Sikeres Európa-bajnokság után

doszerk - 2017. június 28. 7:55

Kiválóan szerepelt a Prágában megrendezett Európa-bajnokságon a Spartan Cheerleading Sportegyesület csapata.

A Spartan Cheerleading Sportegyesület immáron harmadszor szerezte meg a jogot arra, hogy részt vegyen a szakág Európa-bajnokságán. A dunaújvárosiak idén magasabbra tették a lécet, hiszen először szerettek volna csapatban is szőnyegre lépni, s bár a nagyobb sportolói létszám miatt a költségeik is nagyobbak voltak, ezt a problémát támogatóiknak hála sikerült áthidalniuk, így végül bemutathatták felkészültségüket a prágai kontinensviadalon.

Az Európa-bajnokságot június 24-én és 25-én rendezték a cseh fővárosban, ahol huszonöt ország négyezer sportolója adott számot tudásáról, s a Spartan Warriors Senior Coed Elite kategóriában versenyzett, ahol tíz ország tizenhét együttese lépett szőnyegre. Mint az a dunaújvárosiak beszámolójából kiderült, izgalmas megméretésben volt részük, minden ország a két legjobb csapatát delegálhatta a viadalra, így rendkívül erős mezőnyben versenyezhettek. Végeredményben a kilencedik helyen zárták a versenyt, így nyolc csapatot előztek meg divíziójukban: egy román, két lengyel, egy spanyol, egy holland, egy francia, egy lett, és egy cseh nemzetiségű csapatnál voltak jobbak! Sportolóik teljesítményével maximálisan elégedettek voltak, hiszen az Eb előtt az volt a céljuk, hogy a legjobb tíz közé kerüljenek.

Ez az eredmény fontos visszajelzés volt szakmai szempontból is, hiszen tudják, jó úton járnak, s külön örömöt jelentett, hogy egyesületünkből három sportoló (Árgyelán Dominika, Jankovics Orsolya, Zorics Regina) a nemzeti csapatban is szerepet kapott Senior Allgirl Elite kategóriában, ahol hat csapatot megelőzve végül a bronzéremig jutott válogatottunk. A verseny méltó zárása volt az idei évadnak, júliusban pihenőre vonulnak az egyesület tagjai, akik augusztusban, nyári edzőtáborukban folytatják a munkát. Ugyan még messze van, sok munka és feladat vár ránk addig, de következő nagy cél az lesz, hogy részt vegyenek a jövő évi, finnországi Európa-bajnokságon is.

Képek: Spartan Cheerleading SE

A Spartan Warriors - Senior Coed Elite Team tagjai: Árgyelán Dominika, Árgyelán Edmond, Gyimesi Bettina, Gyimesi Klaudia, Hunyadi Kitti, Jankovics Attila, Jankovics Orsolya, Kiss Balázs, Labuda Anett, Méhes Anett, Molnár Dóra, Nemoda Dóra, Sárközi Roland Márk, Simon Vanessza Enikő, Szabó Angelika, Szaniszló Alexandra, Szaniszló Bianka, Tóth Boróka, Zorics Regina.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.