Bronzérem az ifiknél

spigott - 2017. június 5. 8:37

A harmadik helyet szerezte meg az ifjúsági bajnokság hétvégi négyes döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata.

A budapesti Széchy uszodában rendezték meg szombaton és vasárnap a vízilabdázók ifjúsági bajnokságának négyed döntőjét, melyen az alapszakaszt harmadik helyen záró DFVE gárdája is érdekelt volt. Együttesünk a második helyezett Szentes ellen kezdte meg a finálé küzdelmeit, s bár az ellenfél számított az esélyesebbnek, Mihók Attila tanítványai mind a n égy negyedben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak vetélytársuknak. Olyannyira, hogy az első három játékrész egyaránt 2-2-es részeredménnyel ért véget, ám a záró etapban a mieink gólképtelennek bizonyultak, így a szentesiek részéről elég volt egy találat ahhoz, hogy 7-6-ra megnyerjék a mérkőzést, s bejussanak a sorozat döntőjébe.

Kép: DO-archív

A dunaújvárosi fiatalok így a harmadik helyért játszhattak a BVSC-Zugló gárdája ellen, s bár az első negyed itt is egált hozott, a másodikban ár a mieink voltak valamivel pontosabbak a kapu előtt, így a nagyszünetre már 7-6-os vezetéssel vonulhattak. A térfélcserét követően egy újabb döntetlenre hozott negyeddel kerül közelebb a bronzéremhez együttesünk, mely a negyedik felvonást minimális különbséggel megnyerve alakította ki a 10-8-as dunaújvárosi sikert, s egyben bajnoki bronzérmet jelentő végeredményt. A fináléban a szentesiek az alapszakaszt hibátlan teljesítménnyel befejező UVSE-t is megtréfálták, s 7-6-os sikerükkel ők örülhettek az ifjúsági bajnokság 2016/2017-es aranyérmének.

A BENU ifjúsági négyes döntő végeredménye: 1. Szentes, 2. UVSE, 3. DFVE, 4. BVSC-Zugló.

A DFVE eredményei

Elődöntő

Szentesi VK–Dunaújvárosi FVE 7–6 (2–2, 2–2, 2–2, 1–0)

Szentes: Lekrinszki – Szabó K. 1, Farkas 1, Mihály 2, Tóth Cs. 1, Urvári 1, Rybanska. Csere: Sebők 1, Kozár, Dömsödi, Korom, Lantos, Kudella. Vezetőedző: ifj. Tóth Gyula.

DFVE: Sajben V. – Pál, Huszti, Sajben N., Vályi V. 3, Brezovszki 3, McHunu. Csere: Rompos, Fülöp, Dorak, Tamás, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

Bronzmérkőzés

Dunaújvárosi FVE–BVSC-Zugló 10–8 (3–3, 4–3, 1–1, 2–1)

Dunaújváros: Horváth K. – Rompos 1, Huszti, Sajben N. 1, Vályi V. 2, Brezovszki 2, Mchunu 4. Csere: Fülöp, Pál, Sümegi, Sajben V. (kapus). Edző: Mihók Attila.

BVSC: Trifán – Alaksza 1, Koncz 1, Király 1, Utassy 2, Faragó B., Besszer. Csere: Krnács, Tóth A. L., Bérczi, Ősz, Holub, Keresztes 3. Edző: Petrovics Mátyás.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.