Hozta a kötelezőt az élmezőny

spigott - 2017. május 17. 13:00

A Dunaferr Vasas nagy csatában, a Karmacsi Autó viszont kiütéssel nyerte újabb bajnokiját a Zeus Osztály felsőházának küzdelmeiben.

Két összecsapást rendeztek meg a városi kispályás labdarúgó bajnokság Zeus Osztályának felsőházában, ahol a tabella első helyét megtartani szándékozó Dunaferr Vasas, valamint legnagyobb vetélytársa, a második helyezett Karmacsi Autó gárdája is pályára lépett.
Az éllovasok versenyfutásában először a Dunaferr együttese mérette meg magát, méghozzá a negyedik Fejó-Therm ellen, s bár a találkozó egyértelmű esélyesének előbbi számított, Tóth Imre gárdájának alaposan meg kellett küzdenie a bajnoki pontokért. A Fejó játékosai ugyanis finoman szólva sem adták könnyen magukat, s az első félidőben alaposan meglepték ellenfelüket, s Balogh Dávid duplájával kétgólos előnyre tettek szert a szünetig. A fordulás után azonban nagyon összekapta magát a Dunaferr, mely tizenkét perc alatt szerzett négy találattal fordított, s bár az utolsó szó joga a Fejó-Therm csapatáé volt, végül a listavezető örülhetett a 4-3-as győzelemnek.

Kép: DO-archív

A Dunaferrt kitartóan üldöző Karmacsi Autó viszont semmit nem akart a véletlenre bízni, s bár a sereghajtó Hamutiprók ráijesztett Salamon Miklósékra egy második percben szerzett góllal, az első félidő derekán 3-1-re, míg a szünethez érve már 6-1-re vezetett a favorit. A térfélcserét követően is megmaradt a Karmacsi fölénye, mely újabb két találattal alakította ki a 8-1-es végeredményt, így továbbra is ott lohol az éllovas nyomában.

Eredmények

Dunaferr Vasas – Fejó-Therm 4-3 (0-2)
Gólszerzők: Rajz 2, Ughy, Jenei, illetve Balogh D. 2, Badi

Karmacsi Autó – Hamutiprók 8-1 (6-1)
Gólszerzők: Kővári 5, Kuti, Oroszi, Szalánczi, illetve Nyári.

A Zeus Osztály felsőházának állása: 1. Dunaferr Vasas 21 pont, 2. Karmacsi Autó 19 pont, 3. Mé-Szi Frucht 8 pont, 4. Fejó-Therm 7 pont, 5. Hamutiprók 3 pont.

A rovat további hírei: Sport

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.