Minifoci Eb – Bronzérmes a magyar válogatott!

spigott - 2017. június 17. 19:09

Óriási küzdelemben, szétlövés után aratott 3-2-es győzelmet a románok ellen, így a harmadik helyen végzett az Európa-bajnokságon a magyar kispályás labdarúgó válogatott.

Nem sokat búslakodhatott az oroszok ellen elveszített pénteki elődöntő után a magyar kispályás labdarúgó válogatott, mely ma este hat órától már az Európa-bajnokság bronzmérkőzésén lépett pályára a románok ellen. Ugyan ellenfelünk az elődöntőben kikapott a mieink által legyőzött csehektől, mégis az európai ranglista vezetőjéről volt szó, vagyis nagyon nehéz meccs várt a két dunaújvárosi játékossal, Fekete Róberttel és Varga Csabával felálló magyar csapatra.

Ahogy az várható is volt, némi román fölénnyel kezdődött a találkozó, ám ezt nem igazán tudta helyzetre váltani a hatszoros Európa-bajnok, mert válogatottunk remekül védekezett, ráadásul az eső miatt igen csúszós pálya sem könnyítette meg a támadó csapat dolgát. A hetedik percben azért egy szabadrúgásból veszélyeztették Sikur kapuját a románok, ám a próbálkozás szerencsére nem talált célt. A mieink az első tíz percben jobbára a kontrákra rendezkedtek be, ám a félidő derekától egyre többször jutottak el vetélytársuk kapujáig, igaz komoly lehetőséget Fekete Róberték sem tudtak kialakítani. A gólhoz a legközelebb a 18. percben járt együttesünk, ám Lak Imre közeli lövése is elkerülte a kaput.

Varga Csabáék bronzéremnek örülhettek! (Kép forrása: minifoci.hu)

A második felvonás elején ismét erősebben kezdett a román csapat, de Sikur két alkalommal is nagy védéssel óvta meg kapunkat a góltól. A folytatásban teljesen a védekezésre rendezkedett be a magyar csapat, ám hiába kerültek már-már nyomasztó mezőnyfölénybe a románok, szerencsére a kapu előtt rendre rossz döntést hoztak, így sikerült őriznünk a gól nélküli eredményt. A véghajrában jobbára az indulatok játszották a főszerepet, sorozatban kapták a figyelmeztetéseket a játékosok, de az állás már nem változott, így szétlövésben dőlt el a bronzérem sorsa.

Az idegek harcát a szerencsére a magyar csapat tagjai bírták jobban, hiszen az első két körben Béres és Sós is bevette a román kaput, míg az ellenféltől Tanase csúnyán a kapu fölé rúgta a labdát. A harmadik körben Popa ugyan egálra hozta az állást, de jött Fekete Róbert, s a Dunaferr DUE Renalpin Fc csapatának kiválósága nem hibázott, így 3-2-re a magyar válogatott nyerte a mérkőzést, s ezzel együtt az Európa-bajnokság bronzérmét is.

Magyarország – Románia 0-0 – szétlövés után 3-2

Magyarország: Sikur Lajos (Tajti Bence) - Lak Imre, Bánfalvi Balázs, Gál András, Sós Márkó, Béres Ferenc, Szabó Zsolt, Fekete Róbert, Horváth Zsolt, Poncok Csaba, Cseszneki Richárd, Bozsoki Imre, Varga Csaba, Somogyi Szabolcs. Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.