Csoportelsőként tovább

spigott - 2017. június 12. 21:05

Harmadik csoportmérkőzését is megnyerte a csehországi Minifoci Európa-bajnokságon a magyar kispályás labdarúgó válogatott.

A házigazda csehek elleni 1-0-s, valamint az izraeliek ellen aratott 6-0-s sikert követően utolsó csoportmérkőzését játszotta a Minifoci Európa-bajnokságon a magyar kispályás labdarúgó válogatott. A Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának két kiválóságával, Fekete Róberttel és Varga Csabával felálló magyar csapat már biztos csoportelsőként várta a lettek elleni összecsapást, melynek egyértelműen a mieink voltak az esélyesei. Ehhez képest az első felvonásban igen sok hibával játszott válogatottunk, mely az első tíz percben nem igazán helyezte nyomás alá ellenfelét, így a taktikusan védekező lettek biztosan őrizték a számukra igen hízelgő gólnélküli eredményt. A játékrész derekától, egy komoly lett helyzet után kezdett felpörögni a magyar csapat, ám az ellenfél kapusa több bravúrt is bemutatva őrizte meg hálóját a góltól, így az első felvonás 0-0-s döntetlennel ért véget.

Varga Csaba ezúttal kapufáig jutott! (Kép: minifoci.hu)

A térfélcserét követően szerencsére nem kellett sokat várni az első magyar találatra, hiszen Sós Márkó szabadrúgásból, jó tizenöt méterről bombázott védhetetlenül a jobb felsőbe (1-0). A lettek igyekeztek feljebb jönni, hiszen támadniuk kellett volna az egyenlítésért, de a meccset továbbra is a mieink irányították, s ezt előbb Varga Csaba kapufája, majd Fekete ziccere jelezte. A 37. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután Lak Imre is bevette a kiválóan Nalivaiko kapuját, s bár az utolsó másodpercekben megkapta első gólját a magyar csapat is, a mieink végül erősen visszafogott teljesítménnyel is 2-1-es győzelmet arattak, s három sikerrel, természetesen csoportelsőként jutottak tovább a kontinensviadal nyolcaddöntőjébe.

Magyarország – Lettország 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Sós, Lak, illetve Sitiks.

Magyarország: Sikur, Bozsoki, Varga, Somogyi, Béres, Szabó Zs., Fekete, Poncok, Lak, Bánfalvi, Gál, Sós, Cseszneki, Tajti (kapus). Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Megszakadt a DPASE jó sorozata

Megszakadt a DPASE jó sorozata

2021. okt. 17.

Először maradt pont nélkül a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az idei bajnokságban, miután hazai környezetben szenvedett 2-1-es vereséget a Balassagyarmat gárdájától.

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

Gálaversennyel ünnepeltek a tornászok! (galériával)

2021. okt. 17.

Remek eredményeket értek el a DKSE ifjú sportolói a dunaújvárosi tornacsarnokban megrendezett jubileumi gálaversenyen, melyen a 8 és 13 év közötti leány tornászok bizonyíthatták tudásukat.

Biztosan tovább a kupában

Biztosan tovább a kupában

2021. okt. 17.

A Worm Angels jégkorongozói hét, a Dunaújvárosi Acélbikák nyolc gólt szerezve jutottak be a Magyar Kupa következő körébe.

Fájó hazai vereség!

Fájó hazai vereség!

2021. okt. 16.

A második felvonásban sokkal élesebb Siófok hatgólos győzelemmel szomorította a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia drukkereit a két csapat ma délutáni összecsapásán.

Élesedő harc a dobogóért

Élesedő harc a dobogóért

2021. okt. 16.

A Varázs Kép és a Tízpróbások csapatai örülhettek győzelemnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának pénteki játéknapján.

Visszatérnének a győzelem útjára

Visszatérnének a győzelem útjára

2021. okt. 16.

A felemás bajnoki kezdés után elszántan, a siker reményében várja a Siófok elleni hazai bajnokit a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

Carissa Kupa: várják a felterjesztéseket

2021. okt. 15.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség október 31-éig várja azon szervezetek, vagy magánszemélyek felterjesztését, akiket támogatni tudnak a XIX. Carissa Kupa bevételével.