Újra az Érd örülhetett

spigott - 2017. május 20. 19:39

Katasztrofális első félidő után szépen talpra állt, ám végül háromgólos, 29-26-os vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata az Érd elleni rangadón.

A második helyezett Ferencváros, valamint a listavezető és már bajnok Győr elleni mérkőzések után újabb rangadó várt ma este a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely ezúttal a harmadik Érd otthonában lépett pályára. A találkozónak inkább a házigazdák voltak az esélyesei, ám ez nem jelentette azt, hogy a mieink ne a siker reményében léptek volna pályára, s mint azt György László vezetőedző a mérkőzés előtt elmondta, a remélt jó eredmény eléréséhez a játék minden elemében kiváló teljesítményre lett volna szüksége kézilabdázóinknak.
A kezdés mindenesetre nem alakult rosszul, Klujber és Szalai révén hamar kétgólos előnyre tett szert a Kohász, s bár a hazaiak ugyanilyen hamar egalizáltak, Kudor, majd Kovács is bevette Janurik kapuját, így a 7. percben ismét kettővel vezettek a mieink.

A házigazdák Vincze kiállítása alatt Gonzalez, majd Krpez találataival egalizáltak, majd a 10. percben egy újabb hétméteresből át is vették a vezetést (5-4). Időt is kért György László, de újabb két nagy helyzetet hagytak ki tanítványai, akik ráadásul védekezésben is visszaestek, így a 14. percben már néggyel ellépett az érdi csapat (8-4). Micijevic kiállítása alatt tovább növelte előnyét a házigazda, miközben a Kohász játékosai rengeteg hibát követtek el támadásban, így esélyük sem volt arra, hogy szorosabbá tegyék az állást (10-4). Jött is a második időkérés, hiszen tizenkét perc alatt egyetlen gólt sem szerzett csapatunk, miközben kapott nyolcat, s muszáj volt rendet tenni a fejekben, hogy maradjon esély a folytatásra. Együttesünk a 22. percben tudta megtörni kínosan hosszú gólcsendjét, ám ez sem pörgette fel a mieinket, akik sajnos a játék minden elemében gyengén teljesítettek, így a szünetre már jelentős, kilencgólos hátránnyal vonulhattak (15-6).
Nagy változásra lett volna szükség ahhoz, hogy sikerüljön szorosabbá tenni a meccset, s Micijevic két gyors gólja jelezte is, hogy nem mondott le a felzárkózásról a Kohász, ám a lendület nem tartott sokáig, mert újra jöttek a hibák, a kihagyott ziccerek, s a 38. percben már rászámoltak a mieinkre a vendéglátók (19-9).

Képek: DO-archív

Innentől kezdve már sajnos csak az érdi siker mértéke volt kérdéses, s bár felvillanásai akadtak azért csapatunknak, ez nem volt elég arra, hogy a játékrész derekáig feljebb zárkózzon (25-15). A mérkőzés utolsó negyed órájában már mindkét csapatban lehetőséget kaptak azok, akik addig kevesebbet szerepeltek, s ez a hazaiakat zavarta meg jobban. A szerzett labdákból több könnyű gólt is dobtak a mieink, akik az 51. percre megfelezték hátrányukat (26-21). A Kohász megérezte a lehetőséget, Micijevic révén tovább csökkentette a különbséget, s lett volna lehetősége arra is, hogy háromra feljöjjön, de egy kihagyott ziccer, Micijevic kiállítása, majd egy újabb pontos hazai hetes gyakorlatilag eldöntötte a találkozót (28-23). Az utolsó perceket azért még megnyerte a Kohász, ám végül 29-26-os vereséget szenvedett, ami érdiek bronzérme mellett azt is jelentette, hogy a hátralévő két fordulóban a negyedik hely megszerzése lehet a mieink célja.

Érd – DKKA 29-26 (15-6)

DKKA: Csapó – Klujber 4, Kovács 3, Takács D., Micijevic 6, Szalai 6, Rácz-Vincze 1. Csere: Pálinkás (kapus), Kudor 2, Karnik, Grosch, Molnár 4, Nick. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.