Marad a gólvágó!

Szárszó Lajos - 2017. június 22. 7:59

Mivel a csapat magja együtt marad, a Dunaferr DUE Renalpin FC gólfelelőse, Fekete Róbert sem távozik Dunaújvárosból, s a jövőben is jó játékkal igyekszik segíteni a gárdának.

A Dunaferr DUE Renalpin FC csapatának ezüstérmével zárult az idei NB I-es bajnoki pontvadászat, így a fiúk megismételték tavalyi sikerüket, vagyis ők lettek a legjobb, csak magyar játékosokból álló futsal csapat Magyarországon.  Ahhoz, hogy ezt a teljesítményt elérje együttesünk nagyszerű játékosokra, és kiváló csapategységre volt szükség, tudtuk meg a gólkirály, Fekete Róbert értékeléséből.

- Az célkitűzésünk a dobogó elérése volt, amely menet közben módosult, hiszen amikor elérhetővé vált az ezüstérem megszerzésének lehetősége nem volt vitás, hogy nekünk azt kell megszereznünk. Így nagyon jó érzés, hogy meg tudtuk ismételni tavalyi eredményünket. Véleményem szerint ez ma a realitás, hiszen az egész szezonban mi voltunk a Győr utáni legjobb csapat. Játékostársaimmal a szó igazi értelmében barátok vagyunk, akikkel nem csak a pályán, hanem a szabadidőnkben is együtt vagyunk. Ez óriási erőssége csapatunknak. Fehér Zsolt edzőnkkel már több, mint tíz éve dolgozom együtt, akivel korábban játékostársak voltunk, és az ő szakmai elképzelése mindig arra alapul, hogy olyan játékosokkal dolgozzon együtt, akik kiváló csapategységet alkotnak. Ez így volt a Dunaferrben is, és mi ezért lehettünk, lehetünk ilyen sikeresek. Minden pillanatban érezhető volt, hogy játékostársaimmal mennyire tudunk egymásért küzdeni.

- Mennyire volt számodra fontos, hogy a végelszámolásnál te legyél a gólkirály?

- Ez egyáltalán nem volt fontos számomra, menet közben nem is gondoltam rá. Ráadásként ez a centerposzt, ahol az idén játszottam, nem is a saját, megszokott helyem volt. A kényszer vitt rá bennünket, miután Nagy Attila a munkája miatt eligazolt tőlünk, és kellett valaki Varga Csaba mellé. Németh Péter érkezésével meg volt a védekező alakzat, így kellett előre húzódnom. Fehér Zsolt kért arra, hogy mivel nagypályán középcsatárt játszom, így vállaljam el a center posztot. Nagy öröm, hogy ezen a helyen tudtam segíteni csapatomnak. Utólag ez igen jó döntésnek bizonyult.

Képek: DO-archív

- Az idei szezonban is voltak sérültjeitek, így bemutatkozhattak a fiatalok is. Mennyire érezted őket fontos társaknak?

- Minden játékos fontos pillére egy igazi csapatközösségnek, ezért öröm, hogy ilyen fiataljaink vannak, akik a kellő pillanatokban helyt tudtak állni. Közülük kiemelhetem Fridrich Dávid és Németh Tamás játékát, akik a jövő emberei együttesünknek, de már az idei kiírásban is fontos szerepük volt.

- Hogyan tervezed a jövődet? Maradsz a Dunaferrnél?

- A következő szezon nagyon érdekes lesz, hiszen minden csapat erősít, többnyire idegenlégiósokat szerződtetve. A Dunaújvárostól elköszönt az edzőnk, Fehér Zsolt, aki ígéretet tett arra, hogy szakmai tanácsaival a jövőben is segíteni fogja Schrancz Balázs munkáját, amely nagy segítség lesz. Nekem is volt két-három kérőm, de Zemankó Zoltánnal történt megbeszélésünk után úgy döntöttem, maradok Dunaújvárosban. Ennek alapvető oka, hogy biztosan együtt marad csapatunk kilencven százaléka, hiszen számomra fontos, hogy kikkel játszom együtt. Döntésemet segítette az is, hogy már harmadik éve vagyok a Dunaferrnél, ahol nagyon jól érzem magam. Szeretek Dunaújvárosban játszani, és bízom abban, hogy jövőre is odaérünk majd a dobogóra, vagy annak a legmagasabb fokára.

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.