Nem hibáztak a fiatalok

spigott - 2017. április 25. 17:17

A Dunaújváros PASE U17-es és U19-es csapata is magabiztos sikerrel erősítette meg első helyét az NB III Közép-Nyugat csoportjának tabelláján.

Újabb két találkozó várt a hétvégén a Dunaújváros PASE utánpótlás együtteseire, melyek közül az U19-esek és az U17-esek is a Taksony fiataljait látták vendégül az Agrospeciál Sporttelepen. Az idősebbek összecsapásának egyértelműen a mieink voltak az esélyesei, ugyanis a forduló előtt a DPASE az első, míg a vendégek a tizedik helyet foglalták el a tabellán. A dunaújvárosiak ennek megfelelően kezdték is a mérkőzést, Abért góljával már a 12. percben megszerezték a vezetést, s miután Holentoner, majd Kercsó is bevette a vendégek kapuját, az első fél óra végén már 3-0-s hazai előnynek örülhettek a sportág dunaújvárosi kedvelői. A második felvonás már valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, de hiába szépítettek a vendégek az 55. percben, Jerzsabek véghajrában lőtt találata végleg eldöntötte a pontok sorsát, s 4-1-es győzelmének köszönhetően a DPASE gárdája továbbra is vezeti az NB III Közép-Nyugat csoportjának küzdelmeit.

A szintén listavezető U17-esek hasonló helyzetből várták a 22. forduló összecsapását, mint idősebb társaik, s egyértelműen győzelemre törtek a tizedik helyen álló taksonyi gárdával szemben. A találkozó első félideje azonban ezzel együtt is komoly küzdelmet hozott, mert a vendégek jól védekeztek, s bár Schnierer találatával a 26. percben így is megszerezte a vezetést együttesünk, a második félidő előtt mindössze 1-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A térfélcsere után szerencsére kinyitották a gólzsák száját U17-eseink is, akik sorozatban négy találatot szereztek úgy, hogy ellenfelük egyszer sem tudta bevenni Gál Imre kapuját, így a fordulás után már nagyon egyoldalú mérkőzés végül a mieink 5-0-s győzelméve ért véget.

Eredmények, gólszerzők

U19
DPASE – Taksony SE 4-1
(3-0)
Gólszerzőink: Abért Bence, Holentoner Edvin, Kercsó Bence, Jerzsabek Botond.

U17
DPASE – Taksony SE 5-0
(1-0)
Gólszerzőink: Schnierer Balázs, Horváth Kevin, Kovács Barnabás, Perjési Viktor István, Slett Kristóf Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.