Dunaújváros Hetilap

Jövő nyárra új fürdő- és vízisport centrumot terveznek

2017. május 25. (csütörtök) 14:07 - Molnár Emese

Már a megvalósítás küszöbén áll az élményfürdő, a mozi felújítása, a zöld SZTK átalakítása, valamint a Szalki-sziget fejlesztése. Az összesen 8,7 milliárd forint értékű négy projektről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester.

Mint mondta, az élményfürdővel kapcsolatban már előrehaladott tárgyalások vannak. Az élményfürdő és a sportuszoda kérdését, felújítását együtt kívánják kezelni. Első lépésként visszavennék a jelenlegi tulajdonos CIB Banktól az élményfürdőt. Ha ez megvan, akkor mindenképpen az alapvető felújítások következnek, az élményfürdő esetében a csúszda és az eszközök felújítása, a Fabó Éva Sportuszoda esetében az öltözők, a gépészet, a szauna, a teljes burkolat megújítása. Cserna Gábor elmondta, ez a projekt mintegy ötmilliárd forintból valósul meg, ebből egymilliárd forint az élményfürdő megvásárlása. Azt szeretnék, ha jövő nyáron már egy új városi fürdő- és vízisport centrumot vehetnek birtokukba dunaújvárosi és a térségben élő polgárok.

Folytatják a Szalki-sziget fejlesztését is. 2018 őszéig a volt Remix épületének, az öltözők és a vizes blokkok teljes rekonstrukcióját, a szabadtéri színpad átépítését, különféle strand sportpályák létesítését, mobil lelátók kiépítését kívánják megvalósítani. Továbbá futópályát építenek a sziget körül, a kemping keleti részénél egy mobil kikötőt alakítanak ki és a horgásztanya területén lesz mederkotrás is. Ezt a fejlesztést 1,2 milliárd forintból valósítják meg.

 A Zöld város kialakítása című projektre már egymilliárd forint támogatást elnyert az önkormányzat. Ennek részeként felújítják a Duna-parti sétányt, fejlesztik a Vasmű úti zöldsávot, a főtéri kávézót, és teljesen felújítják a mozi épületét.

A zöld SZTK megvásárlása és kitakarítása után, idén kezdődik az átalakítása is a Fejér Megyei Kormányhivatallal közösen. A tervek alapján, a járási hivatal több szervezeti egysége fog helyet kapni az épületben, így a városközpont közelében, egy helyen lehet ügyeket intéznie az állampolgároknak korszerű, komfortos ügyféltérben. A projekt részben uniós részben hazai forrásból valósul meg, összesen mintegy 2 milliárd forint értékben.

A rovat további hírei: Közélet

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

Önkormányzat: megbízás és halaszthatatlan döntés

2020. február 27. (csütörtök)

Két esemény helyszíne volt a Városháza közgyűlési terme ma délelőtt: elsőként az időközi választáson győzött Kálló Gergely vehette át megbízólevelét a helyi választási bizottság elnökhelyettesétől, majd egyetlen, ám az időkorlát miatt halaszthatatlan ügyben született döntés a rendkívüli közgyűlésen.

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

Rendkívüli közgyűlés – egyetlen napirenddel

2020. február 26. (szerda)

Rendkívüli nyílt ülést tart Dunaújváros közgyűlése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt: a képviselők egyetlen – ámde halaszthatatlan – témában dönthetnek.

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

DS Híradó: a köszöntéstől a kortársig

2020. február 25. (kedd)

Szépkorú köszöntés, közoktatási fórum az MMK-ban, kiállítás a Kortársban - a város legfontosabb híreit szedte csokorba a DS Híradó tegnapi adása. Mutatom máris!

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

DS Híradó: késik az egyenlegértesítő

2020. február 23. (vasárnap)

Iskolanyitogatót tartottak a Szabó Magda iskolában, késve érkeznek az egyenlegértesítők - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó legutóbbi adása.

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

DS Híradó: Hard Dog Race Dunaújvárosban

2020. február 21. (péntek)

Városunkba érkezik a Hard Dog Race elnevezésű futóverseny, lassan véget ér a farsangi időszak - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: digitális témahét

DS Híradó: digitális témahét

2020. február 20. (csütörtök)

Digitális témahét a Móriczban, tollaslabda a sportcsarnokban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS Híradó tegnapi adása.

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!