Gurisatti Gréta nagyon várja az újabb kihívásokat!

Szárszó Lajos - 2017. július 1. 9:14

A dunaújvárosiak egyik kitűnősége, Gurisatti Gréta fantasztikus akaraterővel harcolta ki, hogy bekerüljön a magyar női vízilabda válogatott vb-csapatába.

Bíró Attila szövetségi kapitány június 27-én hirdette ki a magyar női vízilabda válogatott keretét, melyben nagy büszkeségünkre három dunaújvárosi sportolót található. Köztük van Gurisatti Gréta is, aki már több éve készült arra, hogy a korosztályos válogatottságok után a felnőttek mezőnyében is bemutatkozhasson. Gréta az idei szezonját és minden szabadidejét rááldozta arra, hogy a maximumot nyújtsa, hiszen még akkor sem hagyott fel a munkával, amikor szemsérülése miatt akár heteket is kihagyhatott volna. Mint elmondta, családjával együtt nagy boldogsággal fogadta, amikor a szövetségi kapitány az ő nevét is a legjobb tizenhárom vízilabdázó között említette.

-  Nagy csalódásként éltem meg, hogy tavaly nem sikerült bekerülnöm az olimpiai keretbe, ezért elhatároztam, hogy sokkal keményebb munkába fogok, mint az előző években. A konditeremben végigedzettem az egész nyarat, hiszen nagyon bíztam abban, hogy ennek a bajnokság és a nemzetközi torna során meg lesz az eredménye. Örültem, hogy ott lehettem a Világliga sorozatban a válogatottban, ahol az első meccs kivételével, hiszen akkor az Euroligában voltunk érdekeltek, mindegyiken lehetőséget kaptam. Jó előjele volt annak, hogy számít rám a szövetségi kapitány, hogy sokat voltam játékban. Ez kicsit megváltozott akkor, amikor Kínából egy hét után hazaküldött Bíró Attila, mely elbizonytalanított kissé, hiszen a szuperdöntőben nem számított rám. Ekkor azonban végiggondoltam, hogy nekem eddig is mindenért kőkeményen meg kellett dolgozom ahhoz, hogy elérjem céljaimat, így összeszedtem magam, és itthon még keményebb edzésmunkába fogtam, hogy legközelebb is tudásom legjavát tudjam nyújtani. Ezt követte a kerethirdetés, amikor nagyon izgultam, hiszen az utolsó pár napban ismét úgy éreztem, sikerülhet bekerülnöm a vb csapatba. Ezt sugallta a szövetségi kapitány a szavaiból, az edzések is jól mentek, de akkor, amikor kimondta a nevemet Bíró Attila, hatalmas örömet éreztem.

- Téged ismerve jól tudom, hogy új célokat tűztél ki. Melyek azok?

- Igen, ez így van. Az első állomás a keretbe kerülés volt, hiszen világbajnokságot csak úgy tudok nyerni, ha a csapat tagja vagyok. Az pedig hatalmas öröm, hogy hazai rendezésű világbajnokságon játszhatom először a felnőttek között. Magamat ismerve azonban tudom, hogy a csapatba kerülés nekem nem elég, hiszen most jött el az ideje annak, hogy be is bizonyítsam, ez nem a véletlen műve! A csapat minden tagjával azon leszek, hogy a hazai szurkolótábor támogatásával megnyerjük a világbajnokságot. Nem akármilyen érzés lesz a több ezres szurkolótábor előtt játszanunk, mely nekem nem terhet, hanem plusz motivációt ad. Biztos vagyok abban, hogy óriási hangulat lesz, és minden egyes jó megmozdulást jutalmazni fog a közönségünk. Kinézve a szurkolókra nagy erőt ad, ha érzem szeretetüket, látom, ahogyan bíztatnak bennünket.
Mint az Gréta elmondta, profi körülmények között dolgozik a válogatott, hiszen az edzések folyamatos orvosi ellenőrzések mellett zajlanak, és egy kiváló pszichológus, Dr. Csernus Imre segíti a mentális felkészülésüket.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.