A bronzéremért játszhat a magyar csapat

Szárszó Lajos - 2017. június 16. 20:35

Nagyot küzdött, de végül vereséget szenvedett a magyar minifoci válogatott Oroszország együttesétől, így holnap a bronzéremért játszik majd.

A minifoci Európa-bajnokság elődöntőjében a magyar válogatott azzal az orosz együttessel találkozott, akik az eddig lejátszott öt meccsükből egyet elveszítettek, egyet büntetőkkel, míg hármat a rendes játékidőben nyertek meg. A mieink ennél jobb statisztikával jutottak a legjobb négy közé, mivel Fekete Róberték öt meccsükből mind az ötöt megnyerték, melyből csupán egyet, a tegnapi, lengyelek ellenit hozták büntetőrúgások után. Utóbbi találkozón hatalmas küzdeni akarásról adtak tanúbizonyságot a magyar labdarúgók, hiszen hátrányból fordítva győzték le ellenfelüket. Erre a koncentrációra, motiváltságra volt szükségük az elődöntőben is, mely Fekete szabálytalanságával, majd kiváló blokkjával indult. Továbbra is a Dunaferr futsal csapatának kiválósága maradt a főszereplő, aki szabadrúgást harcolt ki, ám azt Somogyi a sorfalba lőtte. Az ötödik percben Gál kapu elé beemelt labdája okozott némi veszélyt, majd az orosz csapatból Valerii Likhobabenko harcolt ki szabadrúgást, melyet Sikur lábbal védett.

Bátor magyar játékot hozott az első kilenc perc, melynek végén, egy kapu előtti kavarodást követően akár a vezetést is megszerezhettük volna. A következő percek mezőnyjátékkal teltek, majd Sikurnak akadt védenivalója Kapkov lövése után. A kapunktól hét méterre Feketét látták szabálytalannak a játékvezetők, de az oroszok elpuskázták ziccerüket. Ekkor kissé mezőnyfölénybe került ellenfelünk, így a védekezésre kellett nagy hangsúlyt fektetnie együttesünknek. A nyomást azonban nem bírtuk, és egy sarokrúgást követően Faustov a 17. percben megszerezte az oroszok vezető gólját (0:1). A hosszabbításban Alborov veszélyeztetett, aki közelről a bal kapufát találta el. Fordulás után az oroszok tovább fokozták a nyomást azzal a húzással, hogy kapusukat egészen a felezőig előre tolták, így gyakorlatilag emberelőnyben támadták kapunk előterét. Ahhoz, hogy ezt a nyomást megszüntessük többet kellett volna birtokolni a labdát, ez azonban nem volt egyszerű a kiválóan passzoló ellenféllel szemben. Varga harcossága eredményezett szabadrúgást, de annak elvégzése gyengére sikerült, miközben Sikurnak kellett bravúrral védenie Kapkov próbálkozását.

Képek: minifoci.hu

A 29. percben sajnos elpuskáztak fiaink egy nagyobb lehetőséget, hiszen egy közeli szabadrúgás végén nem sikerült a rövidpasszos játék, majd a lövés. Az oroszok ezt azonnal megbosszulták, akik Erik Korchagin pontos, hosszú sarkos lövésével vették be kapunkat (0:2). Taktikát kellet változtatnia Nagy Lajos szövetségi kapitánynak, aki kapusunk helyett játékost küldött a pályára, így Gál lett a vészkapus. A létszámfölényben játszó magyar csapat lövésekig eljutott ugyan, de azokat Korshikov sorra hatástalanította, ráadásul a hosszabbításban az üresen maradt kapunkba Valerii Likhobabenko könnyedén gurított (0:3), így elszenvedte első vereségét együttesünk. A magyar válogatott holnap 18 órától a Románia – Csehország mérkőzés vesztesével a bronzéremét játszik.

Magyarország – Oroszország 0-3 (0-1)

Magyarország: Sikur Lajos (Tajti Bence) - Lak Imre, Bánfalvi Balázs, Gál András, Sós Márkó, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Fekete Róbert, Horváth Zsolt, Poncok Csaba, Cseszneki Richárd, Bozsoki Imre, Varga Csaba, Somogyi Szabolcs. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

Oroszország: Denis Korshikov (Sergei Likhonin) - Sergey Alborov, Pavel Botov, Dmitry Bushuev, Sergey Faustov, Viktor Kapkov, Erik Korchagin, Aleksandr Kuksov, Anton Kulagin, Valerii Likhobabenko, Evgenii Marishin, Alekszej Medvegyev, Mikhail Merkulov, Evgenii Vashurin. Szövetségi kapitány: Dmitry Smirnov.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.