Mindenkinek bizonyítania kell!

spigott - 2017. április 27. 18:44

Dunaújvárosban készül észtországi világbajnoki selejtezőjére a magyar férfi röplabda válogatott, melynek minden tagjától, köztük a dunaújvárosi Gebhardt Árontól és Gebhardt Norberttől is kemény munkát vár el nemzeti együttesünk szakvezetése.

Május végén Észtországban játszik világbajnoki selejtezőt a magyar röplabda válogatott, melynek játékosai ma délelőttől Dunaújvárosban készülnek az előttük álló feladatokra. Együttesünk nincs könnyű helyzetben, hiszen a csoportban a házigazdák mellett az olimpiai negyedik oroszokkal, Montenegróval, Koszovóval, valamint a románokkal is meg kell küzdenie, s az ellenfelek erősségét látva, a tisztes helytállás lehet a célja a formálódó magyar csapatnak. A két Dunaferr-játékossal, Gebhardt Áronnal és Gebhardt Norberttel felálló nemzeti együttes a háromhetes felkészülés nagyobbik részét Dunaújvárosban tölti, s bár az első edzésen még meglehetősen foghíjas volt a keret (nyolc játékosnak a sportorvosnál volt jelenése), a délutáni gyakorláson már mindenkire számíthatott Veres Péter csapatvezető, aki a felkészülésbe jövő héten bekapcsolódó Juan Manuel Barrial szövetségi kapitányt és Tomanóczy Tibor másodedzőt helyettesíti az edzőtábor első napjaiban.

Veres Péter (jobbra) a maximumot várja el mindenkitől!

A 37 éves korábbi válogatott, de aktív pályafutását már befejező kiválóság érdeklődésünkre beszámolt nemzeti együttesünk programjáról, s emellett arról is, hogy milyen csapatot próbálnak építeni a közelmúltban megválasztott Juan Manuel Barrial szövetségi kapitánnyal.

- Valóban a mai nappal kezdtük meg a felkészülést, délelőtt még nyolc játékosunk hiányzott a keretből orvosi vizsgálat miatt, de délután már a teljes csapat a rendelkezésünkre állt. A dunaújvárosi edzőtáborunkat másfél hét múlva egy svédországi felkészülési "torna" szakítja meg, ahol két találkozó vár ránk, majd visszatérünk ide, s május 12. és 14. között a svédországi látogatásunkat "visszaadó" csapatokkal mérkőzünk meg a sportcsarnokban. Nem véletlen, hogy ilyen bő kerettel kezdtük meg a felkészülést, mivel a szövetségi kapitány még nem ismeri a játékosokat, ezért akit lehetett behívtunk a keretbe, hogy minden szóba jöhető játékost felmérjen a szakvezetés, mely körülbelül két hét múlva szűkíti le keretet arra a tizenhat főre, akik részt vehetnek a tallini világbajnoki selejtezőn. Az előttünk álló időben arra fogunk törekedni, hogy egy igazán jó közösséget hozzunk össze, a csapategység lesz a legfontosabb, egyértelműen ebben gondolkozunk, de csak és kizárólag olyan játékosokkal, akik szívvel-lélekkel, odaadóan és nagyon komolyan képesek ezért dolgozni. Nyilván fontosak az egyéni képességek is, de számomra nagyon fontos a közösség ereje, ezért akár az is előfordulhat, hogy lesz egy-két olyan játékos, akinek tudása alapján ott lenne a helye a legjobbak között, ugyanakkor egyéb okok miatt úgy döntünk majd, hogy másak adunk lehetőséget a bizonyításra.

Gebhardt Norbertre (balra) és Gebhardt Áronra is kemény feladat vár az edzőtáborban!

Ez a három hét nemcsak a szakvezetésnek lesz nagyon komoly feladat, hanem a játékosoknak is, hiszen mindenki teljesen tiszta lappal indul, s az itt mutatott teljesítmény, hozzáállás és munka alapján dönt majd argentin szövetségi kapitányunk arról, hogy kikkel számol a vb-selejtezős keret összeállításánál. Az azonban biztos, hogy aki ott szeretne lenni a végleges keretben, annak ezért kőkeményen meg kell majd dolgoznia, minden edzésen a maximumot kell nyújtani, ez elvárás, ebből nem engedünk, bő a keretünk, aki nem így tesz, attól el fogunk köszönni. Ami pedig a világbajnoki selejtezőt illeti, tisztában vagyunk azzal, hogy a továbbjutásra nincsen sok sanszunk, mert olyan erősek az ellenfelek, hogy én a 12-13 éves válogatott pályafutásom alatt csak örültem volna annak, ha egy ilyen színvonalú selejtezőn részt vehetek. Ezzel együtt szeretnénk tisztesen helyt állni ebben a mezőnyben, ugyanakkor számunkra most az a legfontosabb, hogy a következő két-három vére lerakjuk a válogatott alapjait, s a tehetséges fiatalokból, valamint a rutinos játékosokból egy olyan magot összekovácsolni, amire már lehet építeni, s erre is kiváló lehetőséget jelent az előttünk álló bő egy hónap." – fogalmazott Veres Péter, a magyar férfi röplabda válogatott csapatvezetője.

A magyar röplabda válogatott kerete

Feladók: Kaszap Tamás, Magyar Bálint, Török Roland, Keen Cameron, Kecskeméti Péter.
Ütők: Gergye Roland, Bozóki Bence, Dávid Csanád, Németh Szabolcs, Gebhardt Norbert, Dávid Zoltán, Pádár Krisztián.
Centerek: Nagy József, Szabó Alpár, Rása Alex, Juhász Péter, Banai Máté.
Liberók: Pápai Péter, Bene Róbert, Gebhardt Áron.

Csapatvezető: Veres Péter, Stevik Péter.
Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.
Másodedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.