Bravúr kell a továbbjutáshoz

Szárszó Lajos - 2017. június 16. 7:55

Férfi röplabda Európa Ligában jelenleg harmadik helyen álló magyar férfi röplabda-válogatott Nyíregyházán harcolhatja ki a továbbjutást.

Mint azt Tomanóczy Tibortól, a magyar férfi röplabda-válogatott másodedzőjétől megtudtuk, csapata annak ellenére, hogy a legutóbbi Európa liga selejtezőben, Ukrajnában a harmadik helyen végzett, nem mondott le a továbbjutás lehetőségéről. A második, továbbjutást érő helyet válogatottunk hazai környezetben, Nyíregyházán próbálja meg elérni, mellyel nemzeti csapatunk odaérhet a dániai négyes döntőbe. A második csoportkört ezen a hétvégén, június 16-a és 18-a között rendezik. Mint azt már tudjuk, egy győzelemmel és két vereséggel zárta az Európa Liga csoportkör első fordulóját az elmúlt hétvégén a magyar férfi röplabda-válogatott. Juan Manuel Barrial együttese legyőzte Izraelt, majd a házigazda ukránoktól és a dánoktól kapott ki. A győzelmen van a hangsúly, hiszen azzal válogatottunk életben tartotta továbbjutási esélyeit. Ahhoz azonban, hogy ez megvalósuljon, ezen a hétvégén mindenképpen csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény.

Kép: DO-archív

Mint azt a szövetség honlapjának nyilatkozó magyar válogatott szövetségi kapitány, Juan Manuel Barrial elmondta: tisztán látja már a csapat jövőképét, ami rendkívül pozitív. A feltételek adottak a sikerhez, a játékosok jól dolgoznak, így bizakodó a hétvégi EL-forduló előtt. A szakvezető azt is kiemelte, hogy fiaival szeretnék kiszolgálni a hazai, és egyúttal a nyíregyházi közönséget is. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat, hiszen csapatunk egyik meghatározó játékosa, Németh Szabolcs ujjtörés miatt nem lehet ott a pályán, akit ezúttal nehéz lesz pótolni.
A magyar férfi röplabda-válogatott elsőként június 16-án 18.30-tól Dánia legjobbjaival, majd szombaton 15 órától Izrael válogatottjával, végül a zárónapon 16 órai kezdettel Ukrajna csapatával játszik majd a nyíregyházi Continental Arénában.

A csoport állása: 1. Dánia 6 pont, 2. Ukrajna 6 pont, 3. Magyarország 3 pont, 4. Izrael 3 pont.

A nyíregyházi Európa Liga-csoportkör menetrendje

06.16.: 16:00 Izrael-Ukrajna, 18:30 Magyarország – Dánia
06.17.: 15:00 Magyarország – Izrael, 17:30 Dánia-Ukrajna
06.18.: 16:00 Magyarország – Ukrajna, 18:30 Dánia-Izrael

A rovat további hírei: Sport

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.