Parádés hazai szereplés a Dunaferr Kupán

spigott - 2017. május 29. 17:49

Kiváló teljesítményt nyújtottak, s összesen tizenkettő éremmel gazdagodtak a dunaújvárosi tornászok a hétvégén megrendezett Dunaferr Kupán.

Újabb nagyszabású versenyt rendeztek szombaton a Dunaújvárosi Tornacsarnokban, ahol ezúttal a legkisebb korosztály tehetségei bizonyíthatták tudásukat a Dunaferr Kupa elnevezésű utánpótlás viadalon. Az egész napos megméretésen tizenegy egyesület közel százharminc ifjú tornásza lépett szerekhez, s mint azt Szőke Nóra edző érdeklődésünkre elárulta, a program a csapatverseny küzdelmeivel kezdődött meg szombaton délelőtt, míg délután három korcsoportban, az egyéni számokban mutathatták be gyakorlataikat a résztvevők. Mint azt a Dunaferr SE edzője elmondta, szerencsére jól sikerült a verseny, minden résztvevő elégedett volt a színvonallal és a szervezéssel is. A gyerekek örömét tovább fokozta, hogy az első három helyezett éremmel gazdagodott, de minden résztvevőnek oklevéllel, s kisebb ajándékkal is kedveskedtek a szervezők.

A mezőnyben természetesen ott voltak a Dunaferr SE ifjú tornászai is, akik igyekeztek kihozni magukból a maximumot, s ezt nem is akárhogyan tették, hiszen több remek eredménnyel örvendeztették meg edzőiket, valamint az értük szorítókat. A csapatversenyek 3-as korcsoportjában (2007-2008-as születésűek) ugyanis Szőke Nóra tanítványai (Faragó Bianka, Török Laura, Gábor Katalin, Salamon Krisztina, Szilasi Tímea, Mayer Eszter, Czuczor Ninetta) szerezték meg az aranyérmet, s hasonlóan jól szerepelt egyesületünk csapata a 2-es korosztály viadalán is, ahol a Fehér Lili, Benkő Boglárka, Tóth-Pál Rebeka, Szíj Emese, Golubov Csenge, Bindisch Dóri, Galambos Nelli, Margiotta Karol (edzőik: Badics Réka, Török Dániel) összeállítású csapat szintén az első helyet szerezte meg.

Az egyéni összetettben is jól alakult a mieink számára a verseny, ugyanis a 3-as korcsoportban Mayer Gréta az első, Makai Lilla a második helyen fejezte be a küzdelmeket, s emellett a szerenkénti döntőkben is kiválóan teljesítettek a Dunaferr SE tornászai. A 2-es korcsoportban Virág Zsófi az első, míg Bolya Sára a második helyen végzett gerendán, míg a 3-as korcsoport szerenkénti versenyében Makai Lilla korláton, míg Mayer Gréta gerendán és talajon szerzett aranyérmet.

A Dunaferr SE eredményei a Dunaferr Kupán

Csapatverseny

3-as korcsoport (négy csapat): 1. Dunaferr SE (Faragó Bianka, Török Laura, Gábor Katalin, Salamon Krisztina, Szilasi Tímea, Mayer Eszter, Czuczor Ninetta. Edző: Szőke Nóra).

2-es korcsoport (hét csapat): 1. Dunaferr SE (Fehér Lili, Benkő Boglárka, Tóth-Pál Rebeka, Szíj Emese, Golubov Csenge, Bindisch Dóri, Galambos Nelli, Margiotta Karol. Edzők: Badics Réka, Török Dániel).

Egyéni összetett 2-es korcsoport, 23 induló: 4. Bolya Sára, 5. Virág Zsófi, 8. Török Laura, 10. Faragó Bianka, 11. Mayer Eszter, 12. Gábor Katalin, 14. Szilasi Tímea, 19. Czuczor Ninetta, 20. Salamon Krisztina.

Egyéni összetett 3-as korcsoport, 13 induló: 1. Mayer Gréta, 2. Makai Lilla, 10. Kovács Bokor Luca, 12. Somogyi Vénusz.

Szerenkénti verseny

2-es korcsoport:
Gerenda: 1. Virág Zsófi, 2. Bolya Sára.

3-as korcsoport:
Korlát: 1. Makai Lilla, 2. Mayer Gréta
Gerenda: 1. Mayer Gréta, 2. Makai Lilla
Talaj: 1. Mayer Gréta, 3. Makai Lilla.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.