Dunaújváros Hetilap

Tavaszi tereprendezés

Molnár Emese - 2017. április 16. 10:28

Visszametszették az elöregedett ágakat, új fákat ültettek a szigetre, és megkezdték a fűnyírást a város területén a DVG Zrt. szakemberei.

A tavasz beköszöntével többféle munkálatokat kell elvégeznie az önkormányzat megrendelésére a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatának a város növényzetén. Mészáros László ágazatvezető lapunknak elmondta, az erdőmunkálatok részeként ilyenkor pótolják azon meglévő fasorokat, amelyet esetleg kiszáradtak.

- A Szalki-szigeten most egy nagyon szép vörös tölgy sort telepítettünk. A kempingben van már egy kis vörös tölgy foltunk. Mivel ott jól érzik magukat ezek a fák, ezért úgy gondoltuk, hogy akkor kint is szép lesz. A városban nincs ilyen, úgyhogy ez egy különleges díszfoltja lesz a szigetnek - mondta Mészáros László.

Az erdőmunkálatokhoz tartoznak még a metszési feladatok. Az alsó Duna-parti úton jelentősen visszavágták a cserjefoltokat. Mint azt a főerdész elmondta, erre azért volt szükség, mert már elöregedtek az évek során, és most érték el azt a kort, hogy szükség volt a visszavágásukra. Nagyobb, látványos munkálat volt szintén az alsó Duna-parti úton a jegenyefák visszacsonkolása, amelyek az ottani rendezvényterület mentén húzódnak. Mészáros László hangsúlyozta, ezek már nagyon öreg fák, de nem szerették volna kivágni. A visszacsonkolással pedig még jópár évig meg tudják őrizni őket, és elkerülhetők a balesetek.

A parkfenntartási ágazat szakemberei megkezdték a fűnyírási munkálatokat a város egész területén. Ők gondozzák a városi virágágyásokat is. Jelenleg még az árvácskák és a tulipánok virágzanak.

- Ezek a növények nemsokára elvirágoznak. Akkor kiszedjük őket, és a talajcsere után, körülbelül május közepén huszonötféle egynyári virágot fogunk ültetni. Több mint tizenhatezer darab virág fogja díszíteni városunkat - tette hozzá Mászáros László.

A rovat további hírei: Közélet

Most érdemes napelem rendszert telepíteni

Most érdemes napelem rendszert telepíteni

2021. aug. 04.

Egyre népszerűbbé válik napjaink fontos megújuló energiaforrása, a napelem rendszer. Összeállításunkban Vácz Ádám, az Innovatív Napelem Kft. ügyvezető igazgatója mesél az ügyfelek előtt kínálkozó lehetőségekről. (X)

Retró véradás is szerepel a kínálatban!

Retró véradás is szerepel a kínálatban!

2021. aug. 03.

A Dunaújváros 70 programsorozat keretében készülnek egy különleges közösségi kezdeményezésre a véradáshoz kapcsolódva: retró eseményt szervez az MMK-ban a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Vér, sör, virsli – mi kell még?

Táblapótlás a KRESZ-parkban

Táblapótlás a KRESZ-parkban

2021. júl. 31.

Sajnos nemcsak a gyerekek első közlekedési tudnivalói, de a rongálások is jellemzik a Béke városrészi KRESZ-parkot – az eltűnt, eltört közlekedési táblákat tegnap délután pótolták a mini útvonalon.

DVG kontra DVCSH: fontos döntés után fontos információk a lakosság számára is

DVG kontra DVCSH: fontos döntés után fontos információk a lakosság számára is

2021. júl. 30.

Fajsúlyos kérdések dőltek el a közelmúltban, így fontos tudnivalókról tájékoztatta a távhőszámlák kapcsán is a lakosságot a DVG Zrt. és az önkormányzat. Számlázás, adatszolgáltatás, munkavállalók, ügyfélszolgálat; hosszú, de fontos összegzés a hajtás után!

DSTV: javában tart már az aratás

DSTV: javában tart már az aratás

2021. júl. 30.

Eltolódott az aratási szezon, derül ki a DSTV összegzéséből. A hagyományos Péter-Pál időszak helyett később kezdődött a betakarítás, és a szélsőséges időjárás sajnos okozott meglepetést a földeken. Hangkép.

Ideiglenesen zárva tart a szabadstrand

Ideiglenesen zárva tart a szabadstrand

2021. júl. 29.

A hirtelen megemelkedett vízszint miatt az árhullám levonulásáig, illetve az ilyenkor esedékes takarítási és mérési munkálatok befejezéséig zárva a szabadstrand. A részletekről Mezei Zsolt alpolgármester, és Arnold Miklós, a DVG ágazatvezetője számolt be. 

Már igényelhető az iskolakezdési támogatás

Már igényelhető az iskolakezdési támogatás

2021. júl. 29.

A feltételekről és tudnivalókról részletes összegzés jelent meg a város hivatalos oldalán.