Biztos siker a szezonzárón

spigott - 2017. május 27. 20:15

Végig vezetve aratott 25-17-es győzelmet a Mosonmagyaróvár elleni bajnokin a DKKA női kézilabda csapata, mely végül a negyedik helyen végzett a 2016/2017-es bajnoki szezonban.

A Mosonmagyaróvár elleni mérkőzéssel zárta a 2016/2017-es bajnokság küzdelmeit ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. A mosonmagyaróvári összecsapás mindkét gárda számára kiemelten fontos volt, hiszen a házigazdák a bennmaradást kivívásáért küzdöttek, míg a mieink a nemzetközi kupaszereplést jelentő negyedik helyért szálltak harcba, így érdekes, izgalmas meccsre számíthattak a két gárda drukkerei.
A mieink kezdésére nem is lehetett panasz, ugyanis alig telt el öt perc a találkozóból, már 4-0-s Kohász-előnyt mutatott az eredményjelző. Az erőse tartalékos házigazdák azonban nem hagyták magukat, a következő öt percben minimálisra csökkentették hátrányukat, de az egyenlítésre, vagy a vezetés megszerzésére nem volt esélyük, mert a mieinknél mindig volt valaki, aki átlendítette a kisebb holtponton a csapatot. A játékrész derekától folyamatosan Kohász állt jobban egy-két góllal, s bár a vendéglátóknak lett volna esélyük az egyenlítésre is, az utolsópercekben Micijevic, Cifra és Klujber is bevette kapujukat, így a szünetre már négyfás, 12-8-as előnnyel vonulhatott a Kohász.

Kép: DO-archív

A fordulást követően már öt találattal is meglépett ellenfelétől együttesünk, ám a vendéglátók továbbra sem adták fel a harcot, s a 35. perchez érve kettőre csökkentették hátrányukat, vagyis újra teljesen nyílt volt minden (12-14). A kisebb hullámvölgyből a csereként beállt, s egymás után két gólt szerző Molnár Beatrix rántotta ki csapatunkat, s miután ismét ellépett ellenfelétől a Kohász, már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri idei utolsó bajnokiját együttesünk (14-19). A véghajrában már maximálisan uralta a találkozót együttesünk, mely végül sima, 25-17-es sikernek örülhetett, s emellett annak is, hogy újabb győzelmével megtartotta a nemzetközi kupaszereplést érő negyedik helyét.

Mosonmagyaróvár – DKKA 17-25 (8-12)

DKKA: Csapó – Klujber 6, Kovács A., Szalai B. 4, Cifra 2, Micijevic 3, Rácz-Vincze 2. Csere: Kudor 3, Nick, Grosch 1, Takács D. 1, Karnik, Molnár B. 3. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.