Szépen csillogó bronz Zalaegerszegről

spigott - 2017. május 16. 19:05

Rendkívül nehéz ágra került, de remek birkózással szerezte meg a Diák II-es korcsoport bajnoki harmadik helyét Zalaegerszegen a Dunaferr SE versenyzője, Gajzer Bálint.

Zalaegerszegen rendezték meg szombaton a Diák II-es korosztály (2006-2007) kötöttfogású országos bajnokságát, melyen 161 versenyző lépett szőnyegre, s köztük három dunaújvárosi sportolóért is szoríthattunk. Mint az a Dunaferr SE birkózó szakosztályának beszámolójából kiderült, Góczán Barnabásnak (32 kg) még be kell erősödnie súlycsoportjába, egy vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől. Az első nagy versenyén induló Rostás Arnold István, (35 kg) az első mérkőzésén a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, majd a vigaszágon nagy küzdelemben kikapott, így nem sikerült pontszerző helyen végeznie.

Gajzer Bálintot (35 kg) a verseny előtt dobogóra vártuk, ám sorsolása nem volt könnyű, ugyanis a mérlegelés során az összes győzelemre esélyes versenyző az ő ágára került. Az első fordulóban ezzel együtt magabiztosan, technikai tussal nyert, s bár második mérkőzése már jóval nehezebbnek ígérkezett, de nagy csatában sikerült legyőznie 16-5-re azt a versenyzőt, akitől a diákolimpián tussal kapott ki. Az elődöntőben sajnos vereséget szenvedett a későbbi győztestől, ám a bronzmeccsen kiváló birkózással, technikai tussal szerezte meg a győzelmet, s ezzel együtt a harmadik helyezést.

Képek forrása: Dunaferr SE

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.