Szettrablás az észtektől

doszerk - 2017. május 28. 7:55

A nyitó játékban alaposan ráijesztett a favoritra a magyar férfi röplabda válogatott a tallini világbajnoki selejtezőn, ám a feljavuló észtek végül legyűrték nemzeti csapatunkat.

Az oroszok elleni 3-0-s vereséget követően újabb nehéz feladat várt a magyar férfi röplabda válogatottra az észtországi világbajnoki selejtezőn, ahol a hibátlan teljesítménnyel álló hazaiak ellen kellett pályára lépnie Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány formálódó együttesének. A dunaújvárosi Gebhardt Norberttel felálló magyar csapat nem is kezdett rosszul, hiszen az első játszmában végig vezetett, s összeszedett, jó teljesítményének hála 25-20-ra meg is nyerte a nyitó felvonást. A folytatásban viszont az ellenfél is bizonyította, hogy nem véletlenül nyerte meg eddigi három találkozóját, s a második etapot simán, a harmadikat négypontos hátrányból megfordítva nyerte meg, s vette is át a vezetést a mieinktől.

Kép: cev.lu

A negyedik szettben egyértelműen az észtek irányítottak, s egy 25-14-re megnyert játszmával zárták le a küzdelmet, életben tartva ezzel reményeiket a továbbjutásra. A magyar csapat négy fordulót követően a negyedik helyen áll a csoportban, de van esélye az előrébb lépésre is, ám ehhez a harmadik, szintén nagyon jó erőkből románokat kell megverni az utolsó fordulóban.
A mérkőzést követően Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány is értékelte játékosai teljesítményét a Magyar Röplabda Szövetség honlapjának.
– Fantasztikus első szettet játszottunk, a második játszmában aztán már jobb volt az ellenfelünk. A harmadik játékrészben nagy esélyt szalasztottunk el, mert már 13:9-re is vezettünk, 19:19 után pedig kaptunk három ász-nyitást. Mi lépésről lépésre szeretnénk előre haladni, hogy elérjük a kitűzött célokat, és ehhez egy remek állomás volt az észtek elleni találkozó is.

Magyarország – Észtország 1-3 (20, -15, -20, -14)

Magyarország: Szabó A. 3, Pádár 19, Németh Sz. 6, Rása 3, Kaszap 3, Gergye 17. Csere: Pápai (liberó), Bozóki (liberó), Nagy J. 1, Keen 1, Dávid Cs.1 , Gebhardt N. 2. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Észtország: Taht 16, Aganits 6, Venno 20, Raadik 14, Tammemaa 12, K. Toobal 1. Csere: Rikberg (liberó), Losnikov (liberó), Teppan, A. Toobal. Szövetségi kapitány: Gheorghe Cretu.

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.