Válogatott torna Dunaújvárosban!

Szárszó Lajos - 2017. május 10. 19:01

A magyar férfi röplabda válogatott Dánia és Svédország legjobbjaival méri össze erejét a három napon át tartó nemzetközi felkészülési tornán.

A három dunaújvárosi röplabdázó, Gebhardt Norbert, Gebhardt Áron és Bohnicsek Szilveszter egyaránt tagjai a felnőtt magyar röplabda válogatott bő keretnek, ráadásul Tomanóczy Tibor a másodedzője nemzeti együttesünknek, így még több okunk van arra, hogy figyeljük felkészülésüket. A magyarok legjobbjai most érkeztek haza svédországi túrájukról, ahol három mérkőzést vívtak az északiakkal. Hivatalosan itt mutatkozott be az új szövetségi kapitány, az argentin Juan Manuel Barrial. A magyarok az első összecsapáson szoros első két játszma után végül 3-0-ra kaptak ki, majd a másodikon sikerült a visszavágás, amikor a mieink nyertek 3-2-re. A zárónapon a játszmákat tekintve szoros, a végeredményt nézve sima vereség lett a vége (3-0). A Dunaferr SE játékosai közül Gebhardt Norbert kapta a legtöbb játékidőt, aki kettő meccsen bizonyíthatott, míg a második, tehát a győzelemmel zárult meccsen pályára lépett Bohnicsek Szilveszter és Gebhardt Áron is.

A mieink teljesítményét is értékelte a szövetségi kapitány, akinek legjobban Gebhardt Norbert játéka tetszett, viszont azt is hozzáfűzte, hogy nyilvánvalóvá vált számára, hogy mit kell gyakorolniuk a következő időszakban, és hogy sok munka áll a válogatott előtt. Ez a munka viszont nagy örömünkre Dunaújvárosban folytatódik, így tehát hazai környezetben A Dunaújváros Sportcsarnokban mutatkozik be elsőként a Juan Manuel Barrial edzette magyar férfi röplabda-válogatott. A szövetségi kapitány két, A és B csapatra osztotta játékosait, akik a dán és a svéd válogatottal is megmérkőznek május 12-14. között.

A dunaújvárosi felkészülési torna programja:

2017.05.12. péntek
17:00 Dánia-Svédország
19:00 Magyarország A- Magyarország B

2017.05.13. szombat
16:00 Magyarország B-Svédország
18:00 Magyarország A-Dánia

2017.05.14. vasárnap
14:00 Magyarország B-Dánia
16:00 Svédország- Magyarország A

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.