Dunaújváros Hetilap

Tavaszi tereprendezés

2017. április 16. (vasárnap) 10:28 - Molnár Emese

Visszametszették az elöregedett ágakat, új fákat ültettek a szigetre, és megkezdték a fűnyírást a város területén a DVG Zrt. szakemberei.

A tavasz beköszöntével többféle munkálatokat kell elvégeznie az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának a város növényzetén. Mészáros László ágazatvezető lapunknak elmondta, az erdőmunkálatok részeként ilyenkor pótolják azon meglévő fasorokat, amelyet esetleg kiszáradtak.

- A Szalki-szigeten most egy nagyon szép vörös tölgy sort telepítettünk. A kempingben van már egy kis vörös tölgy foltunk. Mivel ott jól érzik magukat ezek a fák, ezért úgy gondoltuk, hogy akkor kint is szép lesz. A városban nincs ilyen, úgyhogy ez egy különleges díszfoltja lesz a szigetnek - mondta Mészáros László.

Az erdőmunkálatokhoz tartoznak még a metszési feladatok. Az alsó Duna-parti úton jelentősen visszavágták a cserjefoltokat. Mint azt a főerdész elmondta, erre azért volt szükség, mert már elöregedtek az évek során, és most érték el azt a kort, hogy szükség volt a visszavágásukra. Nagyobb, látványos munkálat volt szintén az alsó Duna-parti úton a jegenyefák visszacsonkolása, amelyek az ottani rendezvényterület mentén húzódnak. Mészáros László hangsúlyozta, ezek már nagyon öreg fák, de nem szerették volna kivágni. A visszacsonkolással pedig még jópár évig meg tudják őrizni őket, és elkerülhetők a balesetek.

A parkfenntartási ágazat szakemberei megkezdték a fűnyírási munkálatokat a város egész területén. Ők gondozzák a városi virágágyásokat is. Jelenleg még az árvácskák és a tulipánok virágzanak.

- Ezek a növények nemsokára elvirágoznak. Akkor kiszedjük őket, és a talajcsere után, körülbelül május közepén huszonötféle egynyári virágot fogunk ültetni. Több mint tizenhatezer darab virág fogja díszíteni városunkat - tette hozzá Mászáros László.

A rovat további hírei: Közélet

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

Megújultak a padok, régi-új környezet a Petőfi ligetben

2020. július 06. (hétfő)

Több százezer forintból cserélték ki a Petőfi ligetben lévő padokat a DVG Zrt. szakemberei. Az ülőalkalmatosságok új faburkolatot kaptak.  Szabó Zsolt, a körzet képviselője elmondta: több más helyszínen is végeznek felújítási munkálatokat, hogy a kijárási korlátozások után szebb környezet fogadja a lakókat, adta hírül a város hivatalos oldala. 

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

Hankook: 37 közösségépítő projektet támogatnak az önkéntesek

2020. július 04. (szombat)

Töretlen lelkesedéssel kapcsolódtak be a Hankook dolgozói a cégcsoport önkéntes programjába – az abroncsgyár idén 37 közösségépítő projektelem támogatásáról döntött.

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

Városháza: díjátadó ünnep – a köz szolgálatáért

2020. július 02. (csütörtök)

Folytatták az elmúlt évek hagyományát, a köztisztviselők napjára időzítve adták át a Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat – a város rangos elismerését Mészárosné Virág Éva és Tóth Péter Pál vehette át Pintér Tamás polgármestertől a Városházán rendezett csütörtöki ünnepségen.

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

Rendhagyó Semmelweis-nap a kórházban – elismerésözönnel

2020. július 02. (csütörtök)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezte meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ma délután.

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

Uszoda: új idősáv a nagyközönségnek

2020. július 02. (csütörtök)

Az eddigi két óra helyett a jövő héttől már napi négy órát használhatják az úszni vágyók a Fabó Éva Sportuszoda belső medencéit.

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

Kórház: rendhagyó Semmelweis ünnepre készülnek

2020. július 01. (szerda)

A járványügyi veszélyhelyzet miatt még mindig fokozott biztonsági szabályok betartásával, korlátozott számú meghívottal és rövidített időtartamban rendezi meg szokásos Semmelweis ünnepségét a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet; az eseményre csütörtökön kora délután várják a vendégeket.

Járdaseprő gép is járja a város útjait

Járdaseprő gép is járja a város útjait

2020. július 01. (szerda)

Új berendezést is bevetettek "A tiszta Dunaújvárosért!"jelszó jegyében, egyre több helyszínen találkozhatnak a városlakók a járdaseprő géppel, adta hírül a város hivatalos oldala.