Kovács Zsófia az Eb-döntőben – Percről percre

doszerk - 2017. április 22. 13:12

Ugrásban és felemás korláton is szerhez lép a kolozsvári Európa-bajnokságon a Dunaferr SE tornásza - Kövesse figyelemmel nálunk és velünk együtt Kovács Zsófia döntős szereplését!

A pénteki világraszóló sikert, az egyéni összetettben elért második helyezést követően ma már a szerenkénti döntőkben volt érdekelt a magyar válogatott és a Dunaferr SE kiváló tornásza Kovács Zsófia a kolozsvári Európa-bajnokságon. A dunaújvárosi olimpikon, s immáron Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző felemás korláton, illetve ugrásban mérette meg magát ma délután, s nem titkoltan abban reménykedett, hogy sikerül a tegnapihoz hasonló szép eredményt elérnie a szerenkénti finálékban is.

13:05 Jönnek a lányok

Zsófia nem sokkal egy óra után, az ugrás szerenkénti döntőjében bizonyíthatta tudását, méghozzá úgy, hogy hatodikként került be a szám fináléjába, s a Dunaferr SE versenyzője mellett a szombathelyi Dévai Boglárkáért is izgulhattak a sportág szerelmesei. A döntő első indulója az orosz Angelina Melnikova volt, aki első gyakorlatás szépen hajtotta végre, a második leérkezését viszont elrontotta, így összesen 14.000 pontot kapott a bíróktól. Másodiként a holland Tisha Vollemann ugorhatott, s 14.250 pontot két ugrására, majd jöhetett a brit Elissa Downie, aki tegnap megnyerte az egyéni összetettet, s 14.350-nel át is vette a vezetést. Negyedikként Dévai Boglárka ugorhatott, s mivel mindkét gyarkorlata jól sikerült, 14.317 ponttal feljött a második helyre.

13:20 Parádés ugrások

A szlovén Teja Belak 14.183-mal a negyedik helyre lépett, majd következhetett Kovács Zsófia, aki első ugrását szenzációsan végrehajtotta, az addigi legmagasabb pontszámot kapta rá, s bár második gyakorlata nem volt túl erős, azt is tökéletesen végrehajtotta, így összesen 14.200 pontot szerezve a negyedik helyre jött fel a mezőnyben. A korábbi világbajnok orosz Paseka mindkét ugrásába hiba csúszott, de sajnos ezzel is megelőzte Zsófit, ám Dévai Boglárka számára ezzel már biztos volt minimum a bronzérem. Utolsóként a francia Devillard mérette meg magát, s mindenkit megelőzve, 14.467 ponttal szerezte meg az Európa-bajnoki címet a brit Downie és Dévai Boglárka előtt, míg Kovács Zsófia a selejtezőhöz hasonlóan ezúttal is a hatodik helyen végzett.

14:20 Felemás korlát

Az ugrás után nem sok ideje maradt a szusszanásra Kovács Zsófiának, ugyanis a férfiak lólengés döntője után (itt Berki Krisztián a második helyen végzett) már felemás korláton mérette meg magát a dunaújvárosi tornász, aki a selejtező ötödik helyén kvalifikálta magát a mai fináléra úgy, hogy az élmezőny rendkívül szoros volt, így ma is hatalmas küzdelemre számíthattunk. A francia Dos Santos hamar kiesett az éremharcból, hiszen két nagyot is rontott, s 11.700 ponttal zárta gyakorlatát, melyet Elissa Downie 14.133-as, rendkívül erős gyakorlata követte. Harmadikként Kovács Zsófia lépett a szerzhez, s bár nagyon szépen kezdett, sajnos egyik eleménél leesett a korlátról, így 13.100 ponttal zárta a finálét. A folytatásban a versennytársak közül a súlyos könyöksérülést elszenvedő Rebecca Downie-n kívül mindenki tökéletesen elvégezte gyakorlatát, ami azt jelentette, hogy a belga Nina Derwael nyerte a szám aranyérmét, megelőzve az orosz Jelena Jereminát és a német Elisabeth Seitz-et, míg Kovács Zsófia a hatodik helyen végzett a felemás korlát döntőjében.

 

Szerenkénti döntők

Ugrás: 1. Colin Devillard 14.467, 2. Elissa Downie 14.350, 3. Dévai Boglárka 14.317, 4. Maria Paseka 14.283, 5. Tisha Volleman 14.250, 6. Kovács Zsófia 14.200, 7. Teja Belak 14.183, 8. Angelina Melnikova 14.000.

Felemás korlát: 1. Nina Derwael 14.633, 2. Jelena Jeremina 14.300, 3. Elisabeth Seitz 14.133, 4. Elissa Downie 14.133, 5. Kim bui 13.900, 6. Kovács Zsófia 13.100, 7. Rebecca Downie 13.000, 8. Melanie dos Santos 11.700.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.