Remek tornász sikerek

Szárszó Lajos - 2017. június 7. 9:00

A Dunaferr SE négy fiatal tornásza a hétvégén Belgiumban, a Gymnova sportszergyártó cég meghívásos nemzetközi versenyén vett részt, melyen egyéniben és csapatban is remekül szerepeltek a dunaújvárosi fiatalok.

Az évad utolsó megmérettetésén vettek részt a Dunaferr SE junior és serdülő korú tornászlányai Belgiumban, a VIII Gympies-Gymnova Cup névre hallgató nemzetközi, meghívásos versenyen. A több éves múltra visszatekintő, nagyszerűen megszervezett, legkorszerűbb szerekkel berendezett versenyen ezúttal hat nemzet, így Belgium, Dánia, Spanyolország, Magyarország, Olaszország és Hollandia legjobb korosztályos versenyzői mutatták be négy szeren gyakorlataikat. Hazánkat a Dunaferr SE tornászai, így a juniorok között Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina, míg a fiatalabb, serdülő korosztályban Makovits Mirtill és Makai Lilla képviselték, akiket ezúttal Török Dániel edző, valamint Badics Réka kísérték el.

Utóbbi nem csak edzőként, hanem bíróként is segítette a rendezvény sikeres lebonyolítását. A kétnapos viadalon csapat és egyéni összetett, valamint szerenkénti egyéni döntőket rendeztek. Az első napon a gyermekek magukért is a csapatért is versenyeztek, hiszen az itt elért eredmények alapján kvalifikálhatták magukat a másnapi szerenkénti döntőbe, foglalta össze a történteket Török Dániel.
- Igen szoros volt a programunk, hiszen már az elutazás napján részt kellett vennünk a pódiumedzésen, ahol azonnal megtapasztaltuk, milyen hibátlan a verseny szervezése. Itt nem csupán a kiváló sportszerekre gondolok, hanem az infrastrukturális háttérre, informatikai eszközparkra. A gyermekek családoknál voltak elszállásolva, így bepillantást nyerhettek a belga családok mindennapjaiba. A lányok remek szereplésének ez a szeretetteljes közeg is támaszt adhatott, hiszen mind a négyen szépen teljesítettek. A hat nemzet összesen tizenhárom csapatot állított ki, melyben a mi négyfős csapatunk a negyedik helyen végzett, csupán hajszállal lemaradva a dobogóról. Örömünket tetézte, hogy Makovits Mirtill egyéni összetettben a második helyen végzett! A másnapi egyéni verseny érdekessége volt, hogy a legjobb nyolc tornász közé hat junior, és a kettő legjobb serdülő kerülhetett.

Kép: DO-archív

Fiataljaink felemáskorláton remekeltek, hiszen korosztályában Makovits Mirtill az első, míg Makai Lilla a második helyen jutottak be a nagyokkal közös szerenkénti döntőbe, ezen kívül ugrásban Mirtill, a junioroknál versenyző Halász Dóra Szimonettával együtt bekerült a legjobbak közé. A másnapi ugrás döntőben Szimonetta a pontszerző ötödik helyen végzett, míg felemáskorláton Makai Lilla az ötödik helyen zárt, Makovits Mirtill pedig - az egyel idősebbek között - az új felemáskorlát gyakorlatával az ezüstérmet jelentő második helyet érte el.
Mint azt Török Dániel hozzáfűzte, ilyen szép sikerekre nem számítottak, és örömüket nem csak az eredmények fokozták, hanem az, hogy mind a négy gyermek szép, mutatós gyakorlatokkal mutatkozott be a nemzetközi mezőnyben.

A résztvevő csapatok: De Gympies Keerbergen vzw - Belgium, KG66 - Dánia, EGIBA - Spanyolország, Dunaferr SE - Magyarország, Fanfulla 1874 ASD Ginnastica - Olaszország, Flik-Flak „s-Hertogenbosch - Hollandia, Topturnen Opmeer - Hollandia, Turnz Amsterdam torna - Hollandia.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.