Vereség a dánoktól

spigott - 2017. június 16. 20:12

Nagy küzdelemben, három rendkívül szoros szettben szenvedett vereséget a dánok elleni Európa Liga találkozón a magyar férfi röplabda válogatott.

Az ukrajnai viadalt követően mától már Nyíregyházán lépett pályára a magyar férfi röplabda válogatott az Európa Liga B csoportjának második selejtezőkörében. A mieink első ellenfele a jó erőkből álló dán válogatott volt, s ahhoz, hogy maradjon esély a továbbjutásra, mindenképpen nyernie kellett volna a dunaújvárosi Gebhardt Norberttel felálló magyar csapatnak.
A találkozó első szettjében azonban nagyon hullámzó játékot nyújtott nemzeti együttesünk, mely hamar kétpontos hátrányba került, s bár igyekezett kapaszkodni, a második technikai szünetet követően már 11-8-as dán vezetést mutatott az eredményjelző. Válogatottunk azonban talpra állt, s a második pauzára már 16-15-ös vezetéssel vonulhatott, s bár 21-ig fej-fej mellett haladt a két gárda, a hajrát az északiak bírták jobban, s 25-23-as szettsikerrel szerezték meg a vezetést.

A második etapot újra jobban kezdték a dánok, akik 3-3 után fokozatosan elléptek a mieinktől, s a játszma első technikai szünetét követően már 10-6-ra is vezettek. Ekkor kezdett újra magára találni válogatottunk, mely szívós munkával igyekezett megkezdeni a felzárkózást, s ezt sikerrel is tette, mert a szett hajrája előtt egypontosra csökkentette hátrányát (22-23). Ahogy azonban az első felvonásban, úgy ezúttal is az ellenfél volt higgadtabb az utolsó pontoknál, s egy újabb 25-23-ra megnyert szettel húzott el 2-0-ra a mieinktől.

Képek: cev.lu

Együttesünk tetemes hátránya ellenére sem adta fel azonban a küzdelmet, a harmadik játszmában is alaposan megizzasztotta ellenfelét, s egészen a második technikai szünetig rendre egy-két ponttal vezetni is tudott (16-15). Ekkor jött azonban a fordulat, mert a dánok is feljebb kapcsoltak, előbb egalizáltak, majd a vezetést is magukhoz ragadták, s mivel három-négypontos előnyüket a szett végéig megőrizték, így egy 25-21-re megnyert játszmával zárták le végleg a találkozót.

Magyarország – Dánia 0-3 (-23, -23, -21)

Magyarország: Szabó Alpár, Nagy József, Bozóki Bence, Deák Márk, Pápai Péter, Gergye Roland, Keen Illés Cameron, Kaszap Tamás, Baróti Árpád, Dávid Csanád, Pádár Krisztián, Kovács Zoltán, Rása Alex, Gebhardt Norbert. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.