Fantasztikus győzelem az Eb-n

Szárszó Lajos - 2017. június 15. 19:27

A gyorsan hátrányba került Magyar Válogatott az utolsó előtti percben egyenlített, majd büntetőkkel győzte le Lengyelország válogatottját a minifoci Eb-n.

A törökök tegnapi legyőzésével jutott a negyeddöntőbe a Magyar Válogatott, ahol a lengyelek legjobbjai vártak a mieinkre. Hatalmas iramban kezdtek a csapatok, de ebből a rohanásból Lengyelország válogatottja jött ki jobban. A nyolcadik percben végezhettek el a baloldalról egy szabadrúgást, melybe a kapu előtt tisztán álló Cezary Szałek tette bele a lábát úgy, hogy arról a labda jobb alsó sarkba vándorolt (0-1). A folytatásban nagyszerűen játszott a magyar válogatott, akik előbb Gál András, majd a dunaújvárosi futsal csapat erőssége, Varga Csaba révén veszélyeztettek, akinek hatalmas lövését bravúrral ütötte szögletre Paweł Grzywa. A 18. perc elején igen közel járt csapatunk az egyenlítéshez, amikor Béres Ferenc lőtt távolról, labdája azonban a kapus kezét érintve a felső lécen csattant. Ettől magukhoz tértek a lengyelek, így Sikur Lajosnak is akadt védenivalója. Az első játékrész hajrájában Varga erőszakossága sarokrúgást eredményezett, melynek végén Sós Márkó tüzelt, de a lövést látványos mozdulattal ütötte oldalra a lengyel hálóőr. Fordulás után az újvárosi futsal csapat gólkirálya, Fekete Róbert szánta el magát lövésre, abba azonban önfeláldozóan lépett bele az ellenfél védője.

Fotó: minifoci.hu

Válogatottunk hatalmas erővel szorította be kapuja elé Lengyelország együttesét, így nem kellett sokat várnunk az újabb, a meccs addigi legnagyobb magyar helyzetére. Cseszneki Richárd kapott remek passzt, akinek közeli lövését reflexmozdulattal védte Paweł Grzywa. A meccs taktikája is megváltozott ekkor, hiszen az előny birtokában egyértelműen kontrákra és az idő húzására rendezkedtek be a lengyelek, míg a mieink teljes erőbedobással ostromolták kapujukat. Fekete Robi lábában volt az egyenlítés, aki nagyszerűen szerzett labdát az ellenfél térfelén, lövése azonban a bal kapufán csattant. Az idő vészesen fogyott, főként egy lengyel ápolás miatt, ezért a hajrában szövetségi kapitányunk Sikur kapus helyett mezőnyjátékost küldött a pályára. Ez szinte azonnal sikert eredményezett, hiszen egy távoli lövésbe a rövid saroknál érkező Béres tette bele jól a lábát, ahonnan a labda a jobb felső sarokba vágódott (1-1). Mivel ezzel kialakult a mérkőzés végeredménye, ezért a továbbjutást büntetőkkel kellett eldönteni, melyben a kapusok kitettek magukért, akik egy-egy esetben hárítottak, így az izgalmak tovább fokozódtak. Miután Fekete Robi belőtte büntetőjét, Sikur ismét védett, így lépéselőnybe kerültünk. Végül Béres állt a büntető mögé, aki óriási góllal biztosította be a mieink győzelmét, ezzel továbbjutását.

 

Magyarország – Lengyelország 1-1 (0-1) büntetők után 4-3

Magyarország: Sikur Lajos - Tajti Bence, Lak Imre, Bánfalvi Balázs, Gál András, Sós Márkó, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Fekete Róbert, Horváth Zsolt, Poncok Csaba, Cseszneki Richárd, Bozsoki Imre, Varga Csaba, Somogyi Szabolcs. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos

Lengyelország: Paweł Grzywa - Norbert Jendruczek, Tomasz Golatowski, Bartłomiej Dębicki, Kristian Kij, Krysztof Elsner, Michał Knajdrowski, Bartłomiej Piórkowski, Mateusz Gliński, Marcin Grzywa, Cezary Szałek, Adrian Citko, Grzegorz Och, Ariel Mnochy.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.