Dunaújváros Hetilap

Tavaszi tereprendezés

2017. április 16. (vasárnap) 10:28 - Molnár Emese

Visszametszették az elöregedett ágakat, új fákat ültettek a szigetre, és megkezdték a fűnyírást a város területén a DVG Zrt. szakemberei.

A tavasz beköszöntével többféle munkálatokat kell elvégeznie az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának a város növényzetén. Mészáros László ágazatvezető lapunknak elmondta, az erdőmunkálatok részeként ilyenkor pótolják azon meglévő fasorokat, amelyet esetleg kiszáradtak.

- A Szalki-szigeten most egy nagyon szép vörös tölgy sort telepítettünk. A kempingben van már egy kis vörös tölgy foltunk. Mivel ott jól érzik magukat ezek a fák, ezért úgy gondoltuk, hogy akkor kint is szép lesz. A városban nincs ilyen, úgyhogy ez egy különleges díszfoltja lesz a szigetnek - mondta Mészáros László.

Az erdőmunkálatokhoz tartoznak még a metszési feladatok. Az alsó Duna-parti úton jelentősen visszavágták a cserjefoltokat. Mint azt a főerdész elmondta, erre azért volt szükség, mert már elöregedtek az évek során, és most érték el azt a kort, hogy szükség volt a visszavágásukra. Nagyobb, látványos munkálat volt szintén az alsó Duna-parti úton a jegenyefák visszacsonkolása, amelyek az ottani rendezvényterület mentén húzódnak. Mészáros László hangsúlyozta, ezek már nagyon öreg fák, de nem szerették volna kivágni. A visszacsonkolással pedig még jópár évig meg tudják őrizni őket, és elkerülhetők a balesetek.

A parkfenntartási ágazat szakemberei megkezdték a fűnyírási munkálatokat a város egész területén. Ők gondozzák a városi virágágyásokat is. Jelenleg még az árvácskák és a tulipánok virágzanak.

- Ezek a növények nemsokára elvirágoznak. Akkor kiszedjük őket, és a talajcsere után, körülbelül május közepén huszonötféle egynyári virágot fogunk ültetni. Több mint tizenhatezer darab virág fogja díszíteni városunkat - tette hozzá Mászáros László.

A rovat további hírei: Közélet

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

Városháza: dr. Molnár Attila lett a város új jegyzője

2020. február 28. (péntek)

Lezárult a pályázati időszak, döntött a polgármester: március 1-jei hatállyal Dunaújváros jegyzőjének dr. Molnár Attilát nevezte ki. Pályakép a hajtás után!

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

Ez a lényeg: nincs koronavírusos beteg

2020. február 28. (péntek)

A koronavírusról, a fertőzésveszélyről és az azzal kapcsolatos tévhitekről, valamint  a lakosság pánikreakciójáról is kérdeztük a Szent Pantaleon Kórház főigazgató főorvosát. A lényeg: nyugalom!

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.