EYOF-győztes a magyar csapat

spigott - 2017. július 29. 17:08

A románok elleni hétgólos sikerrel szerezte meg az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál első helyét a magyar leány ifjúsági kézilabda válogatott.

A dánok ellen sikerrel megvívott elődöntő után ma már a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál fináléjában lépett pályára a magyar leány ifjúsági kézilabda válogatott. A dunaújvárosi Mihály Petrát is soraiban tudó magyar csapat az ellen a román gárda ellen lépett pályára, melytől a csoportküzdelmek alatt vereséget szenvedett, de Bohus Bea tanítványai nagyon fogadkoztak a meccs előtt, hogy ezúttal nem lepi meg őket ellenfelük.

A találkozó első félideje ezzel együtt hatalmas csatát hozott, mert hiába vezetett rendre egy-két góllal válogatottunk, a románok többször is egalizálni tudtak, s a 23. percben még 12-12-es állást mutatott az eredményjelző. A hajrát szerencsére nagyon megnyomták a mieink, támadójátékuk mellett a védekezés is összeállt, így a szünethez érve már 16-13-as vezetésnek örülhettek a győri drukkerek. A térfélcsere után valósággal szárnyakat kapott ifjúsági csapatunk, mely kilenc perc alatt lőtt nyolc találatának köszönhetően már 24-14-re vezetett, s ekkor úgy tűnt, hogy a véghajrá már semmi izgalmakat nem tartogat majd.

A tetemes előny tudatában azonban csökkent a mieink figyelme, s ezt azonnal kihasználták a románok, akik sorozatban szerzett hat góllal jöttek fel 25-21-re, így a mérkőzésből hátralévő szűk negyed órára ismét össze kellett szednie magát csapatunknak. Bohus Bea együttese szerencsére képes is volt erre, Kácsor és Pál révén növelte ismét hétgólosra előnyét, melyet a lefújásig megtartva aratott végül 30-23-as győzelmet, megszerezve ezzel a viadal aranyérmét.

Magyarország – Románia 30-23 (16-13)

A magyar csapat gólszerzői: Pál 9, Schatczl 7, Afentáler 5, Kácsor 3, Arany 3, Kuczora 2, Simon 1.

A rovat további hírei: Sport

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.