Közel volt a bravúr

spigott - 2017. július 7. 21:24

Nagyot küzdött, de a hajrában már nem bírt az Egyesült Államokkal, így a második helyen végzett a Vodafone Kupán a magyar női vízilabda válogatott.

Az eddigi két meccsét játszi könnyedséggel megnyerő Egyesült Államok ellen ugrott medencébe a miskolctapolcai Vodafone Kupán a magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal felálló hazaiaknak az eddigieknél lényegesen jobb játékra volt szükségük ahhoz, hogy legyőzzék a világ jelenlegi legjobbját, ám Bíró Attila tanítványai nagyon fogadkoztak, hogy elkapják az olimpiai és világbajnokot.

Az első negyedben sikerült is meglepni a budapesti vizes vb egyik legnagyobb favoritját, hiszen Bujka Barbara ellen nem találta az ellenszert az amerikai védelem: a volt dunaújvárosi játékos kétszer centerből, míg egyszer előnyből vette be Stone kapuját, s nem kis érdemeket szerzett abban, hogy az első negyed végén 3-2-es magyar vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A második felvonásban hamar egalizált az ellenfél, mely Bujka negyedik találatára hárommal válaszolt, s ekkor azért már érezni lehetett, hogy ha a magyar válogatott tagjai közül más nem kapcsolódik be a gólgyártásba, akkor bajnok lehetnek (4-6). Ugyan Keszthelyi a második negyed utolsó percében a harmadik próbálkozásából végre betalált, így is a vetélytárs várhatta előnyből a második félidőt (5-6).

Szilágyi Dorottya ezúttal nem szerzett gólt! (Kép: mvlsz)

A térfélcserét követően annyiban változott a helyzet, hogy Bujka Barbara helyét Keszthelyi vette át a harmadik negyed elején, s kétszer is felhozta egálra a magyar válogatottat (7-7). A 22. percben aztán végre Szűcs Gabriella is betalált, ám nem sokáig örülhettünk a vezetésnek, mert Fisher azonnal egyenlített, s ha Musselman nem hibáz ötméterest, az amerikaiak várhatták volna kedvezőbb helyzetből a záró felvonást (8-8). A negyedik nyolc percben sajnos érvényre jutott a vendégek erőfölénye, támadásban teljesen megfogták a mieinket, akik több helyzetet is elhibáztak, míg a túloldalon Neushul és Fatal mattolta Gangl Edinát, így hiába küzdött jól, 10-8-as vereséget szenvedett a magyar válogatott, mely a második helyet szerezte meg a Vodafone Kupán.

Magyarország – Egyesült Államok 8-10 (3-2, 2-4, 3-2, 0-2)

Magyarország: Gangl – Czigány, Szűcs 1, Keszthelyi 3, Bujka 4, Csabai, Szilágyi. Csere: Antal, Gurisatti, Takács, Illés, Tóth. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A Vodafone Kupa eredményei

2017. Július 5.
18:00 Egyesült Államok - Új-Zéland 18-3
20:00 Magyarország - Ausztrália 9-9

2017. Július 6.
18:00 Egyesült Államok – Ausztrália 14-7
20:00 Magyarország - Új-Zéland 20-8

2017. Július 7.
18:00 Új-Zéland – Ausztrália 4-16
20:00 Magyarország - Egyesült Államok 8-10

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.