kapva mutatta be a Jurcsenkot, majd a második ugrása után büszkén integethetett a dunaújvárosi szurkolóknak, és gyűjtötte be Trenka János vezetőedző ölelését a 14.200 pont kiírásakor, amely összesítésben – csakúgy, mint a selejtezőben – a kiváló hatodik helyre volt elég. Az örömünket fokozta Dévai Boglárka teljesítménye, aki harmadik helyen zárta a versenyt.

Zsófi következő állomása kedvenc szer, a felemáskorlát volt, ahol Downie után harmadikként lépett a porondra. Sajnos rosszul jött ki az egyik kötése, így újra kellett kezdenie a gyakorlatát. A folytatásban nagyon szépen dolgozott, de összességében sokat vontak le a hibáért, így 13.100 pontot kapott, mellyel a hatodik helyen végzett. A Dunaferr SE tornásza ezel együtt fantasztikus európa-bajnokságon van túl, hiszen egy parádés ezüstéremmel örvendeztette meg pénteken az érte szorítókat, így érthetően elégedetten értékelte teljesítményét Trenka János edző, valamint kollégája, a versenyt itthonról figyelő Török Dániel is. A mai verseny után Kovács Zsófiát elvitték doppingvizsgálatra, de ahogy viszsatér, úgy őt is igyekszünk felkérni egy értékelésre.

- Nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményemmel. Azért sem vagyok szomorú, hogy tegnap úgy lettem második, hogy az utolsó szám előtt még én vezettem. Bár a verseny után többen mondták, hogy nekem kellett volna nyernem, én ettől függetlenül nagyon büszke vagyok az ezüstéremre. A mai napon az ugrásaim nagyon jól sikerültek, mindkettőbe sikerült szépen beleállnom, viszont korláton sajnos volt egy rontásom, az lehetett volna jobb is. Nagyon köszönöm mindenkinek a szurkolást, a gratulációkat, melyekre nem győzök válaszolni. Nagyon örülök mindennek. Jó érzés volt, hogy szüleim itt voltak mindhárom versenynapon, akikkel egy rövid ideig tudtam találkozni. Nagyon jó volt, hogy Bogival együtt lehettem, így együtt éltük meg az eredményeket. A fáradságot most érzem igazán, arra azonban figyelnem kell, hogy holnap a gerenda döntőben még helyt kell álljak á árulte el a DO-nak Kovács Zsófi.

Trenka János, vezetőedző: - A két nap összesítése alapján teljes mértékben elégedett vagyok Zsófia teljesítményével. Az ugrásban elért hatodik hely pontszerzést jelent, melyet előzetesen elterveztünk. Korláton sajnos rontott, de jelen pillanatban ez nem okoz eget rengető problémát, hiszen a tegnapi napról már van egy érem a nyakunkban. Nagyszerűen teljesített a magyar csapat, hiszen három érmet szerzett, és remélem, Berki Krisztián érmét fényesebbre fogják kicserélni.

Török Dániel, edző, Dunaferr SE: - Bravúros eredmény, amit Boglárka elért, melyhez szívből gratulálok! Zsófi hibátlanul mutatta be mindkét gyakorlatát, így ő is a maximumot hozta ki az ugrásból. Azt tudtuk, hogy a második ugrása nem elég erős, de összesítésben a hatodik hely gyönyörű teljesítmény. Amit jó volt látni az az összhang, közös szurkolás, melyet a szőnyeg szélén álló szombathelyi és dunaújvárosi edzők mutattak, akik végig szurkoltak a magyar csapat tagjaiért. Zsófi a korlátgyakorlatát sajnos elrontotta, de annak örülhetünk, hogy két szép nap van mögötte.

Szerenkénti döntők

Ugrás: 1. Colin Devillard 14.467, 2. Elissa Downie 14.350, 3. Dévai Boglárka 14.317, 4. Maria Paseka 14.283, 5. Tisha Volleman 14.250, 6. Kovács Zsófia 14.200, 7. Teja Belak 14.183, 8. Angelina Melnikova 14.000.

Felemás korlát: 1. Nina Derwael 14.633, 2. Jelena Jeremina 14.300, 3. Elisabeth Seitz 14.133, 4. Elissa Downie 14.133, 5. Kim bui 13.900, 6. Kovács Zsófia 13.100, 7. Rebecca Downie 13.000, 8. Melanie dos Santos 11.700.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.