Kasó Orsolya: "Nagyon erős csapatunk van"

Szárszó Lajos - 2017. június 29. 13:00

Kasó Orsolya, a DUE Maarks-Graphics kapusa szerint édes teher, hogy több ezer magyar szurkoló előtt játszhatják majd a világbajnoki mérkőzéseiket.

Kasó Orsolya, a DUE Maarks-Graphics együttesének kapusaként (a következő szezont már az FTC-ben kezdi el) harcolta ki, hogy játszhasson a magyar női vízilabda válogatott tagjaként a budapesti vizes világbajnokságon. Orsinak kiváló szezonja volt, hiszen a bajnokságban és a nemzetközi mérkőzéseken egyaránt nagyszerű teljesítményt nyújtott, melyeken nagy támaszt adott klubcsapatának, valamint a Világliga sorozatban a válogatottnak. Behívása a válogatott vb-keretébe nem volt váratlan döntés, hiszen a keretben Európa-bajnoki aranyérmesként ő már a rutinosabbak közé tartozik.

- Nagyon örülök annak, hogy Bíró Attila szövetségi kapitány keretének tagja lehetek. Érdekes, hogy bár a rutinos játékosok közé tartozom, a tornák előtt mindig van bennem izgalom. Így van ez most is, melyet tetéz, hogy Magyarország rendezi a világbajnokságot. A szezonra és a kínai Világliga mérkőzésekre visszatekintve úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam, ennek ellenére a kerethirdetésnél csak akkor nyugodtam meg, amikor meghallottam a nevemet. Úgy érzem, hogy ezért mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken mindet megtettem. Örülök, hogy a kemény munkának most meglátszik az eredménye.

- Milyen érzés volt, hogy a Világkupán folyamatosan kaptad a lehetőségeket?

- Gangl Edinával váltva kaptuk a mérkőzéseket, így a szövetségi kapitány mindkettőnk teljesítményét látta. Ez jó hatással volt ránk. Azt sajnálom, hogy végül nem szereztünk érmet, de nagyon sokat tanultunk a Világliga sorozatban. Ebben az időszakban a nemzetközi porondon még több rutint szereztünk, mely a világbajnokság előtt nagyon hasznos volt.

- Mennyire érzed tehernek azt, hogy magyar közönség előtt játszol majd?

- Egyértelműen édes teher ez. Én sajnos a hazai rendezésű Európa-bajnokság csapatából kimaradtam, melyet így kívülről néztem, de már az nagyszerű emlékeket ébreszt fel bennem. Mivel voltam már több világméretű eseményen, így van tapasztalatom arról, hogy milyen érzés sok néző előtt játszani, de ez most teljesen más lesz, hiszen hazai szurkolók előtt játszunk majd. Ez csakis doppingoló hatással lehet ránk. Ahogyan közeledik a nyitómérkőzés ideje, egyre koncentráltabbak leszünk. Az edzések is megváltoznak, hiszen a taktikai elemek kerülnek majd előtérbe. Előtte még lesznek felkészülési mérkőzéseink az Ausztrálokkal és az Amerikaiakkal is, ahol már azoknak a hibáknak a kijavításával fogunk foglalkozni, melyeket a Világligában elkövettünk.

Képek: DO-archív

- A világbajnokságon milyen eredménnyel lennél elégedett?

- Ha a vízben fejben mindenki ott lesz, valamint a nehéz szituációknál senkiben nem lesz kérdés azzal kapcsolatban, hogy milyen megoldást kell választanai, akkor csakis a dobogó, és annak a legmagasabb fokára való eljutás lehet a cél.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.